Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Šri Lanka i Maldivi

Putovanje avionom iz Zagreba

12 dana/ 9 noćenja

Datum putovanja: 03.11.-14.11.2020.


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 19.55h s dolaskom u 00.15h po lokalnom vremenu.

2. dan, Istanbul – Colombo

Nastavak putovanja za Colombo na letu TK 732 u 04.20h, s međuslijetanjem na Maldivima. Očekivano slijetanje u Colombo u 18.00h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika te prijevoz autobusom do hotela. Prijava, smještaj u sobe i odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan, Colombo

Nakon doručka odlazak na panoramski razgled prijestolnice Šri Lanke, lučkog grada bogatog kolonijalnog nasljeđa u kojem se isprepliću rase, religije i kulture. Grad je dinamičan i pretrpan, s nebrojenim spletom uličica u kojima se uglavnom živi na cesti, a mnogi ulični prodavači prodaju sve, od satova do plastičnih posuda. Vožnja poslovnim dijelom grada, četvrti Sinhala (Cinnamon Gardens) koja je naziv dobila po nekadašnjim plantažama cimeta, uz Ured premijera, Gradsku vijećnicu, Nacionalni muzej do četvrti Pettah s živopisnom tržnicom, hinduističkim hramom i starom nizozemskom crkvom koja datira iz 18.st. U poslijepodnevnim satima predlažemo individualan posjet Nacionalnom muzeju u kojem možete dobiti uvid o drevnoj Šri Lanci i vidjeti predmete bivše kraljevske obitelji, poput zlatnog prijestolja, krune i sl. Za one željne uzbuđenja predlažemo nezaobilaznu gradsku vožnju tradicionalnim tuk-tukom. Večera. Noćenje.

4. dan, Colombo – Pinnawela – Kandy

Doručak te polazak prema središnjoj Šri Lanci, do utočišta slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni, bolesni ili ozljeđeni u njihovim prirodnim staništima. Tu je udomljeno preko 40-ak slonova uključujući mladunce. Nakon ovog jedinstvenog doživljaja slijedi odlazak prema Kandyju s usputnim zaustavljanjem u tvornici čaja u kojoj ćete uz upoznavanje s tehnološkim procesima imati prilike degustirati i kupiti različite vrste čajeva. Kandy je posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva i kulturno središte otoka (dio UNESCO-a), koji još uvijek ponosno čuva mnoge legende, tradiciju i običaje. Ovaj šarmantni grad kolonijalnog štiha sa svih je strana okružen brežuljcima, a u njegovom se središtu nalazi veliko jezero na čijoj se sjevernoj strani nalazi Sri Dalada Maligawa – hram Zuba (Temple of the tooth), najsvetije mjesto budista Šri Lanke, impresivno zdanje u kojem je navodno pohranjen Budin zub. Slijedi odlazak do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

5. dan, Kandy – Peradeniya – Beruwela

Nakon doručka ćemo posjetiti brusionicu dijamanata i krenuti dalje prema kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniya, izgrađenom u 18.st. za kandijsvsku arostistokraciju i koji su Englezi pretvorili 1821. u botanički vrt. Proteže se na površini od gotovo 60 ha i jedno je od najljepših mjesta na otoku. Poznat je po mnogobrojnim primjercima biljaka, njih preko 4000 vrsta, što uključuje orhideje, začine, ljekovito bilje, palme, bambus, fikus, borove i brojne druge nikad ili rijetko viđene biljke. Nakon obilaska polazak prema Beruweli, ljetovalištu na zapadnoj obali zemlje, poznatom po pješčanim plažama. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.-7. dan, Beruwela

Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, na plaži, u šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na niže navedeni cjelodnevni fakultativni izlet. Večera. Noćenje.

Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu (cjelodnevni izlet):

Polazak iz hotela u jutarnjim satima prema kolonijalnom gradu Galle. Vožnja južno od Beruwele, prema Galle-u, nekadašnjoj glavnoj luci na otoku i izvrsnom primjeru utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji, kojem su poseban pečat ostavili Nizozemci. Na putu kraće zaustavljanje u Kosgodi. Tu se nalazi utočište za kornjače u kojem se može vidjeti njih nekoliko vrsta, a najugroženija od njih je morska kornjača Karetna želva. Upoznavanje s radom volonterske udruge koja skrbi za kornjače i njihova lijegališta jaja. Slijedi odlazak u obližnji šarmantni gradić Ambalangoda poznat po maskama koje se ručno izrađuju i oslikavaju, koriste se u tradicionalnim plesovima, a simboliziraju demone, bogove, heroje… Posjet Muzeju – radionici maski u kojem ćete imati priliku upoznati se s legendama i tajnama vezanim uz njih. Put dalje vodi u Galle, grad koji zbog građevina u kojima se miješaju elementi europske arhitekture i jugoazijske tradicije te starih kamenih ulica i tropskog okruženja, djeluje više kao mediteransko mjestašce. Utvrda Galle iz 17.st. (dio UNESCO-a) najveća je utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a danas se unutar nje nalaze brojne male trgovine, kafići i hoteli u vlasništvu domaćih i stranih umjetnika, pisaca, dizajnera… Prije povratka u Beruwelu vožnja motornim čamcem po rijeci Madu tijekom koje ćete vidjeti bogatu riječnu vegetaciju, ptice i lokalne ribare.

8. dan, Beruwela – Colombo – Male/Maldivi

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor do polaska prema zračnoj luci Colombo u poslijepodnevnim satima. Po dolasku, prijava na let Turkish Airlinesa TK 731 za Malé u 21.15h. Očekivano slijetanje u 22.25h po lokalnom vremenu te prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe/bungalove. Večera. Noćenje.

9.-10. dan, Maldivi/Male

Doručak. Slobodni dani za opuštanje, uživanje u suncu, moru i rajskim plažama. Večera. Noćenje

11. dan, Maldivi/Male – Istanbul

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor do prijevoza prema zračnoj luci u poslijepodnevnim satima. Po dolasku, susret s lokalnim vodičem te odlazak dalje javnom brodskom linijom do glavnog grada otočne Republike Maldivi. Malé je otok veličine manje od 10 četvornih kilometara i poslovno je i trgovačko središte zemlje. Brojne šareno obojene zgrade, uske ulice, mnoge tržnice, trgovine, kafići…samo su neke od značajki grada.  Tijekom šetnje vidjet ćete i službenu rezidenciju predsjednika Maldiva, Mulee’aage; džamiju Hukuru Miskiy, jednu od najstarijih i najraskošnijih u gradu (UNESCO); Islamski centar s džamijom Velikog petka; Nacionalni muzej čija zbirka pruža uvid u jedinstvenu i bogatu kulturu ove otočne zemlje.

Nakon razgleda povratak brodom do zračne luke te prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK 731 u 23.35h.

12. dan, Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 06.20h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 08.05h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.15h po loklanom vremenu. Završetak programa

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Datum putovanja:03.11.-14.11.2020.
Ultra first minute cijena11.990 kn
First minute cijena12.490 kn
Redovna cijena12.990 kn
Zrakoplovne pristojbe3.490 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 01.08., odnosno 01.09.2020. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

 

Cijena aranžmana uključuje:

Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);

Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u Colombu u hotelu OZO Colombo 4* ili sl. u dvokrevetnoj superior sobi na osnovi 2 polupansiona;

Smještaj u Kandyu u hotelu Earl’s Regent 4* ili sl. u dvokrevetnoj deluxe sobi na osnovi 1 polupansiona;

Smještaj u Beruweli u hotelu Eden Resort & Spa 5* ill sl. u dvokrevetnoj superior sobi na osnovi 3 polupansiona;

Smještaj na Maldivima u hotelu Paradise Island Resort & Spa 5* ili sl. u dvokrevetnom superior beach bungalovu na osnovi 3 polupansiona i uključenim povratnim prijevozom od zračne luke Malé do hotela i natrag;

Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;

Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;

Voditelja putovanja;

Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 3.490 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 5.590 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 50 USD, trošak vize za Šri Lanku od 260 kn, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

 

Popusti:

Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima:                                                      2.500 kn

Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobe:        1.500 kn

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju:                                                               500 kn

 

Napomena – smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih osoba, cijene po osobi:

Izlet Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu:  550 kn (uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu)

 

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku.

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).

 

Viza za Maldive se dobiva po ulasku u zemlju i besplatna je.

 

Red letenja:

TK1056  03NOV  ZAGBEB                 ISTANBUL            19:55     00:15

TK 732   04NOV  ISTANBUL           COLOMBO           04:20     18:00

TK 731   10NOV  COLOMBO          MALE                    21:15     22:25

TK 731   13NOV  MALE                    ISTANBUL             23:35     06:20+1

TK1053  14NOV  ISTANBUL            ZAGREB                 08:05     08:15

*sve lokalna vremena

 

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka

Kina – tura | 11 dana

Kina – tura | 11 dana

Već od 6 990 KN

Putovanje u Kinu je naš provjeren program, koji realiziramo uz pratnju vrhunskih vodiča. Vrijednost više: unutarnji let + noćni vlak …