Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Madeira

Madeira putovanje, zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja18.10.-23.10.2019.


1. dan, Zagreb – Lisabon – Funchal (Madeira)

Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines  u 07.50h. Dolazak u Lisabon, oko 10.10h. Nastavak leta prema Madeiri kompanijom TAP u 10.55h, s dolaskom oko 12.45h. Slijedi vožnja do glavnog grada Funchala te razgled: šetnja povijesnim centrom grada, katedrala Se, tržnica, botanički vrt, radnje s tradicionalnim obrtima, vinski podrumi. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.

2. dan, Funchal – fakultativni izlet Eira do Serrado – Monte

Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili pak odlazak na fakultativni poludnevni izlet do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Nastavak vožnje prema Eira do Serrado, te dalje prema selu Monte. Stanka u selu gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburgovca  Karla, koji je došao ovdje u azil i tu umro 6 mjeseci kasnije. Povratak u Funchal te slobodno za uživanje u gradu, moru i suncu.. U večernjim satima moguća fakultativna večera u tipičnom restoranu, uz obavezno kušanje lokalnog specijaliteta „Espetada“ i lokalne plesove. Noćenje u hotelu.

3. dan, Funchal – fakultativni izlet Santana

Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili samostalno istraživanje rodnog otoka Cristiana Ronalda… Također je moguć fakultativni cjelodnevni izlet. Odlazak iz Funchala prema Camachu, koji je poznat po radionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu  te vožnja prema vrtu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Povratak na glavnu cestu i vožnja prema Santani. Poznata po trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. Zatim vožnja prema Porto da Cruz, i dalje do vidikovca Portela, uz fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d’Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. g. Povratak prema Funchalu. Hotel, noćenje.

4. dan, Funchal – Lisabon

Doručak. Transfer do zračne luke Funchal. Let prema Lisabonu u 10.00h, s dolaskom oko 11.35h. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi smještaj u hotel te odlazak javnim prijevozom do četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Baixa, Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,… Noćenje.

5. dan, Lisabon 

Doručak. Dan slobodan za samostalno istraživanje grada, za posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, casino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. Navečer fakultativno moguć odlazak na večeru s Fado progamom. Noćenje.

6. dan Lisabon – Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke. Let prema Zagrebu u 10.55h s dolaskom oko 15.05h.

 

Redovna cijena aranžmana po osobi: 5.990 kn 5.790 kn first minute cijena *

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za jednokrevetnu sobu:  990 kn

Doplata za zrakoplovne takse: 1.490 kn (promjenjivo do puta)

Cijena rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:

povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Funchal-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 4* u 1/2 sobama s doručkom, stručnu pratnju tijekom putovanja, prijevoz autobusom uz razglede Funchala i Lisabona, jamčevinu i organizaciju putovanja.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe (1.490 kn),  jednokrevetnu sobu (990 kn), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, boravišnu taksu u Lisabonu (2 eur po osobi/noćenje plativo na licu mjesta)

 

Fakultativni izleti / uplata u agenciji, min 15 osoba: Izlet Eira do Serrado 260 kn, Izlet Santana 310 kn,

večera u restoranu na Madeiri 330 kn, večera u restoranu s Fado programom cc 390 kn

 

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Portugal – Madeira zanimljive informacije:

Madeira je portugalski arhipelag koji se sastoji od 4 vulkanska otoka  smještena sjeverozapadno od Afrike.

Površina Arhipelaga je 801 km2 ( za islustraciju, naš otok Cres ima površinu 405 km2)

Madeira je poznata po ugodnoj, suptropskoj klimi te po proizvodnji kvalitetnih vina.

Glavni grad otoka je Funchal, poznat po kvalitetnim restoranima i živopisnoj turističkoj ponudi.

Nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo je rođen na Madeiri, pa se i zračna luka u Funchalu zove po njemu.


Madeira – minimalan broj prijavljenih putnika: 20

 


portugal velika tura 6 dana 1024x149 - Madeira, rajski otok | 6 dana

portugal i galicija 5 590 kn 1024x149 - Madeira, rajski otok | 6 dana

 

Naša preporuka