Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u San Francisco i Los Angeles – FDI

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 04.09.-11.09.2019.


1. dan, Zagreb – Pariz – San Francisco

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Pariz u 09.00 sati na liniji AF5075 (Air France). Dolazak u Pariz u 11.05 sati. Nastavak leta za San Francisco u 15.55 sati na liniji AF082 (Air France). Obroci tijekom leta. Dolazak u San Francisco je predviđen u 18.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel Courtyard by Marriott San Francisco Union Square. Noćenje.

2. dan, San Francisco

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za sudjelovanje na kongresu ili odlazak na poludnevni razgled grada. San Francisco, četvrti po veličini grad u Kaliforniji i jedan od najljepših gradova Sjeverne Amerike, čuven je po strmim, krivudavim ulicama te po mostu Golden Gate, jednom od najpoznatijih svjetskih mostova. Od dolaska prvih europskih doseljenika Španjolaca u 18. stoljeću, grad je ubrzano rastao, a pogotovo polovinom 19. stoljeća nakon pronalaska zlata i srebra u okolici, da bi bio u potpunosti uništen u potresu i požaru 1906. godine, te odmah i obnovljen i danas je kulturni i financijski centar zapadnog dijela SAD-a. Jeste li znali da je San Francisco rodni grad traperica, najpoznatijeg odjevnog predmeta današnjice? Levi Strauss je upravo u San Franciscu izumio udobne, ali i dugotrajne hlače od trapera za rudare koji su pohrlili u grad tijekom „zlatne groznice“.  Obilazak grada uključuje Coit Tower, Nob Hill, park Golden Gate, China Town, Union Square, prekrasne viktorijanske kuće, poznati Fisherman’s Wharf. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za uživanje u ručku (uz doplatu) na čuvenom doku Pier 39. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, San Francisco – Alcatraz

Doručak u hotelu. Slobodno za sudjelovanje na kongresu ili odlazak na poludnevni obilazak otoka Alcatraz (ulaznica uključena), gdje ćemo razgledati slavni zatvor koji je danas atraktivna turistička lokacija. Vožnja čuvenim starim tramvajem (cable car) do dokova gdje ćemo se ukrcati na trajekt za Alcatraz. Otok u zaljevu San Francisca, površine 90 000 kvadratnih metara,  nosi nadimak The Rock. Od sredine tridesetih godina 20. stoljeća, pa sve do ukidanja zatvora 1963., Alcatraz je glasio za najčuvaniji i najsigurniji zatvor u Americi. Obilazak zatvorskog kompleksa uz audio vodiče na engleskom jeziku. Po završetku razgleda povratak u grad te slobodno poslijepodne za osobne programe, obilazak muzeja ili kupovinu. Predlažemo i fakultativni izlet u obližnji šarmantni gradić Sausalito, koji se smjestio u zaštićenoj prirodnoj luci nekoliko kilometara od grada, koji je poznat, osim po prekrasnom pogledu na grad i zaljev San Francisca, i po umjetničkim galerijama, malim butik trgovinama, te mnoštvu restorana koji poslužuju morske specijalitete. Povratak u San Francisco i vožnja preko mosta Golden Gate koji je ikona grada. Noćenje.

4. dan, San Francisco (Fakultativni izlet: Napa Valley)

Doručak. Slobodan dan za sudjelovanje na kongresu,  vlastite aktivnosti i programe ili odlazak na fakultativni izlet, uz doplatu: Napa Valley.

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po vinskom kraju doline Napa, čuvene po prekrasnim krajolicima i šarolikim cestama okruženim vinogradima, gdje ćemo posjetiti jednu vinariju i obići vinski podrum. Pedesetak kilometara dugačka dolina Napa, koja se smjestila sjeveroistočno od San Francisca, sinonim je za američko vinarstvo i dobra vina. Vinari će nam objasniti tajne kultivacije vina, dobre degustacije, aroma i okusa. Ručak tijekom razgleda. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, San Francisco – Los Angeles

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do zračne luke. Prijepodnevni let za Los Angeles. Po slijetanju u Los Angeles slijedi transfer i smještaj u hotel Four Points by Sheraton Los Angeles Westside. Dobrodošli u Los Angeles, grada anđela, koji je danas centar filmske i televizijske industrije, poznat po uličnoj umjetnosti, arhitekturi, koncertima. Poslijepodne je predviđeno za slobodne aktivnosti. Predlažemo odlazak do Getty centra, uz doplatu, mega milijunskog vrijednog centra otvorenog za javnost 1997. godine, koji je čuven po arhitekturi, vrtovima i jedinstvenom pogledu na Los Angeles. Slavni J. Paul Getty Muzej, kojeg godišnje posjeti oko 2 milijuna posjetitelja, pruža uvid u remekdjela europskih i svjetskih crteža, slika, skulptura, dekorativne umjetnosti te fotografije. Alternativno moguć odlazak u neki od outlet trgovačkih centara. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, Los Angeles

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada: Hollywood, Kinesko kazalište i kazalište Kodak gdje se održava dodjela Oscara, Hollywoodska staza slavnih, Beverly Hills, Sunset Strip koji su najbogatiji dijelovi grada i često vrve slavnima, shopping ulica Rodeo Drive, glavna tržnica. Slijedi pauza za ručak (nije u cijeni aranžmana) i nastavak razgleda – Olvera Street i povijesna jezgra grada te China Town. Nastavak prema znamenitostima smještenim na Tihom oceanu: Santa Monica i popularna plaža Venice Beach. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan, Los Angeles – Amsterdam

Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme za kupovinu ili predlažemo turu „Domovi slavnih zvijezda“. Tijekom vožnje imat ćete priliku vidjeti gdje slavne filmske zvijezde stanuju, ručaju ili kupuju. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Po dolasku prijava na let za Amsterdam u 16.55 sati na liniji KL604 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

8. dan, Amsterdam – Zagreb

Dolazak u Amsterdam predviđen je u 12.20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 13.40 sati na liniji KL1941 (KLM). Dolazak u Zagreb u 15.30 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi: 17.450 kn 16.790 kn first minute*

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.200 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.550 kn

*FM cijena vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti kapaciteta

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – San Francisco – Los Angeles – Zagreb

prijevoz zrakoplovom na unutarnjim letovima: San Francisco – Los Angeles

transfere na destinacijama

smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 noćenja s doručkom (4 noćenja u San Franciscu, 2 noćenja u Los Angelesu)

razgledi gradova prema programu

obilazak otoka Alcatraz s uključenom ulaznicom

ulaznica za jednu vožnju starim tramvajem (cable car)

svi transferi i prijevozi prema programu

pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku

jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

pristojbe zračnih luka 3.200 kn – obavezna doplata

Američku vizu 160 USD

Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete

Doplatu za jednokrevetnu sobu 5.550 kn

Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)

Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana (preporučujemo)

Sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

Izlet vinska dolina Napa s uključenom degustacijom, obilaskom 1 vinskog podruma i ručkom: 1.980 kn

Poludnevni izlet Sausalito & Golden Gate Bridge: 550 kn

Posjet Getty Centru s transferom: 720 kn

Domovi slavnih zvijezda, tura u trajanju od 2h, na engleskom jeziku (internacionalna grupa): 420 kn

 

VAŽNE NAPOMENE:

  • Kategorizacija hotela u Sjedinjenim Američkim Državama odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: mvep.hr
  • Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  • VIZA: Potrebna! Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Informativna cijena vize: 160 USD. Agencija ne posreduje pri ishođenju vize; neodobravanje vize koje ima za posljedicu odustajanje od putovanja ne obvezuje agenciju ni u kojem slučaju i primjenjuju se uvjeti otkaza putovanja. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
  • Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR – HRK, na dan 20.02.2019. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% ili promjene tečaja za više od 1,5%,  organizator putovanja zadržava pravo na promjenu cijene aranžmana, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, putnici će biti obaviješteni o otkazu putovanja i to najmanje 15 dana prije polaska, odnosno do 19.08.2019.
  • Ograničenje prtljage na letovima unutar SAD iznosi 23 kg po osobi 1 komad predane prtljage.
  • Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
  • Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

 

Informacije o registraciji na kongres:

Međunarodni sudionici

 

Sljedeće registracijske cijene se odnose na sve sudionike koji nisu iz Sjeverne Amerike (SAD, Kanada, Meksiko, Karibi), osim ukoliko nisu stomatolozi članovi ADA udruge.

International Package VIP Upgrade
Type Early Bird

Before and on 01 April 2019

Advanced On site VIP

Upgrade Early Bird

VIP

Upgrade Advanced

VIP

Upgrade Onsite

​International Nonmember Dentist​ (Developed Country) $350 $450 $550 +$100 +$100 +$100
Dental Student $200 $300 $400 +$100 +$100 +$100
Dental Team $250 $350 $450 +$100 +$100 +$100
​Guest (Free registration includes access to the Exhibit Hall and CE on the exhibit floor, plus Opening Ceremony and General Session event) Not Applicable Not Applicable Not Applicable $200 $300 $400

 

Agencija posreduje pri registraciji uz naknadu od 160 kn.

 

Minimalan broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 12

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka