Atena

Atena putovanje, zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 16.04.-19.04., 11.06.-14.06.2020. 


1. dan, Zagreb – Atena

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 13.00h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Croatia Airlines u 14.35h (međuslijetanje u Dubrovniku u 15.35h, te nastavak leta u 16.20h), s dolaskom u Atenu u 19.00h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel te  odlazak u večernju šetnju u pratnji pratitelja putovanja te upoznavanje grada. Slobodno za večeru u nekom od brojnih restorana i tipičnih grčkih taverni. Noćenje.

2. dan, Atena

Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Mogućnost odlaska u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica… Navečer razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki. Noćenje.

3. dan, Atena – Fakultativni izleti: Korintski kanal – Mikena – Napulion – Epidaurus – Atena

Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. u povratku prema Ateni, prolazak i panoramski razgled atensje luke, Pireja. Povratak u hotel, te slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, Atena – Zagreb

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet Arheološkom muzeju, koji čuva veličanstvenu zbirku starogrčke kulture, ili pak odlazak javnim prijevozom do obližnjih plaža atenske rivijere Glyfade. Transfer za zračnu luku oko 17.00h. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 19.50h (međuslijetanje u Dubrovniku), te dolazak u Zagreb u 22.20h.

 

Cijena aranžmana po osobi: 2.890 kn 2.690 kn first minute*

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

*First minute cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta.

 

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi:

prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb, prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u centru gradu na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom, pratnja grupe, oganizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 1190 kn, dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativni izlet, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu 1.5 eur po sobi i po noćenju).

 

Atena putovanje – plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne cijene (stanje listopad 2019):

Akropola – 20 eur, Novi muzej Akropole – 10 eur, arheološki muzej – 12 eur, Mikena – 12 eur, Epidaurus – 12 eur ( mlađi od 18 god. ne plaćaju ulaznicu, stariji od 65 godina ili studenti uz x-icu imaju popust);

Večera uz folklorni show na Plaki – 290 kn

*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti 

Fakultativni izlet (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta): cijena 300 kn (minimum 15 osoba)

 

Atena putovanje – predviđeni hoteli:

Atena – hotel Achilion 3*, hotel Alassia 3* ili sl (hoteli se nalaze u blizini trga Omonia, na pješačkoj udaljenosti od svih važnijih lokacija u gradu)

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

Atena putovanje: minimalan broj putnika: 15

 

europska putovanja zrakoplovom 1 1024x149 - Atena | 4 dana | Zrakoplovom iz Zagreba

Naša preporuka