Putovanje u New York

Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 22.06.-29.06.2018.


1. dan, Zagreb – Beograd – New York 

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji JU 231 (Air Serbia) u 10:05 sati. Dolazak u Beograd u 11.10 sati. Nastavak putovanja na liniji JU 500 u 13.15 sati prema New Yorku. Dolazak u New York predviđen je u 17.15 sati. Transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu. Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Noćenje.

2. dan, New York

Fakultativno odlazak u poludnevni razgled Manhattana autobusom i pješice (uz doplatu). Odlazak do Times Square-a, zatim do Central Parka – svjetski poznatog urbanog parka na Manhattanu, koji ovom gradu daje posebnu čar. Prekrasna zelena oaza pruža mnoštvo sadržaja za zabavu i relaksaciju za posjetitelje svih uzrasta, od sportskih sadržaja, koncerata, sadržaja za ljubitelje umjetnosti i prirode. Šetnja Petom Avenijom, glavnom prometnicom u okrugu Manhattana koja se proteže do rezidencijalne četvrti Washington Squera. Ova avenija smatra se jednom od najskupljih i najelegantnijih ulica na svijetu, u kojoj je od početka 19. stoljeća živjela gradska elita i njujorške aristokratske obitelji. Odlazak do katedrale Sv. Patrick-a, locirane na istočnoj strani Pete Avenije, nasuprot Centra Rockefeller, koja predstavlja simbol katoličke crkve u državi, nastavak šetnje prema zgradi Flatiron – cijenjenog simbola New Yorka, nebodera trokutastog oblika i sofisticirane vanjštine. Posjet jednoj od najvećih i najljepših stanica vlakova na svijetu – Grand Central Station, željeznička stanica i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka, smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine. Odlazak prema financijskom centru Velike Jabuke – slavnom Wall Streetu, domu njujorške burze i sjedišta najvećih američkih brokerskih kuća i investicijskih banaka. Zatim slijedi posjet rezidencijalnoj četvrti Greenwich Village i dizajnerskoj četvrti Soho poznatoj po dizajnerskim buticima, profinjenim trgovinama, umjetničkim galerijama i restoranima. Razgled završavamo u popularnoj četvrti Chinatown, jednom od zanimljivih središta koji privlači turiste u svoje azijske restorane, tržnice začina i čajeva te suvenirnice. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Navečer predlažemo posjet jednom od teatara na Broadwayu na jednu od popularnih mjuzikala i show programa: Wicked, Phantom of the Opera, Lion King, Chicago, itd. Noćenje.

3. dan, New York 

Mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet brodom (uz doplatu) – Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika – u jutarnjim satima transfer do Battery Park-a, najjužniji dio Manhattana, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik – Statue of Liberty.  Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji simbolizira za mnoge „Američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis koji je bio dolazna točka milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892.-1924. godine. Posjet Muzeju doseljenika (uključena ulaznica), koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je  znakovit za američku povijest.

U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za osobne sadržaje: kupovinu, šetnju i individualni posjet jednom od muzeja: Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum ili Muzej moderne umjetnosti MoMA… Preporučujemo odlazak na Empire State Building, svjetski poznati njujorški neboder, koji se nalazi u centru Midtown Manhattan, na jedan od dva opservatorija na 86. i 102. katu, ili na Top of the Rock – Rockefeller center opservatorij na 70. katu, koji pružaju nezaboravan 360º pogled na New York. Noćenje.

4. dan, New York – Washington (fakultativni izlet) – New York

Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativan izlet u trajanju od 12 sati u glavni grad SAD-a Washington D.C. (“the District”). Po dolasku slijedi razgled grada – The National Mall, najprometniji dio grada, na kojem se nalaze nacionalni muzeji koji nude razne izložbe od umjetnosti do znanosti – Prirodoslovni muzej, Nacionalna galerija, Nacionalni povijesni muzej, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira itd., kao i Botanički vrt i brojni nacionalni spomenici. Pennsylvania Avenue prometnica koja spaja zgradu United States Capitol – sjedište zakonodavne vlasti SAD-a i Bijelu kuću, zvaničnu rezidenciju i radno mjesto predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Bijela kuća – The White House izgrađena 1790. godine, mjesto gradnje kuće je odabrao tadašnji predsjednik, američki državnik i vojnik George Washington. Od 1800 god. Bijela kuća je rezidencija svih američkih predsjednika. U blizini se nalazi sjedište FBI-a, posjet Washingtonskoj Nacionalnoj katedrali. Povratak u New York.

Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet mnogobrojnim njujorškim  atrakcijama – npr. panoramsku vožnju helikopterom, romantičnu vožnju kočijom Central Parkom, ili pak posjet memorijalnom muzeju  9/11 Memorial – u spomen žrtvama napada na World Trade Center 11. rujna 2001. Godine. Noćenje.

5. dan, New York

Odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja u poznati trgovački outlet centar Woodbury gdje ćete imati priliku posjetiti ekskluzivne trgovine vodećih svjetskih imena poput Barney’s, Burberry, Saks Fifth Av, Tiffany’s, Macy’s, Ralph Lauren, Hugo Boss, Armani kao i poznate robne marke Adidas, Puma, Reebok  Levi’s te kupovati po znatno sniženim cijenama.

Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet Američkom prirodoslovnom muzeju u kojem su snimljeni popularni filmovi Noć u muzeju, ili posjet uzbudljivom interaktivnom muzeju Intrepid Sea, Air & Space Museum. Ovaj Muzej mora, zrakoplovstva i svemira posvećen je interpretaciji povijesti, znanosti i nacionalne obrane. Dok istražujete Muzej, moći ćete pregledati izvorne artefakte, povijesne video snimke i istraživati interaktivne izložbe. U muzeju se nalazi nosač zrakoplova Concorde – Intrepid, podmornice Growler i svemirskog orbita Enterprisea. Noćenje u hotelu.

6. dan, New York – Boston (fakultativni izlet) – New York 

Slobodan dan za vlastite sadržaje ili odlazak na cjelodnevni fakultativan izlet u Boston. Boston je jedan od najstarijih gradova u Americi s mnoštvom povijesnih lokaliteta i znamenitosti. Staza Freedom pruža se oko grada povezujući 16 povijesno značajnih mjesta. To su mjesta na kojima se povijest razvijala: od prve javne škole u Americi, najstarije crkve u Bostonu, do mjesta vezanih uz američku borbu za neovisnost od Britanije. U Bostonu se iznimno drži do umjetnosti – od glazbe do slikarstva, bostonska kulturna pozornica obuhvaća dinamičnu suvremenu umjetnost, mnogobrojne muzeje, glazbenu i kazališnu scena. Po dolasku slijedi obilazak grada kroz ulice starogradske jezgre i njegovu živahnu arhitekturu – gradska vijećnica, staze slobode, gradskog park, zgrade parlamenta te tržnice. Slobodno poslijepodne za ručak, šetnju gradom i kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, New York

Doručak. Odjava iz hotel i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji JU501 u 19:30 sati.

8. dan, Beograd – Zagreb

Dolazak u Beograd u 10:20 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu u 18:25 sati na liniji JU 230. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:35 sati.

 

Cijene paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.590 kn 6.260 kn*

Cijene paket aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi: 5.790 kn 5.500 kn*

Cijene paket aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi: 5.190 kn 4.930 kn*

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

 

Cijena uključuje:

Let zrakoplovom Zagreb – Beograd – New York – Beograd – Zagreb, smještaj u hotelu 2/3* na osnovi 6 noćenja, transfer  zračna luka-hotel-zračna luka, uslugu voditelja putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

Zrakoplovne pristojbe, trošak vize (potreban je osoban dolazak u veleposlanstvo SAD), putno osiguranje.

 

Fakultativni izleti:

Cjelodnevni izlet u Washington: 1.250 kn

Cjelodnevni izlet u Boston: 1.250 kn

Poludnevni razgled Manhattana: 510 kn

Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika: 700 kn

 

Informativne cijene ulaznica:

Muzej Moderne Umjetnosti MoMA          25 usd

Top of the Rock – Rockefeller center      34 usd

Memorijalni muzej 9/11 Memorial          15 usd

Vožnja helikopterom                             170 usd

Empire State Building                            36 usd

Guggenheim Museum                           25 usd

American Museum of Natural History     23 usd

 

Napomena:

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5 % ili eventualne promjene vremena polaska zrakoplova zbog izmjene reda letenja ili nastupanja nepredviđenih okolnosti. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa.

 

Viza:

Potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Vize se izdaju u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu individualno. Cijena vize iznosi 131 USD (podatak od srpnja 2010. godine).

Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo ako nekoga posjećujete u SAD-u, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20


Šifra aranžmana: 03

Naša preporuka