Putovanje u Zanzibar

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 06.08.-15.08.2021.


1. dan, Zagreb – Dubai – Zanzibar

Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu 120 min prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let avio kompanije Fly Dubai  u 15.15 sati. Dolazak u Dubai previđen je u 22.55h. Nastavak leta za Zanzibar u 02.35 sati. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2. dan, Zanzibar

Slijetanje u Zanzibar predviđeno je u 07.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti transfer do hotela na istočnoj strani otoka. Prijava u hotel od 14h. Slobodan dan za odmor i uživanje u rajskim plažama i tirkiznom moru. Noćenje.

3. dan, Stone Town – Prison Island

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Stone Town i na Prison Island. Dan započinjemo posjetom Stone Townu u kojem se isprepliću brojne kulture, od arapske, indijske, svahili pa sve do zapadne. Grad je poznat kao rodno mjesto Freddi-ja Mercury-ja u prijevodu sa svahilija znači “stari grad i pod zaštitom je UNESCO-a. Od brojnih atrakcija izdvajaju se Stara utvrda, vrtovi Forodhani, Palača čuda, lokalne tržnice, anglikanska katedrala i nekadašnja tržnica robova koja je stoljećima služila kao središte istočno – afričkog tržišta robova. Slobodno vrijeme za ručak, u poslijepodnevnim satima slijedi posjet Prison Islandu, otoku kojeg je 1893 godine kupio Lloyd Mathews, britanski guverner Zanzibara s idejom da se na njemu izgradi zatvorski kompleks za robove i zatvorenike. Danas je dom brojnim divovskim kornjačama koje su na otok dospjele kao poklon Sejšelske vlade, a neke jedinke starije su i od 100 godina. Na otoku ćete moći uživati u kupanju, ronjenju i hranjenju divovskih kornjača. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, Zanzibar – Nungwi Beach

Nakon doručka iskoristite slobodno vrijeme za kupanje i uživanje u afričkom suncu. Predlažemo odlazak na sjeverni dio otoka na plažu Nungwi. Mogućnost posjete prirodnog Akvarija gdje se nalazi veliki broj morski kornjači. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan, Zanzibar – Spice Tour

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevnu “Spice” turu, tj. turu gdje ćemo se upoznati sa začinima koji se uzgajaju na otoku. U 19 st. Zanzibar je bio jedan od vodećih svjetskih proizvođača začina, iz tog razloga dobio je nadimak Spice Island, tj. Otok Začina. Današnje plantaže začina su ostavština kolonijalne prošlosti otoka, a osim u uživanju u okusima i mirisima, ovo je idealan način za upoznavanje burne prošlosti Zanzibara. Ovisno o godišnjem dobu, mogu se pronaći razni začini: od vanilije, kardamoma, cimeta, muškatnog oraščića, kurkume, limunske trave, klinčića, ylang ylanga, do kumina, češnjaka, đumbira, korijandera, bibera, papra, tamarinda, čilija i origana. Obilazak farme začina gdje ćete okusiti i mirisati različite začine, naučiti kako se uzgajaju i koriste. Povratak u hotel. U popodnevnim satima preporučamo odlazak do jednog od najatraktivnijih restorana na svijetu The Rock. Jedinstveni restoran je spoj talijanske i lokalne kuhinje, nalazi se na stijeni koju okružuje more. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, Zanzibar – Blue Safari

Nakon doručka predlažemo odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Blue Safari u zaljevu Menai Bay. Plovit ćemo tirkiznim oceanom u tradicionalnim brodovima karakterističnim za ovaj dio svijeta. Današnji izlet je odličan je spoj prirode i uživanja. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Nakon dana gdje će se izmjenjivati pješčani sprudovi, tirkizno more, kupanje, ronjenje i sunčanje slijedi povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

7. dan, Zanzibar

Nakon doručka  slobodno vrijeme za uživanje na bijelim plažama. Noćenje.

8. dan, Zanzibar – Jozani Forest i delfini

Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet. Dan započinjemo vožnjom do ribarskog mjesta Kizimkazi, na jugu otoka. Plitke obalne vode oko Kizimkaza omiljeno su izletište dupina jer ovdje dolaze zbog pouzdane opskrbe hranom, njege mladunčadi, odmora i druženja. Nakon kraće vožnje brodom iz sela već možemo vidjeti delfine. Možete doživjeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Poslije plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, nacionalnog parka. Šuma je idealno mjesto za upoznavanje s mnogim autohtonim vrstama životinjskog i biljnog svijeta. Ovdje ćemo naići i na crvene Kolumbus majmune, posebne endemske vrste, a u prirodi se mogu naći samo u ovom nacionalnom parku. Vrsta je jedno vrijeme bila pred izumiranjem ali se adekvatnim zbrinjavanjem populacija oporavila, te danas broje oko 6000 jedinki. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan, Zanzibar – Dubai

Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za posljednje uživanje na Afričkom suncu. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let avio kompanije Fly Dubai u 21:20h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

10. dan, Dubai – Zagreb

Dolazak u Dubai u 03.55 h po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 10.00h s očekivam slijetanjem u Zagreb u 14.15h po lokalnom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.990 kn 8.590 kn first minute* 7.990 kn promo cijena*

Zrakoplovne pristojbe 2.090 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)

*First minute  i promo cijena vrijedi do popunjenja određenog broja kapaciteta

 

 Cijena uključuje:

– avionske karte Zagreb – Zanzibar – Zagreb u ekonomskoj klasi

– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* sa doručkom

– transferi od/do hotela iz zračne luke

– organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

U cijenu nije uključeno:

– zrakoplovne pristojbe 2.090,00 (obavezno kod prijave)

– jednokrevetna soba 2.150,00kn

– viza za Tanzaniju – 50 USD na licu mjesta u zračnoj luci

– napojnice za lokalne vodiče i vozače – 30 USD (plaća se na licu mjesta)

– putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

– faklutativni izleti: Stone Town&Prison Island, Blue Safari, Spice tour, Jozani Forest&Delfini (cijene uskoro)

Napomene:

– obavezno je cijepljenje protiv žute groznice! Preporučuje se i profilaksa protiv malarije; (Za sve informacije potrebno se savjetovati s liječnikom u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo; tel.: 01/ 48 63 222)

– kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Tanzanije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda

– strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje

– obavezna viza za Tanzaniju za državljane RH (50 USD – izdaje se na licu mjesta, u zračnoj luci)

– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

COVID-19 INFORMACIJE:

– ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacijama NIJE potreban PCR COVID-19 test za ulazak u Tanzaniju ( Zanzibar). Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:

1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

2. uvede se obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.

 

Raspored letova:

ZAG       DXB        FZ-1794                06-Aug-2021       03:15 PM             10:55 PM                             20kg       Meal    

DXB        ZNZ        FZ-1685                07-Aug-2021       02:35 AM            07:10 AM

ZNZ        DXB        FZ-1688                14-Aug-2021       09:20 PM             03:55 AM                            20kg       Meal    

DXB        ZAG       FZ-1793                15-Aug-2021       10:00 AM            02:15 PM

 

Minimalan broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 06

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka