Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Vijetnam

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 10.11.-20.11.2020.


1. dan, Zagreb – Doha

Polazak zrakoplova iz Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 23:35h.

2. dan, Doha – Hanoi

Nastavak putovanja u 02:55h na liniji QR976 (Qatar Airways). Slijetanje u Hanoi u 13:30h. Organizirani transfer do hotela i check in. Predlažemo odlazak na Food Tasting turu. Slijedi šetnja Hang Be ulicom uz posjet lokalnoj tržnici uz upoznavanje načina života lokalnog stanovništva. Nakon tržnice nastavak šetnje ulicama u kojima možete isprobati lokalnu hranu poput prženog tijesta, tofua, palačinke od rižinog tijesta, punjenih rolica s raznim vrstama mesa i povrća, lokalno pivo… odlazak na Dong Xuan tržnicu s mnoštvom začina, namirnica i suvenira. Na kraju šetnje odlazak na kavu u staroj četvrti gdje možete uživati u tzv. egg coffee, poznatom vijetnamskom napitku koji se tradicionalno priprema sa žumanjcima, šećerom, kondenziranim mlijekom i kavom. Uživajte u prekrasnom pogledu na jezero Hoan Kiem. Povratak u hotel. Navečer slijedi večera dobrodošlice u restoranu (uključena u cijenu). Noćenje.

3. dan, Hanoi – Halong Bay

Nakon doručka slijedi odlazak na trodnevno luksuzno krstarenje brodom Era Cruise „biserom Vijetnama“ – zaljevom Halong Bay. Zaljev je pod zaštitom UNESCO-a, sastoji od vapnenačkih stijena i 1960 otoka različitih oblika i veličina na području od 1.553km2 te je 2011. proglašen jednim od svjetskih čuda. Na brodu će vas dočekati piće dobrodošlice nakon čega slijedi smještaj u luksuzne kabine od cca. 46m2 s privatnom terasom i jacuzzijem. Uživajte u pogledu na prekrasni krajolik. Slijedi ručak od svježih plodova mora i ostalih delicija. Nastavak plovidbe prema La Han zaljevu prema otočiću Da Chong s kojeg se vidi svjetionik kojeg su izgradili Francuzi prije više od 100 godina. Nakon ručka ulazak u područje Cua Van do Lan Ha Bay. Slijedi vožnja kajacima do plaže Ba Trai Dao gdje ćete uživati u kristalno čistoj vodi i prekrasnom krajoliku. Slijedi povratak na brod na kojem će predvečer slijedi demonstracija pripreme vijetnamske kuhinje. Chef će vas voditi kroz proces pripreme ukusnih vijetnamskih predjela. Večera. Nakon večere opustite se uz egzotični koktel ili čašu ukusnog vina.

4. dan, Halong Bay

Ukoliko ste ranoranioci jutro započnite vježbanjem Thai Chia ili fotografiranjem. Doručak. Slijedi ukrcaj na Era brodić do sela Viet Hai. Krenut ćete na biciklističku turu selom. Putem uživajte u krajoliku i prekrasnim rižinim poljima. Odmor u selu uz posjet lokalnim kućama od blata, slame i bambusa te upoznavanje sa životom i običajima lokalnog stanovništva. Ručak na brodu. Posjetite Bai Tu Long Bay uz kajaking i kupanje u Ba Ham jezeru zatvorenom vertikalnim stijenama sa svih strana. Povratak na brod, opustite se i uživajte u prekrasnom zalasku sunca. Predvečer slijedi demonstracija pripreme tradicionalnih vijetnamskog specijaliteta – spring rolls. Večera na brodu. Ostatak večeri provedite uživajući u filmskoj večeri na brodu ili razmjenjujući iskustva s ostalim putnicima.

5. dan, Halong Bay – Hanoi

Današnji dan za ranoranioce započinje vježbanjem Thai Chia. Lagani doručak. Slijedi odlazak čamcima na veslanje do tamne i svijetle špilje, možda najintrigantnije špilje Halong Baya. Povratak na brod te lagani brunch i povratak do luke iskrcaja Hai Phong. Slijedi transfer do Hanoia. Smještaj u hotel i slobodno poslijepodne. Noćenje.

6. dan, Hanoi – Ho Chi Minh

Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Priprema za jutarnji let za Ho Chi Minh. Po slijetanju u najveći grad Vijetnama, vožnja do hotela i prijava. Nakon smještaja u hotel predlažemo odlazak u razgled grada. Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače smješten je bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Nakon ručka (uključen u cijenu razgleda) doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanh marketu, najvećoj tržnici u Ho Chi Minhu (Sajgonu). Povratak u hotel, noćenje.

