Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Kuterevo i dolina Gacke

Jednodnevni izlet autobusom, licencirani turistički pratitelj, obilazak izvora Gacke i mlina na Majerovom vrilu.

Datumi putovanja: 26.05., 16.06. (garantirani polazak), 15.09.2018.


Plan izleta:

Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagreb, peron 502 – 506, u 06.45h., polazak u 07.00h prema LICI i OTOČCU uz kraća zaustavljanja putem zbog odmora. Vožnja obroncima Sjevernog Velebita i dolazak u KUTEROVO – UTOČIŠTE ZA MEDVJEDE,  gdje ćemo razgledati utočište u kojem borave medvjedići koji su nesretnim slučajem ili uslijed krivolova odvojeni od majke u dobi kad su premaleni za samostalan život. Takvi mladunci, othranjeni uz pomoć i skrb ljudi, ne uspijevaju razviti znanja i vještine potrebne za samostalan život. Stoga nikad ne odlaze u svoja prirodna staništa nego ostaju u utočištu koje je zasad jedinstven ovakav projekt u svijetu. Nakon obilaska utočišta i edukativnog programa, slijedi okupljanje grupe i odlazak prema OTOČCU.

Očekuje Vas kružna vožnja i panoramski razgled TONKOVIĆ VRILA, pogled na dolinu GACKE te posjet jednom od vrela rijeke gacke: MAJEROVOM VRILU i starim mlinicama vodenicama. Nekada je na rijeci bilo 50 – ak vodenica, no danas su rijetke u funkciji. Najveći izvor rijeke Gacke je Tonković vrilo koje se nalazi na jugoistočnom rubu Gacke doline, dok je Majerovo vrilo drugo po izdašnosti. Ukupno rijeka Gacka u svojoj izvorišnoj zoni ima preko tridesetak izvora.

Njena vrela su poput modrih malih jezera, a voda u Majerovom vrilu izvire s dubine od preko 100m. No, u ovom prekrasnom ambijentu pitome doline očekuje nas susret s mlinarom i upoznavanje s načinom rada mlina te tradicionalnim načinom proizvodnje brašna. Kraći odmor za kupnju suvenira-brašna i uživanje u prirodnim ljepotama ovog popularnog izletišta.

Putovanje dalje nastavljamo uz priču o Japodima koji su naseljavali ovo područje, te o drugim povijesnim zanimljivostima ovog prekrasnog područja. Odlazak do sirane RUNOLIST uz degustaciju sira, uz upoznavanje načina proizvodnje poznatog ličkog sira, među kojim se posebno ističe SIR ŠKRIPAVAC. Kratko slobodno vrijeme za kupnju sira. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu.  Povratak na mjesto polaska predviđen je u večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 160 kn

 

Cijena uključuje:

prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, obilazak izvora Gacke i mlina na Majerovom vrilu,
sve razglede prema programu,
troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV.

Cijena ne uključuje:

ulaznicu za Kuterevo (20,00 kn/osoba) – obavezna nadoplata,
degustaciju 4 vrste sira (20,00 kn/osoba),
fakultativne sadržaje,
karte javnog prijevoza,
troškove osobnih narudžbi,
sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje.

 

Minimalan broj putnika: 45


Šifra aranžmana: 31

Naša preporuka