Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Poljska

Datum putovanja: 29.12.2019.-02.01.2020. (popunjeno)


1. dan, Zagreb – Krakov

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, 2. kat kod šaltera informacija. Slijedi let preko Varšave za Krakov aviokompanijom LOT s polaskom u 18:05 h. Po slijetanju u Krakov oko 23:40 h  i graničnih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela u Krakovu. Po dolasku, prijava u hotel. Noćenje.

2. dan, Krakov – Wieliczka (fakultativni izlet)

Nakon doručka krećemo u obilazak grada. Krakov, grad savršeno očuvanog arhitektonsko umjetničkog bogatstva, na listi svjetske baštine UNESCO-a, jedan je od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgled počinje na brdašcu Wawel gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palače Europe, i katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjet ostalim znamenitostima: Trg glavne tržnice, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga Sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbican, toranj i crkva Sv. djevice Marije, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, Kazimirova židovska četvrt. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet do Wielicke, najvećeg rudnika soli u Europi koji je 1978. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine.  Razgled rudnika i muzeja uz pratnju vodiča. Rudnik krase prekrasne dvorane u kojima se nalaze razne skulpture od soli, podzemne kapele, restorani i koncertna dvorana. Ispod površine zemlje nalazi se i muzej rudarstva s originalnim alatom i rudarskom opremom još od srednjeg vijeka pa sve do danas. Povratak u Krakow.

Navečer predlažemo  odlazak na večeru u tradicionalan poljski restoran s lokalnim specijalitetima. Noćenje.

3. dan, Krakov: Auschzwitz (fakultativni izlet)

Doručak. Ujutro predlažemo odlazak u Oswiencim-u gdje se nalazi muzej najzloglasnijeg nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz- Birkenau. Od proljeća 1942., do jeseni 1944. godine, vlakovi su dovozili Židove iz cijele Europe, koja je bila pod nacističkom okupacijom, na smaknuće u plinskim komorama. Pogledat ćemo film i razgledati muzej u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u Krakow i priprema za doček Nove Godine 2020.  Noćenje.

4. dan, Krakov – Varšava

Doručak. Nakon odjave iz hotela slijedi polazak prema Varšavi. Dolazak u hotel. Ukoliko bude moguće prijava u sobe (ukoliko neće biti moguće stvari ćemo odložiti u sobi za prtljagu). Nakon kratkog odmora krećemo u razgled grada pješice ili javnim gradskim prijevozom. Započinjemo starom gradskom jezgrom koja je u drugom svjetskom ratu bila potpuno uništena i razrušena te kasnije iznova sagrađena i renovirana. Danas je pod zaštitom UNESCO-a.  Odlazak do baroknog Kraljevskog dvorca – spomenika povijesti i nacionalne poljske kulture, Sigmundov stup-podignut u čast vladara koji je 1596. premijestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu. Kralj u jednoj ruci drži mač što simbolizira hrabrost a u drugoj križ koji predstavlja njegovu borbu protiv zla. Nastavak do glavnog trga Rynek, najvećeg srednjovjekovnog trga u Europi, gotičke katedrale Sv. Ivana, jedne od tri varšavske katedrale, ujedno i najstarije. U njoj su pokapani mnogi poljski velikani… Predvečer predlažemo odlazak do Lazienki, najvećeg parka u Varšavi. Park je dom mnogim palačama, uključujući i Palaču na vodi . Svakako posjetite Palaču kulture, najvišu i kultnu građevinu u Varšavi. S tridesetog kata zgrade možete doživjeti prekrasan pogled na grad (okvirna cijena ulaznice 20 ZL). Navečer predlažemo odlazak (fakultativno) na koncert poznatog skladatelja i pijanista Fredericka Chopina (1810.-1849.)Doček Nove Godine u organizaciji agencije (uz doplatu) ili u vlastitom aranžmanu.  Noćenje.

5. dan, Varšava – Zagreb

Doručak u obliku breakfast boxa. Odlazak autobusom do zračne luke u Varšavi.  Priprema za let prema Zagrebu aviokompanijom LOT s polaskom u 15:50. Slijetanje u Zagreb u 17.30h.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.890 kn 3.490 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

*First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn

Smještaj u trokrevetnoj sobi: na upit

 

Cijena aranžmana uključuje:

 prijevoz zrakoplovom Polish Airlines (LOT) na relaciji Zagreb-Varšava-Krakov/Varšava-Zagreb

– prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelima 3*  u Krakovu i Varšavi u centru grada (3 noćenja u Krakovu i jedno noćenje u Varšavi) na bazi 4 noćenja s doručkom

– razglede prema program

– lokalnog vodiča u Varšavi i Krakovu

– stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja

– troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

– doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)

– dodatne obroke

– ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike

– putno osiguranje

 

Fakultativni sadržaji: 

Auschwitz: 60 Eur po osobi (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz, ulaznicu  s vođenjem u Auschwitzu .

Wieliczka: 50 Eur po osobi  (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz  i vođenu turu muzeom.  Ulaznica nije uključena u cijenu i plaća se ca 25 Eur po osobi)

Chopinov koncert u Varšavi: 20 Eur

Novogodišnja večera u Krakowu: 60 Eur (obavezna prijava prilikom rezervacije, večera, pjenušac u ponoć, kava/čaj), više informacija u završnoj obavijesti prije početka putovanja.

 

Minimalan broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 16

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka