Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Istanbul, 5 dana

Istanbul putovanje , zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: hotel 4* u centru, razgled grada

Datum putovanja: 22.05.-26.05.2019. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu sa pratiteljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) u 20.05 sati. Po dolasku u Istanbul koje je predviđeno u 23.20 sati organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel, noćenje.

2. dan, Istanbul

Nakon doručka u hotelu odlazak u razgled grada u pratnji vodiča. Odlazak do Plave Džamije, posljednje velike kraljevske  džamije koju je izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, zatim preko Hipodroma odlazak do Aja Sofije, najpoznatije svjetske bazilike sa svojom lijepom kupolom, izgrađena je u 5. stoljeću i odraz je moći bizantske arhitekture. Pretvorena je u džamiju nakon dolaska Osmanskog carstva, kad su uz kupolu dograđeni minareti.  Mustafa Kemal Ataturk je baziliku proglasio muzejom 1935. godine što je i danas. Nakon obilaska Aja Sofije predviđena je pauza za ručak (nije u cijeni razgleda) ili osvježenje, nakon kojeg se odlazi obilazak Topkapi palače, što u prijevodu znači Palača topovskih vrata. Bila je glavna rezidencija Sultana, danas je muzej i jedna od nezaobilaznih atrakcija Istanbula. Sastoji se od nekoliko cjelina, dvorišta, a nedavno su otvorena i vrata Harema, te se može pogledati nakon završetka vođenog razgleda osnovnog dijela, uz doplatu po cijeni od 35 TL (cca 5 eur). Poslijepodne i večer, predlažemo odlazak na ples derviša, tursku večeru sa programom uz nastup trbušnih plesačica ili u neku od turskih kupelji, poznatijih pod nazivom Hammam. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan, Istanbul

Doručak u hotelu. Današnji dan predviđen je za krstarenje Bosporskim tjesnacem (opcionalno) gdje ćete od lokalnog vodiča čuti  priču o životu u Istanbulu sad i nekad, proći ispod poznatih visećih mostova, preko kojih teče neprekidan danonoćni promet. U cijenu krstarenja uključen je ručak u restoranu Sirena sa izborom između mesnog i ribljeg menija, uz predjelo i desert, a piće se posebno plaća ovisno o konzumaciji. Nakon ručka, svakako posjetite neku od trgovina turskih slatkiša, začina, prirodne kozmetike i obići dvije najpoznatije tržnice u ovom dijelu svijeta. Egipatsku, koja je prepuna štandova sa turskim specijaliteta od lokuma, sireva, maslina, sušenog voća, orašastih plodova, čajeva, tu je i najpoznatija pržionica kave koju ćete lako pronaći po mirisu koji se širi oko nje. Kapali Čaršija,  poznata kao Grand Bazar, sa preko 4.000 trgovina, oduzeti će vam dobar dio dana samo za razgled i kupovinu, jer je jedan od najvećih bazara svijeta. Opušteno se izgubte u labirintu hodnika i prolaza u bezbrojnim dućanima koji nude sve od rukotvorina do dragocjenih kovina, keramike, stakla, tkanina, kože i ostalih proizvoda. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan, Istanbul

Doručak u hotelu. Predlažemo da posjetite jednu od najljepših Istanbulskih džamija u starom dijelu, džamiju Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana nakon čega možete preći preko poznatog bosporskog mosta do vidikovca koji se nalazi iznad grada, gdje dolaze stanovnici na druženje i čaj, a koji je kao stvoren za fotografije turista na kojima će ponijeti uspomene na Istanbul, povijesni s jedne strane i moderni, koji će upoznati uz šetnju kroz uličice Kadוkӧya. Povratak u hotel, noćenje.

5. dan, Istanbul – Zagreb 

Rana odjava i organizirani je transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagrebu na liniji TK1053. Polijetanje zrakoplova u 7.05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08.15 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.590 kn 1.990 kn PONUDA TJEDNA*

Obavezana doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.040 kn

*PONUDA TJEDNA -600 kn na osnovnu cijenu vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.250 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul –Zagreb u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelu 4* (hotel Peak ili sličan hotel iste kategorije) na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu, razgled grada, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama 1.040 kn,  doplatu za jednokrevetnu sobu 1.250 kn, sve ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje, putno osiguranje.

Važno! Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni od strane avio kompanije. Agencija zadržava pravo promjene letova i programa.

Ostale doplate po osobi:

  • Aja Sofija i Topkapi palača; ulaznice, slušalice i stručno vodstvo: 30 eur po osobi
  • Harem u Topkapi palači; ulaznica 6 eur
  • Krstarenje Bosporom; vođena tura i ručak u restoranu na obali (piće nije u cijeni) 55 eur
  • Turska večer; program uz večeru (1 piće tijekom večere u cijeni) 55 eur

Minimum prijavljenih putnika za izlete 10 putnika.

 

Viza za Tursku: 

Online na web stranici www.evisa.gov.tr
Cijena vize je 21 USD (višekratni ulaz, vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda smijete boraviti u R. Turskoj najviše 90 dana). Za izradu je potrebna putovnica (od 2015. godine mora biti važeća minimalno 8 mjeseci od datuma ulaska u Tursku). Mogućnost posredovanja agencije: cijena vize u protuvrijednosti u kunama 140 kn, usluga izdavanja i tiskanja vize 20 kn, plaćanje 160 kn agenciji prilikom rezervacije.

 

Minimalni broj putnika: 15


istanbul  4 dana 1024x149 - Istanbul | 5 dana | zrakoplovom

Naša preporuka