Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

UAE & Oman

WONCA WORLD 2020 – Abu Dhabi

Abu Dhabi – Dubai – Muscat – Nizwa – Jabal Shams – Wahiba Sands – Wadi Tiwi – Biham Sinkhole

10 dana / 9 noćenja

Viza: Potrebna (Oman)

Datum putovanja: 24.11.-03.12.2020. 


1. dan, Zagreb – Istanbul – Abu Dhabi

Sastanak putnika u zračnoj luci u 07:15 sati. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airways na liniji TK1054 za Istanbul u 09:15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta na liniji TK868 za Abu Dhabi je u 19:40 sati.

2. dan, Abu Dhabi – Dubai (D)

Predviđeni dolazak u Abu Dhabi je u 01:15h (Let traje 4:35h). Po dolasku u Abu Dhabi slijedi transfer do hotela. (osiguran je check in odmah po dolasku u hotel). Noćenje. Doručak u hotelu te nakon doručka odjava i odlazak na razgled grada. Posjetit ćemo Qasr Al Watan, predsjedničku palaču koja je nedavno otvorila svoja vrata za posjetitelje. Impresivna palača je ugostila mnoge državnike iz regije i svijeta, a poznata je i po prekrasnim lusterima i dekoracijama te vrlo vrijednoj biblioteci koja čuva neke od vrijednih zapisa iz povijesti ove bliskoistočne zemlje.  Nastavljamo vožnju do otoka Saadiyat gdje ćete svjedočiti jednom od najuzbudljivijih dijelova Abu Dhabia koji svakodnevno raste i postaje jedan od najvećih centara umjetnosti u ovom dijelu svijeta. Zajedno ćemo posjetiti i muzej Louvre, najveći muzej arapskog poluotoka, za čiju je izgradnju utrošeno više od 600 milijuna dolara.  U poslijepodnevnim satima slijedi odlazak do kongresnog centra radi prijave na kongres WONCA World 2020. Nakon posjeta kongresu krećemo za Dubai, no prije toga zaustavit ćemo se kako bi razgledali jedan od simbola emirata i jednu od najljepših džamija na svijetu – džamiju Sheikha Zayeda. Materijal za izgradnju najveće džamije u zemlji dovezen je iz raznih zemalja iz cijeloga svijeta. Maroko, Novi Zeland, Egipat, Turska, Grčka, Italija, Njemačka, Kina i Indija samo su neke od njih. Nastavak vožnje prema Dubaiu. Po dolasku u Dubai – smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, Dubai (D)

Doručak. Prije podne odlazak na poludnevni razgled grada. Odlazimo do starog dijela grada gdje ćemo posjetiti muzej Dubaia koji predstavlja pravo putovanje u povijest. Slijedi vožnja brodićem „abra“ u drugi dio grada, gdje se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu te posjet najvećem bazaru zlata. Odlazak do, po mnogima, najpoznatijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba, gdje ćemo se krartko zaustaviti za fotografiranje. Nastavak vožnje po poznatoj „palmi“, umjetno stvorenom otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm (stanka za fotografiranje). Nastavak vožnje kroz novu marinu do najpoznatije ulice Sheik Zayed i kroz novi Dubai do najviše građevine na svijetu, Burj Khalife (mogućnost posjete uz doplatu). Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti, odlazak na plažu ili na skijanje, let helikopterom iznad Dubai-a, posjet jednom od mnogobrojnih tematskih parkova ili shopping za koji Dubai pruža nebrojeno mnogo prilika. Noćenje.

4. dan, Dubai (UAE) – Muscat (OMAN) (oko 450km – cca 5h vožnje) (D/V)

Doručak u hotelu. Odjava. Danas napuštamo UAE i krećemo prema Omanu. Prvi dio naše vožnje vodi nas kroz pustinju (oko 150km) do granice sa Omanom. Prije prelaska granice napravit ćemo pauzu za ručak (nije u cijeni), a nakon graničnih formalnosti nastavljamo naš put prema glavnom gradu Omana. Sultanat Oman jedna je od najsigurnijih zemalja u svijetu, a svoj rapidni razvoj duguje Sultanu Qaboosu koji je u gotovo 50 godina vladavine kompletno izmijenio zemlju. Bogata povijest, visoke planine, zeleni kanjoni, jedinstvena fauna i beskrajne pustinje ne mogu se usporediti niti s jednom zemljom u regiji. Uz to Oman nudi i čitav niz utvrda, soukova i bazara gdje se prodaje „nacionalni simbol“ – tamjan kojim se trgovalo i pred nekoliko tisuća godina, a danas ga možemo naći u svega nekoliko zemalja na svijetu. Nakon vožnje kroz pustinjske predjele sjevera zemlje, dolazimo do našeg hotela u Muscatu. Prijava u hotel i kratki odmor od puta. Odlazak na zajedničku večeru (uključena u cijenu). Noćenje.