7. dan, Ho Chi Minh – Chu Chi Tuneli

Doručak. Danas predlažemo odlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu. Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daju uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamska Vlada sačuvala je oko 75km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna za vlastite programe, noćenje.

8. dan, Ho Chi Minh – Delta Mekonga

Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga. Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti Vinh Trang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. U sklopu izleta uključen ručak.  Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.

9. dan, Ho Chi Minh – Can Gio Mangrove

Doručak. Danas predlažemo odlazak do Can Gio Mangrove šumu. Vožnja do Monkey otoka te posjet Can Gio muzeju kako biste upoznali povijest regije, floru i faunu. Vidjet ćete majmune i nekoliko vrsta drugih životinja te pratiti njihov život u mangrove šumi. Odlazak kanuom kroz mangrove šumu do revolucionarne baze koja se koristila tokom američkog rata. Nakon ručka u Can Giu (uključen u cijenu izleta), odlazak do grobnice kitova, hrama u kojem se lokalno stanovništvo štuje kostur kita. Tamošnji ribari vjeruju da ih kit štiti dok su na moru te im donosi bolji ulov. Poslijepodne povratak u hotel. Noćenje.

10. dan, Ho Chi Minh – Doha

Doručak. Odjava iz hotela do 10:00h (do transfera kofere možete ostaviti u zajedničkoj prostoriji hotela za odlaganje prtljage). Današnji dan iskoristite za šetnju gradom ili kupovinu suvenira poput svile, keramike, čajeva, nakita i sl. Slijedi transfer za let prema Dohi na liniji QR971 u 19:15h.

11. dan, Doha – Zagreb

Nastavak leta za Zagreb u 02:15h na liniji QR215. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 06:15h.

 

Cijena aranžmana po osobi:

Posebna ponuda do 30.04. 9.990 kn
First minute 10.590 kn
Redovna cijena 11.190 kn
Zrakoplovne i lučke pristojbe 3.990 kn

*Posebna cijena važeća je do 30.04.2020., a first minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja mjesta.

 

Cijena aranžmana uključuje:

– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Hanoi- Doha-Zagreb (Qatar Airways, ekonomskaj klasa)

– jutarnji let Hanoi-Ho Chi Minh (Vietnam Airlines, ekonomska klasa)

– 6 noćenja u hotelima 5* u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja s doručkom prema programu

– doručak, ručak, večera kako je navedeno u programu i fakultativnim izletima (lokalna kuhinja)

– trodnevno krstarenje/2 noćenja na luksuznom brodu Era Cruise 5*, krstarenje uključuje: piće dobrodošlice, ulaznice uključene u razglede prema programu za vrijeme krstarenja, smještaj u luksuznim dvokrevetnim suite kabinama s terasom,  tušem i privatnim jacuzzijem, lokalnog predstavnika na engleskom jeziku, puni pansion na brodu (2 ručka, 2 večere, 1 jutarnji snack, 2 bruncha), cvijeće i voće u kabini, tai chi, izlet do tamne i svijetle špilje, kajacima do Ba Trai Dao plaže, demonstracije kuhanja

– svi razgledi prema programu

– lokalnog vodiča na engleskom jeziku

– stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja

– organizaciju i pripremu putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne i lučke pristojbe 3.990 kn, obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)

– Vietnam viza – posreduje agencija odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)

– napojnice lokalnim davateljima usluga (cca. 3 USD po osobi i danu)

– osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje

– osobne troškove, putno osiguranje

 

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte.

 

Doplate:

– tura Hanoi food tasting (ručak uključen): 350 kn

– razgled grada Ho Chi Minh (ručak uključen): 370 kn

– izlet Cu Chi tuneli: 260 kn

– izlet delta Mekonga (ručak uključen): 390 kn

– izlet Can Gio Mangrove (ručak uključen): 540 kn

*minimalno prijavljenih za realizaciju izleta: 10

 

Informacije o letu:

QR 218  10NOV  ZAGDOH 1605 2315

QR 976  11NOV  DOHHAN 0255 1330

 

QR 971  19NOV  SGNDOH 1915 2345

QR 215  20NOV  DOHZAG 0215 0615

 

PRIJEVOZNIK: Qatar Airways

U cijenu je uključena predana prtljaga do 30kg + 1 komad ručne prtljage do 7kg.

 

Važne informacije:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički viza je potrebna. Vijetnam viza – posreduje agencija odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)
Putovnica mora biti važeća  6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 16

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka

Kina – tura | 11 dana

Kina – tura | 11 dana

Već od 6 990 KN

Putovanje u Kinu je naš provjeren program, koji realiziramo uz pratnju vrhunskih vodiča. Vrijednost više: unutarnji let + noćni vlak …