Madeira, rajski otok

Madeira, petodnevno putovanja zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 29.10.-02.11.2018. (stop booking)


Putovanje u Madeiru – program putovanja

1. dan, Zagreb – Lisabon – Funchal (Madeira)

Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines  u 08.10 h. Dolazak u Lisabon, oko 10.25 h. Nastavak leta prema Madeiri kompanijom TAP u 12.30h, s dolaskom oko 14.15h. Slijedi vožnja do glavnog grada Funchala te razgled: šetnja povijesnim centrom grada, katedrala Se, tržnica, botanički vrt, radnje s tradicionalnim obrtima, vinski podrumi. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.

2. dan, Funchal – fakultativni izlet Eira do Serrado – Monte

Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili pak odlazak na fakultativni poludnevni izlet do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Nastavak vožnje prema Eira do Serrado, te dalje prema selu Monte. Stanka u selu gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburgovca  Karla, koji je došao ovdje u azil i tu umro 6 mjeseci kasnije. Povratak u Funchal te slobodno za uživanje u gradu, moru i suncu.. U večernjim satima moguća fakultativna večera u tipičnom restoranu, uz obavezno kušanje lokalnog specijaliteta „Espetada“ i lokalne plesove. Noćenje u hotelu.

3. dan, Funchal – fakultativni izlet Santana

Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili samostalno istraživanje rodnog otoka Cristiana Ronalda… Također je moguć fakultativni cjelodnevni izlet. Odlazak iz Funchala prema Camachu, koji je poznat po radionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu  te vožnja prema vrtu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Povratak na glavnu cestu i vožnja prema Santani. Poznata po trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. Zatim vožnja prema Porto da Cruz, i dalje do vidikovca Portela, uz fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d’Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. g. Povratak prema Funchalu. Hotel, noćenje.

4. dan, Funchal – Lisabon

Doručak. Transfer do zračne luke Funchal. Let prema Lisabonu u 08.40h, s dolaskom oko 10.20h. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Baixa, Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,… Odlazak u hotel. Smještaj. Slobodno poslijepodne za vlastite interese. Navečer fakultativno moguć odlazak na večeru s Fado progamom.

5. dan, Lisabon – Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke. Let prema Zagrebu u 11.10h s dolaskom oko 15.20h.

 

Madeira – Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.290 kn 4.990 kn first minute*

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 705  665 € first minute*

*FM cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn / 132 €

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.390 kn / 185 € (promjenljivo do puta)

 

Cijena aranžmana uključuje:

povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Funchal-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 4* u 1/2 sobama s doručkom, stručnu pratnju tijekom putovanja, prijevoz autobusom uz razglede Funchala i Lisabona, jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe (1.390 kn),  jednokrevetnu sobu (990 kn), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, boravišnu taksu u Lisabonu (1 eur po osobi/noćenje plativo na licu mjesta)

 

Fakultativni izleti / uplata u agenciji, min 15 osoba:

izlet Eira do Serrado 250 kn/33 €

izlet Santana 295 kn/39 €

večera u restoranu na Madeiri 285 kn/38 €, večera u restoranu s Fado programom cca 390 kn/52 €

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Madeira – minimalan broj prijavljenih putnika: 20

 

Madeira – info:

Madeira je portugalski arhipelag koji se sastoji od 4 vulkanska otoka  smještena sjeverozapadno od Afrike.

Površina Arhipelaga je 801 km2 ( za islustraciju, naš otok Cres ima površinu 405 km2)

Madeira je poznata po ugodnoj, suptropskoj klimi te po proizvodnji kvalitetnih vina.

Glavni grad otoka je Funchal, poznat po kvalitetnim restoranima i živopisnoj turističkoj ponudi.

Nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo je rođen na Madeiri, pa se i zračna luka u Funchalu zove po njemu.

 

 

Naša preporuka