5. dan, Muscat (D)

Doručak u hotelu. Dan provodimo u glavnom gradu Omana – Muscatu. Naš razgled započinjemo sa posjetom velikoj džamiji sultana Qaboosa. Gotovo sedam godina bilo je potrebno da bi se dovršila džamija koju je inaugurirao sam sultan obilježivši tako 30 godina na tronu Omana. Posjetit ćemo i tvornicu luksuznih parfema Amouage. Brand u prijevodu znači „ljubavni val“, a nastao je 1983. godine kao projekt Sayyid Hamada Al Busaida, člana omanske kraljevske obitelji koji je odlučio oživjeti staru tradiciju slavnih arapskih mirisa. Filozofija branda je stvaranje parfema istinske vrijednosti, a u proizvodnji koriste isključivo najkvalitetnije i egzotične sastojke, kao npr. srebrni tamjan iz Omana, rijetku omansku ružu, smirnu itd. Parfemi se pune u ručno rađene bočice, nerijetko ukrašene zlatom. Nakon kratke pauze za odmor, odlazimo do starog Muscata. Posjetit ćemo Bait al Zubair, muzej koji nam priča o povijesti Omana, kroz neke tipične predmete jedne omanske obitelji koji su i nekoliko stoljeća stari, a posjetit ćemo i ceremonijalnu palaču Al Alam (izvana). Slobodno vrijeme u starom dijelu grada gdje se nalazi souk Mutrah – jedan od živopisnijih dijelova grada gdje ćete se moći cjenkati za tamjan ili Khanjar, još jedan od simbola Omana ili kupiti neki od tipičnih lokalnih suvenira. Posjetit ćemo i zgradu kraljevske nacionalne opere, jedne od najmodernijih teatara u svijetu u kojem su od njenog otvaranja 2011. godine nastupila brojna poznata imena kao što su Placido Domingo, Andrea Bocelli, londonska filharmonija te Mariinsky teatar sa svojim baletom „Labuđe jezero“. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, Muscat – Nakhal – Wadi BAni Auf – Bilad Seyth – Nizwa (D/R)

Doručak u hotelu. Odjava. Danas nas čeka prava off road avantura. U naše istraživanje unutrašnjosti Omana krećemo sa 4×4 off road jeepovima. Prva stanica danas biti će utvrda Nakhal koja se nalazi u podnožju istoimene planine i jedna je od niza utvrda koje su čuvale trgovinske puteve arapskog poluotoka, a tu se nalazi još od predislamskih vremena. Današnja utvrda izgrađena je u 17.st. i nedavno je obnovljena te se koristi kao muzej. Nastavljamo vožnju preko Wadi Bani Auf-a. Wadi Bani Auf je jedna od najspektakularnijih cesti/vožnji arapskog poluotoka. Mi ćemo se voziti najupečatljivijim dijelom tog „off road“ puta kako bi došli do Bilad Seytha. Kratka foto pauza u selu prije nego nastavimo dalje našu vožnju kroz najljepše pejzaže Omana. Putem ćemo se zaustaviti kako bi uživali u panorami i piknik ručku. Nakon ručka nastavljamo put prema Nizwi, povijesnom sjedištu Omana. Vozimo se preko Jebel Shamsa, najviše planine lanca Hajar čiji vrhovi sežu do 3000 m.n.v. Po dolasku u hotel, smještaj u sobe. Slobodno za večeru. Noćenje.

