Putovanje Šri Lanka

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 27.12.-04.01.2019. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Dubai 

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji EK130 (Emirates) u 14:40 sati. Dolazak u Dubai u 23:05 sati po lokalnom vremenu. 

2. dan, Dubai – Colombo 

Nastavak putovanja prema Colombu u 02:35 sati. Dolazak u Colombo predviđen je u 08:25 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Odlazak u razgled glavnog grada, vožnja ulicama prolazeći mjesto gdje su se održavali utrke konja i pista za polijetanje aviona iz II. Svjetskog rata. Dolazak na Trg Nezavisnosti koji se nalazi u zoni raznih trgovina i restorana prepunih života te odlazak na jedno drugačije iskustvo, plutajuću tržnicu. Zatim slijedi odlazak do nizozemske bolnice, koja je imala različite svrhe tijekom povijesti, a danas ondje možete kupiti suvenire ili popiti kavu. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan, Colombo – Pinnawala – Kandalama 

Doručak. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, nastavak putovanja prema Sigiriyi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan, Kandalama – Sigiriya – Polonnaruwa – Kandalama 

Doručak. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. – 495.) s preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Nastavak putovanja prema Polonnaruwi, najznačajnijem srednjevjekovnom gradu na otoku. Nakon propasti Anuradhapure, Polonnaruwa je preuzela ulogu otočke prijestolnice. Tamo se hinduistički i budistički hramovi nalaze jedni do drugih, a osim njih, vidjet ćemo i četiri kipa Bude, kip kralja Parakramabahu, jezero Parakrama Samudraya koje je još tijekom svoje vladavine kralj sagradio, te brojna druga mjesta štovanja božanstava. Nakon razgleda povratak iz Polonnaruwe u Kandalamu. Večera i noćenje.

5. dan, Kandalama – Dambulla – Matale – Kandy

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Dambulli. Vidjet ćete poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi “Hram relikvije zuba” (Sri Dalada Maligawa) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Organizirana novogodišnja večera uz glazbu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan, Kandy – Peradeniya – Nuwara Eliya 

SRETNA NOVA GODINA!

Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom u svrhu vrta za odmor kralja Sinhala. Vidjet ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. Odmor u kafeteriji prije odlaska u staklenik orhideja. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Po putu stajanje na plantaži čaja gdje ćete imati priliku posjetiti i tvornicu čaja. Ova pokrajina najboljeg cejlonskog čaja, koji još zovu i Mala Engleska, nalazi se na nadmorskoj visini iznad 1.800 m. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan, Nuwara Eliya – Induruwa 

Doručak. Odlazak prema ljetovalištu u Induruwi, smještaj u hotel 4*. Ostatak dana za odmor i kupanje na obali Indijskog oceana. Večera i noćenje.

8. dan, Induruwa – Colombo

Doručak. Posljednji dan za uživanje na plaži. Poslije večere organizirani transfer prema Colombu.

9. dan, Colombo – Dubai – Zagreb

Polijetanje zrakoplova na liniji EK349 u 02:55 sati prema Dubaiju i dolazak u Dubai u 05:55 sati. Polijetanje prema Zagrebu u 08:45 na liniji EK129 i predviđeni dolazak u 12:05 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.880 kn

 Zrakoplovne pristojbe u zračnim lukama uračunate u cijenu aranžmana (890 kn)

 

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom Zagreb – Dubai – Colombo – Dubai – Zagreb, smještaj u hotelima 4* na osnovi polupansiona, zrakoplovne pristojbe (890 kn), novogodišnju večeru, sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, hramovi u Polonnaruwi, Dambulla – hram u stijeni, Kandy – budistički hram, sirotište za slonove, Peradeniya Botanički vrt, plantaža čaja), uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje:

vizu za Šri Lanku, uslugu izdavanja vize, doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke, napojnice, jednokrevetna soba 3.190 kn, osiguranje od otkaza i putno osiguranje.

Obavezna doplata:

napojnice ca. 50 USD –  plaćanje na licu mjesta, viza za Šri Lanku 250 kn – plaćanje kod rezervacije putovanja, naknada za ishođenje vize 50 kn.

 

Napomena:

Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 03

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka