Putovanje Mallorca

Putovanje autobusom i brodom

Datum putovanja: 25.09.-30.10.2020.


1. dan, Zagreb/Rijeka – Nica

Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 -506, moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica  u 05:45 sati (okvirno vrijeme), polazak iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak putovanja panoramskom cestom iznad Ligurske rivijere preko Savone, Sanrema – “rivijere cvijeća”  do francuske granice. Dolazak na Azurnu obalu. Razgled Nice, najvećeg grada Azurne obale. Šetnja s pratiteljem putovanja starom povijesnom jezgrom: tržnica cvijeća Cours Saléya – slavno šetalište Promenade des Anglais – Trg Massena. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, Nica – Grasse – Cannes – Toulon – Brod

Doručak. Odlazak prema gradiću Grasse, svjetskoj prijestolnici parfema. Posjet tradicionalnoj parfumeriji uz prikaz izrade parfema i mogućnost kupovine. Nastavak vožnje do Cannesa; šetnja do starog grada te slobodno vrijeme za šetnju, ručak i fotografiranje ispred Festivalske palače. Vožnja prema mediteranskoj luci Toulon, glavnom gradu departmana Var. Razgled gradskog središta i kraće slobodno vrijeme. Ukrcaj na brod prijevoznika Corsica Ferries i smještaj u kabine. Plovidba prema Španjolskoj. Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan, Brod – Alcudia – Palma de Mallorca – Hotel

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u jutarnjim satima u luci Alcudia na otoku Mallorca. Otok je jedna od najpopularnijih europskih turističkih destinacija. Sjeverna je obala razvedena i strma i s brojnim zaljevima i špiljama, dok je južni dio otoka ravniji s lijepim plažama i bogatom turističkom ponudom. Mjesto Alcudia okruženo je zidinama iz 14.s toljeća, šetnja starom povijesnom jezgrom. Vožnja kroz unutrašnjost otoka prema glavnom gradu Palma de Mallorci. Unutrašnjost otoka bogata je vinogradima, obrađenim poljima, stablima badema i starim vjetrenjačama. Gorje Serra de Tramuntana prostire se kroz središnju visoravan. Dolazak u glavni grada otoka Palma de Mallorcu. Šetnja povijesnom jezgrom: katedrala – utvrda La Almudaina – Ayuntamiento – kuća markiza del Palmera – Consulado de Mar. Slobodno vrijeme za šetnju, shopping, ručak i posjete muzejima. Vožnja prema turističkoj zoni Paguera i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4. dan, Zapadna Mallorca

Doručak. Vožnja panoramskom cestom zapadne obale uz veličanstvene poglede na pučinu. Putovanje uz sjeverozapadnu „divlju obalu“ uz stabla maslina i badema gdje se nalaze rezidencije i vile slavnih i bogatih, kao i pripadnika europskog jet-seta. Dolazak u romantičnu Valdemossu. Planinsko selo s kartuzijanskim samostanom mjesto je u kojem je boravila poznata književnica George Sand i njezin ljubavnik čuveni kompozitor Frederic Chopin. Ovdje su ostaci kraljevske palače iz 14. stoljeća, rezidencije kralja Sancha IV.  Obližnje mjesto Deia bilo je poznato utočište pisaca i umjetnika koji su ovdje tražili inspiraciju. Vožnja do mjesta Soller i i slikovite luke Puerto de Soller. Mjestašce okruženo stablima naranči  glavno je turističko središte zapadne obale. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, Istočna Mallorca

Doručak. Izlet na istočni dio Mallorce. Posjet Manacoru, drugom najvećem gradu otoka. Ovdje ćete imati priliku kupiti tradicionalne Majorica perle, najpoznatiji  suvenir Mallorce. Šetnja gradskim središtem uz brojne vile u modernističkom stilu  i dominikanski samostan. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak izleta vožnjom do poznatog izletišta i prirodne znamenitosti Coves del Drach. Ovdje se nalaze poznate osvijetljene špilje bogate stalaktitima i stalagmitima. Moguć posjet špiljama gdje se uz jezero Lago Martel često održavaju koncerti ozbiljne glazbe. Posjet nekadašnjem ribarskom selu Porto Cristo s lijepom pješčanom plažom i brojnim romantičnim uvalama. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za kupanje, sunčanje i osobne programe. Navečer moguć fakultativni odlazak na flamenco predstavu. Noćenje.

6. dan, Hotel – Palma de Mallorca – Brod

Doručak. Slobodno prije podne. Odlazak iz hotela. Vožnja do glavnog grada otoka Palma de Mallorce. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, posjete muzejima, šetnju i osobne programe. Ukrcaj na brod prijevoznika Transmediterranea u večernjim satima i odlazak s otoka. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan, Brod – Barcelona

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Barcelone u jutarnjim satima. Razgled Barcelone  autobusom: vidikovac na brežuljku Montjuic – Olimpijski stadion – crkva Sagrada Familia, životno djelo slavnog arhitekta Gaudija – slavna ulica s Gaudijevim kućama Passeig de las Gracias – šetalište Ramblas – glavni trg Plaza Catalunya – Port Veil, živahna zona uz more s jednim od najvećih Akvarija Mediterana – trg Plaza Espanya – Kolumbov spomenik. Smještaj u hotel u Barceloni. Slobodno vrijeme za osobne programe Noćenje.

8. dan, Barcelona – Brod

Doručak. Odlazak iz hotela. Ukrcaj na brod prijevoznika Grandi Navi Veloci i smještaj u kabine. Odlazak broda u podnevnim satima. Na brodu su restorani, barovi, trgovine. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

9. dan, Brod – Genova – Rijeka/Zagreb

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Genovi u jutarnjim satima. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Rijeku/Zagreb u večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 9.290 kn 8.990 kn first minute*

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 65 dana prije puta

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi  ukupno 5 noćenja s doručkom u hotelima 3*:
 • 1 noćenje s doručkom na Azurnoj obali
 • 3 noćenja s doručkom na Mallorci
 • 1 noćenje s doručkom u Barceloni
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima na osnovi 3 noćenja s doručkom:
 • 1 noćenje na putničkom brodu prijevoznika Corsica Ferries na liniji Toulon – Alcudia
 • 1 noćenje s doručkom na putničkom brodu prijevoznika Transmediterranea na liniji Palma de Mallorca – Barcelona
 • 1 noćenje s doručkom na putničkom brodu prijevoznika Grandi Navi Veloci na liniji Barcelona – Genova
 • razgledavanja i izlete prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima):  1.990 kn
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 2.790 kn
 • Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 690 kn
 • boravišnu pristojbu u nekim  španjolskim hotelima, plaćanje direktno na recepciji hotela: oko 2,50 EUR po osobi i noćenju (točna obavijest u završnom pismu)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • informativne cijene nekih pojedinačnih ulaznica (cijene mogu biti podložne promjeni, detaljnije informacije u završnom pismu): katedrala Palma de Mallorca 8 EUR,  kartuzijanski samostan Valldemossa 8,10 EUR, špilje Cuevas Drach 16 EUR,
 • fakultativni odlazak na flamenco predstavu: oko 25 EUR (informativna cijena,doplata i rezervacija na licu mjesta)
 • putno osiguranje

Trokrevetne sobe: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba i kabina.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

 

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

PREPORUKA PUTOVANJA: ovo je putovanje vrlo atraktivna kombinacija tri noćenja na putničkim brodovima i autobusne ture. Naš autobus ide na sve brodove na turi. Preporučujemo ponijeti manju torbu ili ručnu prtljagu za noćenje u kabinamana brodu, dok veliki kofer ostaje u prtljažniku autobusa. Boravak na Mallorci je u jednom hotelu s uključenim izletima i dovoljno vremena za kupanje, sunčanje, shopping i osobne programe. Boravak u hotelima na Azurnoj obali i u Barceloni obogatiti će  doživljaj putovanja prije i poslije dolaska na Mallorcu!

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Španjolsku, Francusku i Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika: 30


Šifra aranžmana: 02

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka