Portugal Express

Portugal putovanje,  zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: smještaj u hotelu u centru Lisabona te posjet bajkovitoj palači Pena u Sintri, svi izleti uključeni u cijenu

Datumi putovanja: 15.10.-19.10.2018. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Lisabon

Sastanak u zračnoj luci Zagreb u 06.00h kod šaltera informacija. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines u 08.00h. Po dolasku u Lisabon, oko 10.15h, odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima s razgledom, odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama. Panoramski razgled mosta 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenika Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,… Smještaj u hotel. Poslije podne slobodno za individualne razglede, posjete muzejima ili kupovinu i odmor. Predlažemo posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, casino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. Noćenje.

2. dan, Lisabon – Estoril – Cascais – Cabo da Roca – Sintra/Pena – Obidos – Nazare

Doručak. Jutarnji odlazak prema Cascaisu, nekadašnjem ribarskom selu, pa ljetnikovcu europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatom mondenom ljetovalištu, uz usputni prolazak kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici). Slijedi vožnja do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Nastavak prema Sintri, slikovitom gradiću pod zaštitom UNESCO-a, s Nacionalnom palačom (nekadašnjom ljetnom kraljevskom rezidencijom) u centru. Slijedi uspon iznad grada do bajkovite palače Pena koju je dao izgraditi Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. Godine. Kompleks je mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim dvorcem Neuschwansteinom. Slobodno za ulazak i razgled palače (ulaznica nije uključena). Odlazak prema Obidosu, slikovitom gradiću poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog strateške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojedu. Nastavak vožnje do obližnjeg ljetovališta Nazare. Smještaj u hotel i noćenje.

3. dan,  Nazare – Fatima – Coimbra – Porto

Doručak. Vožnja do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Po dolasku, kratak obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja,… Nakon kraćeg slobodnog vremena, vožnja prema Coimbri, starom gradu s jednim od prvih sveučilišta u Europi, osnovanom 1290.g. Razgled „Grada studenata“: samostan Santa Cruz, romanička katedrala, sveučilište… Nastavak prema Portu. Dolazak u popodnevnim satima. Slijedi panoramski obilazak; Casa da Musica, predio Vila Nova de Gaia uz moguć posjet vinariji. Smještaj u hotel. Odlazak u upoznavanje centra grada s pratiteljem javnim prijevozom i pješice. Noćenje.

4. dan, Porto – Batalha – Lisabon

Doručak te odlazak u razgled samog centra grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze i crkva sv. Franje, te pogled na most Dom Luis,… Kraće slobodno vrijeme u centru. Slijedi vožnja prema Batalhi te posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. U popodnevnim satima vožnja prema Lisabonu. Po dolasku predlažemo šetnju kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge, a moguć je i fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto. Noćenje.

5. dan, Lisabon – Zagreb

Doručak. Odlazak iz hotela prema zračnoj luci oko 08.00h. Let za Zagreb s Croatia airlinesom u 10.55h s dolaskom oko 15.05h.

 

Cijena aranžmana po osobi: 3.990 kn 3.790 kn first minute*

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne takse: 990 kn (promjenjivo do puta)

Doplata za jednokrevetnu sobu:  890 kn

Treći ležaj: na upit

 

Cijena rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:

povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 3/4* u 1/2 sobama s doručkom, pratnju i vodstvo tijekom putovanja, prijevoz autobusom po programu (svi izleti uključeni), jamčevinu i organizaciju putovanja.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

Boravišna pristojba u Lisabonu 1 eur  + u Portu 2 eur po noćenju po osobi – plaćanje u hotelu obavezno

Sve ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, večeru u restoranu s Fado programom – plaćanje na licu mjesta po želji, cc 390 kn

 

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.


b3 1024x148 - Portugal Express | 5 dana

b4 1024x148 - Portugal Express | 5 dana

b5 1024x148 - Portugal Express | 5 dana

Naša preporuka