Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Šri Lanka i odmor na plaži

9 dana / 6 noćenja

Ako želite zimske praznike na toplome, a bili ste već u Keniji, koja je broj 1 i nama i svim našim putnicima, tada apsolutno broj 2 će biti Šri Lanka! Zelena oaza prirodnih ljepota koja će smiriti i najstresniji dan u godini. Ono što ćete osjetiti kada se popnete na Lion Rock u Sigiriyi ćete pamtiti za cijeli život. Šri Lanka ima predivne plaže i uopće nema potrebe da hrlite na svjetski poznate plaže Maldiva, kada nakon ture po Šri Lanci možete uživati na plaži i ispijati koktelčiće uz društvo pokojeg majmuna.

Datum putovanja: 02.01.-10.01.2021.; 09.01.2021. – 17.01.2021.


Predviđeni hoteli:

Galadari hotel Colombo 5*, Standard room,Colombo, www.galadarihotel.lk

Hotel Fresco water villa 4*, Standard room, Sigiriya,www.oakrayhotels.com/fresco-water-villa-sigiriya

Royal kandyan, 4*, Deluxe room, Kandy, www.royalkandyan.lk

Araliya green hills, 4*, Deluxe room, Nuwara Eliya, www.araliyagreenhills.com

Tangerine beach hotel 4*, Deluxe room, Kalutara, www.tangerinehotels.com

 

1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 14.00 sati. Check in. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16.05 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23.15 sati.

2. dan, Doha – Colombo

Polijetanje zrakoplova (Qatar Airways) za Colombo u 02.00 sati. Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 09.20 sati. Doček od strane domaćina i vozača. Vožnja, otprilike sat vremena u smjeru Colomba. Po dolasku, smještaj u hotel (early check in), doručak (u cijeni aranžmana), kraći odmor. Oko 13,00 sati nastavljamo panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema najpoznatijem bazaru Pette. Posjetiti ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Vrijeme trajanja razgleda: 2 sata. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan, Colombo – Pinnawala (Millenium) – Dambulla – Sigiriya

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, ulaznica uz doplatu (uključen i ručak). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca 2 sata. Ručak. Nastavljamo prema gradu Dambulla, gdje se nalazi napoznatiji i najočuvaniji hram u pećini, doplata za ulaznicu 10 usd po osobi. Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih špilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja, koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih metara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima špilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled cca sat vremena. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan, Sigiriya – Kandy 

Rano ustajanje te odlazak na  Sigiriya Rock ili Lavlji kamen kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekada stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popesti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj najdivnijih vrtova. Napor će biti velik ali prizor na vrhu je nešto najljepše što možete vidjeti na Šri Lanci. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrtovi začinskog bilja, poznatiji kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic. Budistima na Šri Lanci i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan, Kandy – Nuwara Eliya

Doručak. Odjava iz hotela, te odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostaviti će vas bez daha i bez obzira što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i vratiti u neko mirnije doba. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan, Nuwara Eliya – Kalutara

Doručak. Nakon 5 sati vožnje, stižemo u Kalutara na pravi odmor. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. Po želji popodne možete otići na izlet (uz doplatu) do grada Galle i posjetiti kornjače. Galle je bila glavna luka prije 100 godina, a danas i dalje prima turističke brodove. Prošetajte oko Svjetionika i luke ili posjetite stari grad gdje možete vidjeti tradicionalne čipkarice i rezbare i kupiti neke od najljepših suvenira od školjaka na svijetu. Na putu natrag u hotel posjetiti mrijestilište kornjača u Kosgodi, gdje možete vidjeti nekoliko vrsta kornjači, posebno hawksbill, koje su najugroženije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan, Kalutara (beach stay)

Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan, Kalutara – Colombo zračna luka

Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Odjava iz hotela te odlazak u 21.30 sati prema zračnoj luci Bandaranayke International (vožnja 2 sata). Prijava na let.

9. dan, Colombo zračna luka – Doha – Zagreb

Let za Dohu u 02.45 sati. Dolazak u Dohu u 05.30 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 07.55 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb Zračnu luku u 11.55 sati.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

– za polazak 02.01.: 8.990 kn  8.790 kn first minute

– za polazak 09.01.: 7.490 kn  6.990 kn first minute*

*FM cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.890 kn


Cijena uključuje:

 • 6 noćenja u hotelima 4* prema programu na bazi usluge polupansiona (doručak i večera),
 • Dodatno doručak po dolasku u Colombo,
 • Rana prijava u hotel po dolasku u Colombo,
 • Večera zadnji dan u hotelu, prije odlaska na let, total 7 večera u hotelu,
 • zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb, ekonomska klasa,
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili minibusom prema programu,
 • lokalni vodič,
 • kasni check out zadnji dan, odjava iz hotela zadnji dan oko 22.00 sata,
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba,
 • jamčevno osiguranje,

Cijena ne uključuje:

 • vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, www.eta.gov.lk,
 • zrakoplovne pristojbe 2.890 kn – obvezna doplata,
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.990,00 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
 • doplata za izlet u Galle i posjet kornjačama, 10 usd po osobi, (obavezna najava pri rezervaciji aranžmana)
 • Popust za dijete; djeca od 5-11 godina, popust po osobi 1.000 kn na svako dijete (2 djece + 2 odraslih)
 • Popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 1.000,00 kn
 • Ulaznica za : utočište slonova sa ručkom, za Sigeriya Rock, za Dambulla hram, hram u Kandy, karta za vlak na relaciji Kandy-Nuwara Eliya iznosi 790,00 kn po osobi, plaćanje i obavezna najava u poslovnici prilikom prve uplate aranžmana,
 • Napojnice vozačima i vodičima, 30 usd po putniku, za sve napojnice,
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Informacije o avio prijevozniku:

Qatar Airways

02JAN ZAGDOH   1605 2315
03JAN DOHCMB   0200 0920
10JAN CMBDOH   0245 0530
10JAN DOHZAG   0755 1155

09JAN ZAGDOH   1605 2315
10JAN DOHCMB   0200 0920
17JAN CMBDOH   0245 0530
17JAN DOHZAG   0755 1155

Važne informacije:

 • vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2019./2020. godini i podložna su promjeni,
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • završno pismo vam dostavljamo mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.),
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Min. 20 putnika / Max. 30 putnika

Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.


Šifra aranžmana: 30

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka

Kina – tura | 11 dana

Kina – tura | 11 dana

Već od 6 990 KN

Putovanje u Kinu je naš provjeren program, koji realiziramo uz pratnju vrhunskih vodiča. Vrijednost više: unutarnji let + noćni vlak …