7. dan, Nizwa – Wahiba Sands (cca 180km) (D/R/V)

Doručak u hotelu. Odjava. Nakon odjave krećemo u razgled Nizwe, nekadašnje prijestolnice Omana. Nekadašnji centar trgovine, Islama, umjetnosti i obrazovanja danas je miran grad u unutrašnjosti okružen palmama datula. Najveća atrakcija grada svakako je utvrda okružena brojnim živopisnim souk-ovima. Jedna od najstarijih i najočuvanijih utvrda Omana ujedno je i jedna od najposjećenijih atrakcija. Datira u 17.st. i čuvala je tadašnji glavni grad. Slobodno vrijeme u Nizwi za šetnju souk-ovima. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavljamo naše putovanje prema pustinji – Wahiba sands. Jedna od najljepših pustinja u regiji je beskonačno more dina od kojih neke idu i do 100m u visinu. Što više zalazite u nju to je dramatičnija i netaknuta. Danas odsjedamo usred omanske pustinje u prekrasnom pustinjskom kampu gdje ćemo prvo uživati u večeri uz vatru, a onda noć provesti u velikim i komfornim beduinskim šatorima.

8. dan, Wahiba Sands (cca 180km) (D/R)

Doručak u kampu. Jutro ćemo provesti u pustinji. U organizaciji kampa možete uživati u vožnji quad-ovima, jahanju deva, sandboardingu ili nekoj drugoj aktivnosti (uz doplatu). Odjava. Nakon odjave krećemo put obale do mjesta Tiwi. Tiwi je naziv sela i ujedno jednog od impresivnih kanjona Omana. Šetnja kroz kanjon.  Nastavljamo vožnju do tzv. Bimmah sinkholea – depresije koju lokalci nazivaju Hawiyyat Naim. Ukoliko vrijeme dozvoli, pauza za kupanje u velikom prirodnom bazenu udaljenom svega nekoliko stotina metara od morske obale koji je nastao urušavanjem gornjeg sloja kamenca kreirajući tako taj prirodni fenomen. Danas ponovo ručamo u „piknik stilu“ na putu, a nakon toga nastavljamo put Muscata gdje dolazimo u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno za večeru. Noćenje.

9. dan, Muscat / Dolphin Cruise (D/V) 

Doručak u hotelu. Danas odlazimo na izlet brodom oko Muscata u trajanju od 3h gdje ćete imati prilike uživati u strmim obalama omanskog zaljeva i u plovidbi arapskim morem. Naš zadatak je jednostavan – pronaći dupine, a ukoliko budemo imali sreće možda ugledamo i kitove. Slobodno poslijepodne za vlastite sadržaje – odmor i kupanje na jednoj od plaža, shopping ili samostalne razglede. U večernjim satima čeka nas zajednički odlazak na oproštajnu večeru u tradicionalni restoran gdje ćemo naravno uživati u lokalnim specijalitetima. Noćenje tj odmor do odlaska u zračnu luku (kasni check out je osiguran)

10. dan, Muscat – Istanbul – Zagreb 

Transfer do zračne luke Muscat radi prijave na let za Zagreb (via Istanbul). Let TK 775 kompanije Turkish Airways za Istanbul je na rasporedu u 02:25h s predviđenim dolaskom u Istanbul u 07:15h (Let traje 5:50h). Po dolasku u Istanbul slijedi organizirani transfer do grada radi razgleda ili slobodnog vremena (za one koji nisu zainteresirani za razgled). Povratak u zračnu luku u poslijepodnevnim satima. Nastavak na letu TK1055 za Zagreb je u 18:50h sa dolaskom u 19:00h.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.390 kn 13.890 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.250 kn

*FM cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

 

Cijena aranžmana ukljucčuje:

prijevoz zrakoplovom Turkish Airlines na relaciji Zagreb – Istanbul – Abu Dhabi i Muscat – Istanbul – Zagreb (ekonomska klasa), 8 noćenja prema programu u hotelu 4* na bazi noćenja s doručkom (rani check in prvi dan i kasni check out zadnji dan), 1 noćenje na bazi polupansiona u deluxe pustinjskom kampu, transfere zračna luka – hotel – zračna luka, sve obroke koji su navedeni u programu (3 ručka i 3 večere), sve ulaznice i razglede prema programu, vizu za Oman (u trenutku izrade programa viza za Tursku nije bila potrebna), pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe (3.250kn); kotizaciju za kongres (na upit); doplatu za jednokrevetnu sobu (4.450kn), ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom, vizu za Tursku (u slučaju ponovnog uvođenja vize za hrv.državljane), putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja, napojnice za lokalne vodiče i vozače – 30€/40$ – doplata na licu mjesta

 

Najmanji broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 36

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka