Sjedinjene Američke Države

Zrakoplovom iz Zagreba, 11 dana

Datumi putovanja: 26.04.-06.05., 04.10.-14.10.2018.


1. dan, Zagreb – New York 

Sastanak sudionika putovanja 2 sata prije polijetanja u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Let preko jedne od europskih zračnih luka  i dolazak u New York u večernjim satima. Transfer do  grada i noćenje u hotelu na Manhattanu.

2. dan, New York

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Manhattana: Central Park, Peta avenija – najelegantnija ulica prepuna ekskluzivnih trgovina i hotela, zloglasni Trump Tower, mogućnost odlaska na vrh Rockefeller centra (Top of the Rock) odakle se pruža pogled na cijeli New York, Times Square sa svojim neonskim svjetlima i video zidovima, Art déco arhitektura i slavne zgrade Chrysler i Empire State, Ground Zero, poprište terorističkog napada 9/11 i memorijalni centar WTC-a, Wall Street, financijsko središte svijeta. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti; predlažemo izlazak u jedan od poznatih njujorških rooftop barova. Noćenje.

3. dan, New York

Doručak. Dan rezerviran za slobodno vrijeme i vlastite programe. Preporučamo panoramsku vožnju trajektom do Staten Islanda uz pogled na Manhattan i Kip slobode, vožnju podzemnom željeznicom u Brooklyn i posjet pivovari Brooklyn Brewery, prvoj velikoj craft pivovari u svijetu ili posjet jednom od brojnih njujorških muzeja, kao što su Gugenheim, MoMa ili Metropolitan.  Noćenje.

4. dan, New York – Philadelphia – Washington D.C. 

Doručak. Odlazak iz New Yorka u jutarnjim satima i vožnja autobusom do Philadelphije. Po dolasku, posjet Independence Hallu i razgled znamenitosti vezanih za Američku revoluciju, budući da je SAD svoju nezavisnost zaradio upravo u Philadelphiji 1776. godine. Šetnja gradom do velike tržnice Reading Terminal Market i slobodno vrijeme za ručak: preporučamo DiNic’sov sendvič sa svinjetinom koji je proglašen najboljim sendvičem u SAD-u ili veliku ponudu svježe i organske hrane amiških ugostitelja. Šetnja do Magic Gardensa i najvećeg umjetničkog djela od mozaika na svijetu. Slijedi nastavak vožnje prema Washingtonu i po dolasku panoramska vožnja gradom:  Bijela kuća, Capitol Hill, National Mall, Washington Monument, Lincoln Memorial. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan, Washington D.C. – Las Vegas 

Doručak. Prijepodne slobodno za vlastite programe. Preporučamo posjet jednom od mnogobrojnih Smithsonian muzeja od kojih su mnogi s besplatnim ulazom. Popodnevni let za Las Vegas. Smještaj u hotelu i noćenje.

6. dan, Las Vegas – Grand Canyon – Las Vegas 

Nakon doručka predlažemo odlazak na  cjelodnevni izlet (uz doplatu) u nacionalni park Grand Canyon, veličanstvenu prirodnu atrakciju koju je u krajolik savezne države Arizone urezala rijeka Colorado. Po povratku u Las Vegas, slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučamo posjet mnogobrojnim kockarnicama ili jednoj od poznatih predstava. Noćenje.

7. dan, Las Vegas

Dan za slobodne aktivnosti. Preporučamo šetnju Las Vegas Stripom i posjet maštovitim atrakcijama i sadržajima kao što su Muzej mafije, Escape room ili C.S.I. iskustvo. Noćenje.

8. dan, Las Vegas – Los Angeles – San Diego 

Nakon doručka, let za Los Angeles i cjelodnevni razgled grada: Hollywood, Kinesko kazalište i kazalište Kodak gdje se održava dodjela Oscara, Hollywoodska staza slavnih, Beverly Hills, Sunset Strip koji su najbogatiji dijelovi grada i često vrve slavnima, shopping ulica Rodeo Drive, glavna tržnica. Slijedi pauza za ručak (nije u cijeni aranžmana) i nastavak razgleda – Olvera Street i povijesna jezgra grada te China Town. Nastavak prema znamenitostima smještenim na Tihom oceanu: Marina Del Rey, Ribarsko selo i popularna plaža Venice Beach. Nastavak vožnje prema San Diegu. Po dolasku, smještaj i noćenje.

9. dan, San Diego 

Nakon doručka, odlazak u razgled San Diega, jednog od najljepših gradova zapadne obale poznatog po blagoj klimi i prirodnim ljepotama. Vožnja obalom La Jolla, posjet starom gradu San Diegu i gradiću Coronado, poznatom po plažama i turizmu, stanka za ručak (nije uključen u cijenu). Nakon toga, posjet Balboa Parku i fakultativni izlet u famozni San Diego Zoološki vrt. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

10. dan, San Diego – Zagreb 

Doručak. Pokret prema zračnoj luci LAX u Los Angelesu i let za Zagreb preko jedne od europskih zračnih luka.

11. dan, Zagreb 

Dolazak u Zagreb predviđen je u poslijepodnevnim satima. Kraj programa putovanja.

 

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 18.990 kn 17.590 kn*

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 18.990 kn 17.990 kn*

Obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 3.980 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.500 kn

*Ultra first minute važeći je do 15.02. odnosno first minute važeći je do 28.02. ili do popunjenja određenog broja kapaciteta.

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi  na relaciji Zagreb – New York; Washington – Las Vegas; Las Vegas – Los Angeles; Los Angeles – Zagreb , noćenja u hotelima 3 i 4* u standard dvokrevetnim sobama na osnovi 9  noćenja s doručkom,  sve razglede prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku ili hrvatskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusima na destinaciji, zakonsku jamčevinu, troškove organizacije, pripreme  i  prodaje.

Nije uključeno:

pristojbe u zračnim lukama  – obavezna doplata 3.980 kn  (podložna promjeni-točan iznos se utvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte), troškovi ishođenja američke  vize (160 US$), napojnice, dodatne obroke, ulaznice za fakultativne sadržaje, usluge koje nisu navedene u programu, osiguranje od rizika otkaza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo, moguća rezervacija u agenciji), sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.

 

Fakultativne doplate:

  • Broadway show 160 US$
  • Vožnja brodom do otoka Liberty   35 US$
  • Grand Canyon tura autobusom 120 US$
  • Grand Canyon helikopterom 390 US$
  • San Diego ZOO   58 US$

 

Napomene:

Kategorizacija hotela u SAD-u odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.

U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima aviokompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je aviokompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Viza:

Potrebna! Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Informativna cijena vize: 160 USD. Agencija ne posreduje pri ishođenju vize; neodobravanje vize koje ima za posljedicu odustajanje od putovanja ne obvezuje agenciju ni u kojem slučaju i primjenjuju se uvjeti otkaza putovanja.
Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.

 

Minimalan broj putnika: 10


Šifra aranžmana: 12

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka