Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Oman

Zrakoplovom iz Zagreba, 8 dana/6 noćenja

Datumi putovanja: 02.02.-09.02.2019. (garantirano)


1. dan, Zagreb – Doha – Muscat

Sastanak putnika u zračnoj luci 2 sata prije leta. Let za Dohu u 08h40. Slijetanje u 16h10.Nastavak leta za Muscat u 19h20.Dolazak u 22h10. Nakon carinskih formalnosti prijevoz do Hotela Al Falaj ili sličan.Noćenje.

2. dan, Muscat

Doručak te odlazak  na razgled omanske prijestolnice : Velika džamija sultana Qaboosa, prekrasan primjerak islamske kulture – u njoj se nalazi jedan od najvećih ručno izradjenih tepiha i jedna od najvećih visećih svjetiljki na svijetu ; proći ćemo rezidencijalnom četvrti uz zaustavljanje kod Royal Opere.Slijedi razgled muzeja Bait al Baranda te odlazak do Muttrah souka, najstarijeg u Omanu. Nastavljamo do palače Al Alam gdje ćemo imati pauzu za fotografiranje–okružena je portugalskim utvrdama Jalali i Mirani. Ručak. Na večer ćete uz zalazak sunca uživati u vožnji na tradicionalnom drvenom dhow brodu. Predlažemo večeru u jednom od najpoznatijih restorana Kargeen Cafe (uz doplatu), noćenje.

03. dan, Muscat – Bimah Sinkhole – Wadi Tiwi Sur 

Nakon doručka napuštamo Muscat. Naše prvo zaustavljanje je kod Bimah Sinkhole- kratera ispunjenog tirkizno plavom vodom. Nastavljamo cestom s pogledom na Indijski ocean i bijele plaže. Slijedi zaustavljanje u zelenoj oazi Wadi Tiwi a potom vožnja do Sura, starog pomorskog grada poznatog po proizvodnji tradicionalnih drvenih ribarskih brodova „dhow“.Ručak tijekom puta.Po dolasku smještaj u hotel Sur Plaza ili sličan. Noćenje.

04. dan, Sur – Wadi Bani Khalid – Pustinja 

Doručak.Danas ćemo napustiti obalno područje da bismo otkrili ljepote Sharqiyah Sands pustinje. Prije toga otkrit ćemo neka od skrivenih blaga Omana. Proći ćemo kroz mala sela i gradove prije dolaska u Wadi Bani Khalid, najveću i najljepšu oazu u Omanu smještenu uzduž velikog, plitkog bazena okruženog vegetacijom. Pauza za kupanje nakon koje nastavljate put prema pustinji. Uskoro ćete vidjeti prve dine i ući u pustinju. Uživajte u zalasku sunca s pogledom na dine uz tradicionalnu večeru u kampu Arabian Orux ili sličan.Noćenje.

05. dan, Pustinja – Sinaw – Birkat Al Mauz – Nizwa 

Doručak.Danas ćete otkriti još neke posebnosti Omana.Naše prvo zaustavljanje bit će u Sinawu i njegovoj staroj beduinskoj tržnici gdje se razmjenjuje i prodaje sve i svašta. Moći ćete kupiti tradicionalne rukotvorine. Prije nastavka putovanja posjetit ćete stari grad Sinaw. Ručak.Na putu prema Nizwi, bit ćete se okruženi nekim od najviših planina u Omanu.Zaustavljanje u selu Birkat al Mauz (bazen banana)- to je još jedna od tradicionalnih seoskih oaza. Od posebnog interesa ovdje je drevni falaj, zamršeni sustav kanala koji služi za dovod svježe vode u vrućim i suhim naseljenim područjima Po dolasku u Nizwu,smještaj u hotel Golden Tulip ili sličan. Noćenje.

06. dan, Nizwa – Bahla – Jabreen – Muscat 

Doručak te razgled Nizwe,najvećeg omanskog grada u unutrašnjosti i nekadašnje prijetolnice ( 6. i 7. st). Danas je to popularna turistička destinacija sa povijesnim građevinama i impozantnom tvrđavom iz 17.st. koja dominira cijelim područjem. Na putu prema mjestu Jabreen, zaustavljanje u selu Bahla., poznato po najstarijoj tvrđavi u Sultanatu – opasana 12 km dugim zidinama. Po dolasku u Jabreen, posjet najfinijoj tvrđavi u Omanu, iz 17.st. čiji stropovi su oslikani prekrasnim slikama s islamskim motivima.Pogled s vrha dvorca je očaravajući.Na putu prema Muscatu posjet tvornici parfema Amouage gdje ćete moći isprobati razna mirisna ulja. Po dolasku u Muscat smještaj. Predlažemo večeru tipičnom omansko/arapskom restoranu. Noćenje u hotelu Al Falaj ili sličan.

07. dan, Muscat – Doha 

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor , šetnju, kupovinu. Predlažemo izlet brodom i promatranje dupina u vodama arapskog mora. U večernjim satima prijevoz na aerodrom. Let za Dohu u 23h20 na liniji QR1137

08.dan, Doha – Zagreb

Dolazak u 00h10. Nastavak leta za Zagreb u 02h00/dolazak u 06h15.

 

Cijena po osobi (min. 15 putnika): 10.950

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.450 kn

Doplata za manji broj putnika: 500 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.450 kn

 

Uključeno:

avioprijevoz na ekonomskoj klasi, 3 ručka i 1 večera prema programu, pratitelja puta na hrvatskom,lokalni vodiči,razgledi i ulaznice prema programu, jamčevina

Nije uključeno:

aerodromske pristojbe (cca 2.450,00-točan iznos na dan pisanja karte),napojnice za lokalne vodiče i vozača (preporučamo 5usd dnevno-plaćanje na licu mjesta), viza (usd 53 ili OMR 20-izdaje se po dolasku u Oman). Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

 

Neobavezne doplate :

izlet brodom i promatranje dupina – 490,00 kn

večera u Kargeen Cafeu- 350,00 kn

večera u omanskom restoranu – 300,00 kn

 

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 05

 

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka