Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Balkanski trokut

Putovanje zrakoplovom i autobusom

Datum putovanja: 02.10.-06.10.2020.


1. dan, Zagreb – Dubrovnik – Ulcinj – Kruje – Tirana

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 90 minuta prije leta. Polijetanje zrakoplova za Dubrovnik na letu Croatia Airlinesa, OU 660 u 05.50h. Dolazak u 06.45h te nastavak putovanja autobusom Hrvatskom te crnogorskim primorjem i dalje uz Skadar, jedan od najstarijih gradova Albanije do Krujë, najznačajnijeg albanskog povijesnog lokaliteta, Skenderbegovog rodnog grada. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegovog i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Slijedi vožnja prema Tirani, glavnom i najvećem grade Albanije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, Tirana – Elbasan – Ohridsko jezero

Nakon doručka odlazak na razgled grada: Ethembegova džamija; Skenderbeg trg, glavni gradski trg; kula sa satom; spomenik Majci Terezi; Nacionalni povijesni muzej, na čijem se pročelju nalazi spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest; Piramida, kulturni centar. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak prema Makedoniji. Vožnja preko Elbasana, povijesnog grada u središnjoj Albaniji i nekadašnjeg važnog komercijalnog centra obzirom se nalazio na raskrsnici trgovačkih puteva. Vožnja dalje prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, Ohridsko jezero – Sv. Naum

Doručak te razgled Ohrida. Grad je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled grada: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima (onima koji su voljni potrošiti nešto više, svakako preporučamo da potraže radnje obitelji Tavel i Filev koje rade originalne bisere!). U nastavku odlazak do Svetog Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na  stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Ohridsko jezero – Berat – Tirana

Nakon doručka slijedi povratak prema Albaniji. Vožnja prema Beratu, čuvenom gradu-muzeju (dio Unescove baštine), dobro očuvanom nekadašnjem osmanskom gradu kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu. Poznat je i kao grad „tisuću prozora“, zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Berat je stara tvrđava koja je još uvijek naseljena, što je zapravo prava rijetkost u Europi. Tvrđavom dominiraju stara citadela iz 13. st. u kojoj su se nalazile bizantske crkve ukrašene veličanstvenim freskama i ikonama, džamija Sultan Bajezita I. te Crkva sv. Marije u kojoj je smješten Narodni muzej ikona s djelima najpoznatijeg albanskog ikonografa Onufrija. U nastavku mogućnost posjete Etnografskom muzeju, smještenom u otomanskoj kući iz 18. st., u kojem su izložene narodne nošnje, alatke koje su koristile tkalje i kujundžije (majstori koji su izrađivali tradicionalni nakit) te kuhinje, spavaće i gostinske sobe opremljene u tradicionalnom stilu. U poslijepodnevnim satima polazak prema Tirani. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, Tirana – Skadar – Budva – Dubrovnik – Zagreb

Doručak, odjava iz hotela te polazak prema Skadarskom jezeru. Zaustavljanje u Skadru koji se smatra najstarijim i povijesno najvažnijim gradom Albanije, u kojem ćete vidjeti, tipično za ovaj dio Balkana, mnoštvo krivudavih ulica, ograđenih visokim zidovima u kojima prevladava duh prošlih vremena. Znamenitost grada svakako je tvrđava Rozafa, a legenda o mladoj ženi po kojoj je tvrđava dobila ime, neće Vas ostaviti ravnodušnim. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena za osobne programe, nastavak putovanja prema dubrovačkoj zračnoj luci. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa, OU 301 u 20.30h s očekivanim dolaskom u Zagreb u 21:35h. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi:

Datum putovanja: 02.10.
Ultra first minute 2.990 kn
First minute cijena 3.190 kn
Redovna cijena 3.390 kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 690 kn

Odbitak za polazak iz Dubrovnika, po osobi: 400 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijena vrijedi do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!   

 

Cijena uključuje:

Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Dubrovnika;

Prijevoz turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u Tirani u hotelu Sky 2 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi dva noćenja s doručkom;

Smještaj na Ohridskom jezeru u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi dva noćenja s doručkom;

Razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;

Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (Krujë: Skenderbegov muzej, Etnografski muzej; Ohrid: crkva sv. Sofije, crkva Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, manastir sv. Naum; Berat: citadela, Narodni muzej; Skadar: tvrđava Rozafa);

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu. 

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama 690 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn, ulaznice za objekte koji nisu predviđeni programom, obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučujemo). 

 

Popusti za djecu:

Dijete 2-5,99 godina bez vlastitog ležaja, uz dvije odrasle osobe: 1.000 kn

Dijete 6-11,99 godina na pomoćnom ležaju, uz dvije odrasle osobe: 500 kn

Red letenja:

OU 660    ZAG   DBV          05:50 06:45

OU 301    DBV   ZAG          20:30 21:35

Važno:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov. 

 

Minimalni broj putnika: 15 


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka