Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Šri Lanka

Tura po Šri lanci i odmor na plaži

Vrijednost više: polupansion tijekom ture, ulaznice uključene u cijenu

Datum putovanja: 19.04. – 28.04.2019.


1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 17.15 sati. Dolazak u Dohu u 23.45 sati.

2. dan, Doha – Colombo – Wattala

Nastavak leta za Colombo u 2.10 sati na liniji QR664. Dolazak u Colombo u 9.55 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju i po obavljanju pograničnih formalnosti, slijedi vožnja prema hotelu u okolici Wattale. Prijava u hotel od 15 sati. Smještaj, večera i noćenje.

3. dan, Šri lanka tura: Wattala – Pinnawala – Sigiriya

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara pa se slonovi mladunci slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema Sigiriyi, jednoj od najimpresivnijih geoloških formacija otoka i ujedno jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Popet ćemo se na tvrđavu u stijeni, koju je u 5. st. dao izgraditi kralj Kassapa i koja je služila kao Kraljevska citadela više od 18 godina. Citadela neobične ljepote po imenu Lavlja stijena pruža se gotovo 200 metara u visinu nad gustom džunglom.  Lavlja šapa slikovito čuva stube palače na vrhu. Nastavak putovanja prema Dambulli. Dolazak u hotel, smještaj, večera i noćenje.

4. dan,  Sigiriya – Dambulla – Kandy

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema nekadašnjoj prijestolnici Cejlona, gradu Kandy. Putem ćemo se zaustaviti kod hramova Dambulla, također na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U spiljama Dambulle je oko 80 spiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. “Zlatni hram”. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu,  vrtu u kojem se uzgajaju i prerađuju  razne vrste začina. Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Odlazak u hram sa zubom Bude koja se smatra najvrednijm relikvijom Bude na Šri Lanci.  U večernjim satima odlazak na predstavu sa pjesmama i plesačima koji izvode različite tradicionalne plesove s područja Šri Lanke, bubnjarima i spektakularnoj točki hodanja po vatri. Večera i noćenje.

5. dan, Kandy – Plantaže čaja – Nuwara Eliya

Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane Britanaca. Vidjet ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. U nastavku putovanja zaustavit ćete se i u  tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Nuwara Eliya je gradić koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine. Utjecaj je i danas vidljiv na svakom koraku, pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Do hotela ćete doći kroz krajolik koji oduzima dah. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan, Nuwara Eliya – Nacionalni park Yala

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Nacionalnom parku Yala u trajanju od oko šest sati uz usputno zaustavljanje kod vodopada Ravana. Nacionalni park Yala poznat još pod nazivom Ruhunu smjestio se na jugoistočnom dijelu Šri Lanke, u blizini grada Tissamaharama. Najposjećeniji je park Šri lanke i ujedno najbolje mjesto za vidjeti velike otočne sisavce. Krda slonova ovdje su čest prizor, a uz malo sreće naići ćete i na velikog leoparda. Jelen, divlja svinja, bivol, medvjed, majmuni, vjeverice, paunovi, krokodili i preko 450 vrsta ptica od kojih  26 endemskih te 250 vrsta leptira tek su neki od stanovnika. Fascinantno tropsko bilje koje se na nekim mjestima spaja u gustu prašumu stvorilo je idealno podneblje rijetkom životinjskom carstvu, a cijeli nacionalni park dodatno je ukrašen obalnim dijelom gdje duge pješčane plaže okružene blago zaobljenim brežuljcima ostavljaju dojam nekog drugog, nestvarnog svijeta. Nakon obilaska parka bit ćete smješteni u jednom od hotela u blizini parka. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan, Yala – Galle – Bentota

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema hotelu na plaži gdje ćete odmoriti nakon ove ture. Zaustavit ćete se u Galli, povijesno najinteresantnijem gradu Šri Lanke,  koji je nekad bio glavna luka na otoku. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara) svjedoči ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji te je na popisu zaštićene svjetske baštine. Nizozemski muzej i nizozemska crkva su dvije od najpoznatijih turističkih atrakcija u Galleu. Grad je također poznat po izradi čipke i rezbarijama od ebanovine. Dolazak u Kalutaru. Večera i noćenje u hotelu na obali oceana.

8. dan, Šri Lanka odmor: Bentota

Doručak. Dan za odmor na pješčanim plažama Indijskog oceana. Večera i noćenje u hotelu.

9. dan, Bentota – Colombo – Doha

Nakon doručka vožnja do glavnog grada Colomba. Najveći je grad  na Šri Lanci i ujedno glavna luka u kojoj se miješaju sve boje i kulture ovog otoka. Obići ćemo komercijalni dio, a zatim i gradsko središte poznato kao „Tvrđava“, nastalo za vrijeme portugalskog kolonijalizma u 16. st. Mnoge građevine iz tog vremena danas se miješaju s modernim poslovnim zgradama. Šetnja kroz živahni bazaro Pettah, slobodno vrijeme nakon kojeg je sastanak  za transfer u Zračnu luku. Po dolasku, prijava na let za Dohu na linijQR655 (Qatar Airways) u 20.55 sati. Dolazak u Dohu u 23.35 sati.

10. dan, Doha – Zagreb

Nastavak leta za Zagreb na liniji QR215 u 1.55 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 7 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.690 kn 9.090 kn * first minute

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.900 kn

*First minute popust: 600 kn vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb-Colombo-Zagreb, smještaj u standard sobama tijekom ture po Šri Lanci u hotelima 4* s uslugom polupansion (večere su organizirane u hotelima); 1 noćenje u okolici Wattale, 1 noćenje u Dambulli, 1 noćenje u Kandiju, 1 noćenje u Nuwara Eliya, 1 noćenje u okolici parka Yala,  2 noćenja u okolici Bentote, sve prijevoze prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju (Sigirya, Pollonaruwa park slonova, Dambulla, Kandy hram, Perdeniya vrt i  Nacionalni park Yala), lokalnog vodiča, pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe u iznosu od 2.900 kn,vizu za Šri Lanku (mogućnost posredovanja), osobne troškove, putna osiguranja (preporučamo), dodatne usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje.

Ostale doplate:

viza za Šri Lanku. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak konzularne pristojbe je 35 USD, a 100 kn je trošak posredovanja agencije. Ukoliko agencija izrađuje vizu za klijenta, iznos od 350 kn koji uključuje konzularnu pristojbu i trošak usluge izrade vize plaća se prilikom rezervacije putovanja. Potrebno je ispuniti obrazac s podacima putnika i uz kopiju putovnice dostaviti agenciji.

Šri Lanka – važne napomene:

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Kategorizacija hotela na Šri Lanci odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja agencije.

Min. broj prijavljenih putnika: 15


daleka putovanja baner 2 1024x149 - Šri Lanka | 10 dana | Uskršnja tura i odmor na plaži

Naša preporuka