Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Skopje

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 26.05.-30.05.2022. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Skopje

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava za let Croatia Airlinesa za Skoplje na liniji OU 366 u 22.00h. Očekivani dolazak u 23.15h te nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotala. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan, Skopje

Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skoplje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Poslijepodne slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Noćenje.

3. dan, Skopje – Ohrid – Skopje

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ohrid. Vožnja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled:  crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u  Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Skoplju. Noćenje.

4. dan, Skopje

Doručak. Današnji dan možete iskoristiti za posjet nekom od gradskih muzeja poput Arheološkog muzeja Makedonije, jednog od najstarijih u gradu i cijeloj zemlji sa zbirkom kulturno-povijesne baštine Makedonije od prapovijesti do danas; Muzej makedonske borbe koji je otvoren na 20. godišnjicu neovisnosti zemlje, 2011. godine s ciljem da predstavi povijesnu, kulturnu i revolucionarnu tradiciju Makedonije i makedonskog naroda u njihovoj višegodišnjoj borbi za stvaranje nacionalne države ili pak Muzeju grada Skoplja smještenom u dijelu Starog željezničkog kolodvora djelomično uništenom u razornom potresu 1963., koji govori o Skoplju, od prvih zabilježenih naselja pa sve do danas. Predlažemo i odlazak do popularne živopisne četvrti Debar Maalo, mirne oaze i boemskog dijela grada s brojnim restoranima i kafićima.

Noćenje.

5. dan, Skopje – Stobi – Kavadarci/Tikveš – Skopje – Zagreb

Doručak, odjava iz hotela te odlazak do antičkog grada Stobija i poznate vinarije Tikveš. Stobi je najpoznatije makedonsko arheološko nalazište, koje je nastalo nedaleko ušća Crne rijeke i Vardara. Po dolasku razgled lokaliteta: kazalište, episkopalna bazilika, civilna bazilika, centralna bazilika, terme, Teodozijeva palača… U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju vina i hladnu zakusku. Slijedi prijevoz prema zračnoj luci Skoplje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15.55h s očekivanim dolaskom u 17.10h. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi: 2.590 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:  590 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;

Prijevoz autobusom prema programu;

Smještaj u Skoplju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;

Razgled Skoplja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;

Izlet do arheološkog nalazišta Stobi s uključenom ulaznicom te posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku;

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata); doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn; ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda (osim gore navednog); doplate za fakultativne sadržaje, usluge i obroke koji nisu predviđeni programom; osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje; putno osiguranje (preporučujemo).

 

Makedonija putovanje – Fakultativne doplate: (Obavezna rezervacija prilikom prijave – plaćanje u agenciji.)

Izlet na Ohrid: 490 kn (uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča.

Informativne cijene ulaznica po osob, plaćanje na licu mjesta: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, samostan sv. Naum)

 

Popust za dijete:

Dijete 2-5,99 godina u krevetu s roditeljima:    700 kn

Dijete 6-11,99 godina u krevetu s roditeljima:  500 kn

 

Red letenja:

OU 366  26MAY  ZAGREB    SKOPLJE            22:00   23:15

OU 369  30MAY SKOPLJE     ZAGREB            15:55   17:10

 

min. broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka