Putovanje Tajland

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 26.12.2018.-06.01.2019. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Doha – Krabi 

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu u 9.05 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 16.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Krabi u 19.10 sati na liniji QR824 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan, Krabi (Ao Nang) 

Predviđeni dolazak u zračnu luku Krabi u 6.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja viznih i carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te potom organizirani prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel odmah po dolasku (rana prijava). Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti.

Krabi – ukoliko želite istovremeno uživati u nevjerojatnoj prirodi, koračati po pjeskovitim bijelim plažama, a onda u sljedećem trenutku diviti se prelijepim tropskim šumama i nacionalnim parkovima, ovaj spoj beskonačnog i magičnog ćete pronaći upravo ovdje. Krabi kao iznimno popularna destinacija u Andamanskom moru prepoznatljiva je po velikim stijenama koje dosežu i do 100 metara u visinu. Mnoge od ovih stijena nalaze se u moru i zajedno s prelijepim plažama stvaraju prizor koji ostavlja bez daha. Najpoznatija plaža je Ao Nang s koje možete promatrati mnogobrojne otoke i uživati u savršeno bijelom pijesku. Za sve pustolove, Krabi nudi jedinstveno iskustvo istraživanja unutrašnjosti džungle, obilazak nacionalnih i parkova prirode, ronjenje s tropskim ribicama, vožnju kajakom kroz šumu mangrova, relaksirajuću tajlandsku masažu, kupanje u ljekovitom Smaragdnom bazenu usred džungle, i još mnogo, mnogo toga. Zaista pravi raj na zemlji.

3. dan, Krabi (Ao Nang) – fakultativni izlet Phi Phi Islands 

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet Phi Phi Islands gliserom s uključenim ručkom. Isplovljavanje glisera u 8.30 sati iz luke te polazak prema otočju Phi Phi. Tijekom izleta zaustavit ćemo se ukupno 7 puta i to na sljedećim lokacijama: Bamboo Island (nenasaljeni otok s predivnim pješčanim plažama te koraljnim grebenom idealnim za ronjenje i snorkeling); Monkey Beach (plaža kojom vladaju majmuni, bliski susret s majmunima te jedinstvena prilika za hranjenje i fotografiranje); Tonsai Bay gdje ćemo napraviti pauzu za ručak u restoranu na plaži; Viking Cave (neobična špilja s crtežima na zidovima špilje koji su nalik na brodove Vikinga pa otuda i naziv “Viking Cave”); Pi Leh Bay (prekrasna laguna s tirkizno-smaragdnom bojom mora i visokim liticama koje ju okružuju i sežu u visinu do stotinu metara); Lohsamah Bay (idealno mjesto za snorkeling u mirnim i plitkim vodama ovog skrivenog zaljeva s bajkovitom pješčanom plažom) i na koncu spektakularan zaljev Maya Bay (jedna od najljepših plaža na svijetu gdje se snimao film The Beach sa Leonardo de Capriom u glavnoj ulozi). Oko 16.30 sati povratak prema luci te transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, Krabi (Ao Nang) – fakultativni izlet Krabi Jungle Safari

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet Krabi Jungle Safari uz mogućnost jahanja na slonovima s uključenim ručkom. Oko 8 sati polazak od hotela prema Nacionalnom parku Khao Nor Chu Chi koji će vas očarati svojom nevjerojatnom ljepotom prirode, a koji vam između ostalog pruža i kupanje i uživanje u prirodnim fenomenima poput Smaragdnog bazena ili kako ga lokalno stanovništvo naziva Sra Marakot. Veliki prirodni bazen ispunjen čistom izvorskom vodom s temperaturom oko 20 °C, a smaragdnu boju daju mu alge koje su na dnu bazena. Naša preporuka je da svakako zaplivate! Osim bazena, imat ćete priliku i iskušati prirodni jacuzzi s vodom koja dolazi iz termalnih izvora iz podzemnih vulkanskih komora. Radi se u stvari o udubinama u kamenu koje asociraju na kade ispunjene vodom čija se temperature kreće od 35°C  – 42°C. Tokom dana obići ćemo i Hram Tigrova pećina, budistički hram koji je jedan od najsvetijih u provinciji Krabi, poznat po tigrovoj šapi unutar pećine, visokim kipovima Bude i 1237 stepenica koje vode ka vrhu pećine di zlatne Budine statue, a odakle se istovremeno pruža veličanstveni pogled na grad Krabi. Izlet ćemo završiti jahanjem na slonovima kroz džunglu koja obiluje bogatom florom i faunom. Oko 17 sati povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, Krabi (Ao Nang) – fakultativni izlet James Bond Island  

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet James Bond Island gliserom s uključenim ručkom. U tajlandskom Phang Nga zaljevu smjestio se otok koji nosi ime po tajnom agentu Bondu, a razlog je taj što se upravo ovdje davne 1974. godine snimao film Čovjek sa zlatnim pištoljem, a glavnu ulogu agenta 007 igrao je Roger Moore. Dakle, upravo prema filmu otok je prozvan James Bond i od tada je neizostavna turistička atrakcija. U sklopu izleta posjetit ćemo nacionalni park Phang Nga Bay, voziti se kajacima po zaljevu i posjetiti špilje, šume mangrova. Ručak na plutajućem restoranu, a nakon ručka odlazak do otoka Koh Noak gdje ćete imati dovoljno vremena za kupanje i opuštanje na plaži. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan, Krabi (Ao Nang) – fakultativni izlet 4 otoka gliserom  

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni poludnevni izlet 4 otoka gliserom s uključenim piknik ručkom. Posjetit ćemo Phra Nang spilju i poznatu Railay plažu, otok Tup s kojega je moguće propješačiti do otoka Chicken putem prirodne naslage pijeska. Otok Chicken poznat je po karakterističnom izgledu u obliku kokoši. Izlet ćemo završiti na otoku Poda na kojem ćemo imati piknik ručak. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za proslavu Nove godine. Noćenje.

SRETNA NOVA 2019. GODINA!

7. dan, Krabi (Ao Nang) 

Nakon doručka slobodan dan za uživanje u prvom danu Nove godine uz opuštanje na dugim pješčanim plažama.

Noćenje.

8. dan, Krabi – Bangkok 

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Bangkok. Po dolasku u Bangkok organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na krstarenje po rijeci Chao Phraya s uključenom večerom. Povratak u hotel i noćenje.

9. dan, Bangkok

Doručak. Odlazak u organizirani razgled grada: obilazak hramova i velike kraljevske palače s raskošnom pozlatom i živopisnim keramičkim kipovima i ukrasima. Palača je smještena na obali rijeke Chao Phraya, a u njoj se nalazi i poznati Hram smaragdnog Bude. Nakon toga, odlazak do Wat Pho hrama Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku, ujedno i jednog od najstarijih medicinskih učilišta. Zatim plovidba klongovima (kanalima – ulicama) i posjet jednom od najatraktivnijih tajlandskih hramova Wat Arun – hramu Zore. Po završetku razgleda povratak u hotel i slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. U večernjim satima predlažemo odlazak u shopping do čuvene noćne tržnice Pat Pong u Bangkoku ili posjet nekom od brojnih barova i restorana u središtu grada. Noćenje.

10. dan, Bangkok 

Doručak. Odlazak rano ujutro prema najpoznatijoj Damnoen Saduak – plutajućoj tržnici. Neće vam biti žao rano ustati, jer ćete tako imati priliku vidjeti i doživjeli kako lokalno stanovništvo trguje, i to na način trampe – zamjene jednog dobra za drugo, a sve to probijajući se čamcima kroz bogatu ponudu robe koja sa nalazi upravo na čamcima koji su biti pokretne trgovine. Posjet poljima soli na kojima ćete prisustvovati demonstraciji proizvodnje kokosovog smeđeg šećera ili ćete se moći okušati u vožnji broda sa savijenim pramcem i kupiti nešto sa plutajuće tržnice. Ručak. U poslijepodnevnim satima povratak u Bangkok. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan, Bangkok – Doha 

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Bangkok. Predlažemo da iskoristite zadnji dan u Bangkoku za kupovinu unikatnih suvenira ili pak ručak u nekom od brojnih tradicionalnih tajlandskih restorana. U poslijepodnevnim satima odlazak prema zračnoj luci Bangkok. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dohi u 19.30 sati na liniji QR833 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23.05 sati po lokalnom vremenu (obroci u zrakoplovu tijekom leta).

12. dan, Doha – Zagreb 

Nastavak putovanja iz Dohe prema Zagrebu u 1.50 sati po lokalnom vremenu na liniji QR215 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u Zagreb očekuje se u 6.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi: 14.790 kn 14.290 kn last minute*

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.980 kn

*last minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja mjesta

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Krabi – Bangkok – Zagreb
– unutarnji let Krabi – Bangkok
– 7 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Ao Nangu (Krabi)

– 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Bangkoku
– razgled Bangkoka s uključenim ulaznicama

– izlet na plutajuću tržnicu Damnoen Saduak
– lokalnog vodiča na engleskom jeziku
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– trošak organizacije putovanja i jamčevinu

 

Cijena ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka 2.980 kn

– doplata za jednokrevetnu sobu 5.890 kn
– napojnice vodiču i vozaču 40 EUR – plaćanje na licu mjesta
– viza za Tajland – 280 kn (mogućnost posredovanja agencije uz doplatu od 80 kn)
– dodatne usluge, obroke i izlete
– troškove osobne prirode
– putna osiguranja 

 

Fakultativni izleti:

KRABI:

Phi Phi Islands: 460 kn

Jungle Safari : 470 kn

James Bond Island: 690 kn

Krabi 4 otoka: 310 kn

BANGKOK:

Krstarenje s večerom na rijeci Chao Praya: 495 kn

NAPOMENA: Cijene izleta su važeće za minimum 15 prijavljenih putnika. Svi izleti su na privatnoj osnovi za grupu. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta program na izletima može se promijeniti bez prethodne najave, zbog sigurnosnih razloga.

 

Važne napomene:

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

– Kategorizacija hotela na Tajlandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja. – Viza za Tajland: putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju; formular ispunjen u cijelosti štampanim slovima; jedna fotografija sa svijetlom pozadinom veličine 3.5 x 4.5 cm

 

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana: 15


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka