Putovanje u Myanmar (Burma)

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 16.11.-25.11.2018. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Doha – Noćni let 

Polijetanje iz Zagreba u 09:05 h na liniji QR 216 za Dohu. Slijetanje u 16:35  h po lokalnom vremenu, nastavak putovanja u 20:00 h letom QR 918.

2. dan, Yangon

Slijetanje u 05:30 po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja viznih i carinskih formalnosti transfer do središta grada. Slijedi razgled Sula pagode stare preko 2000 godina, kolonijalnog središta grada i kolosalnog ležećeg Bude (dužine 70 metara).Transfer do hotela i poslijepodnevni odmor u hotelskim sobama. Program razgleda nastavljamo  u zalaz sunca posjetom čuvenoj pagodi Shwedagon, najsvetijem mjestu Myanmara (stara preko 2.500 g). Večera u gradu,  noćenje u hotelu.

3. dan, Yangon – Bagan

Doručak (ili “cool-box” koji će putnici ponijeti iz hotela), transfer do zrakoplovne luke i jutarnji let za Bagan .  Po slijetanju odlazak do živopisne tržnice Nyaung U na kojoj se prodaje voće, povrće, začini, suveniri… Razgled Bagana započinjemo  pagodom Shwezigon i njenom zlatnom stupom, slijede hramovi Htilominlo, Ananda, Manuha i Sulamani, najveći hram Dhamayangyi, hram Sulamani iz 12.stoljeća, samostan Natkaukkyaung sagrađen od tikovine. Posjet radionici za izradu predmeta od laka s mogućnošći kupnje. Zalaz sunca u dolini Bagan ostaje u trajnoj uspomeni. Večera u lokalnom restoranu, noćenje u Baganu.

4. dan, Bagan – Mt. Popa – Mandalay

Fakultativno: mogućnost jutarnjeg leta balonom iznad Bagana, uz doplatu. Više informacija u agenciji.

Po doručku slijedi polazak autobusom  do Mt.Popa – ugaslog vulkana poznatog kao “Dom duhova”.Vožnja kroz ruralni krajolik uz zaustavljanja radi fotografiranja. Putnici koji žele mogu se popeti uz 777 stepenica do hrama na vrhu vulkana Mt.Popa odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu Bagana. Nastavak vožnje prema Mandalayu-drugom po veličini gradu u zemlji i zadnjoj prijestolnici burmanskog kraljevstva. Po dolasku večera u gradu, smještaj i noćenje u hotelu.

5. dan, Mandalay – Amarapura – Sagaing – Mandalay

Doručak u hotelu, razgled Mahamuni Bude, jednog od najsvetijih prikaza bude u Burmi. Slijedi  obilazak starog grada Amarapura ((«grad besmrtnih»). Ukoliko vrijeme dozvoli, u samostanu Mahagandayon pružit će nam se prilika promatrati ceremoniju objeda nekoliko stotina budističkih  redovnika. U blizini su i tkaonice svilenih tkanina. Dolazak u Sagaing, brdo sa 700 samostana odakle se pruža pogled na dolinu rijeke Ayeyarwaddy. Povratak u Mandalay: posjet tradicionalnim obrtima kao što su klesanje u mramoru, izrada zlatnih listića… Posjet pagodi  Kuthodaw (najveća knjiga na svijetu) i samostanu Shenandaw (Zlatna palača). Pred zalazak sunca posebnim vozilima uspinjemo se na Mandalay Hill odakle se pruža veličanstven pogled na Mandalay i okolicu. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

6. dan, Mandalay – Heho – Pindaya – Jezero Inle 

Doručak, transfer do zračne luke te polijetanje za  Heho (zračnu luku provincije Shan). Po slijetanju vožnja do Pindaye i uživanje u veličanstvenom brdskom krajoliku sa terasastim plantažama raznih usjeva. Posjet spiljama Pindaya koje su udomile prikaze 8094 buda. Nastavak prema jezeru Inle i usputno zaustavljanje kod samostana Shweyanpye (tipičan Šan samostan). Po dolasku do jezera večera, noćenje u hotelu.

7. dan, Jezero Inle 

Nakon doručka u hotelu polazak na izlet motornim čamcima po jezeru. Dvosatna plovidba do Inn Dein-kompleksa pagoda koje se nalaze uz zapadnu obalu jezera. Tu se nalazi otprilike tisuću stupa koje datiraju iz 15.stoljeća. Neke od pagoda imaju u kamenu izrezbarene impresivne figure nebeskih bića. Samo jezero Inle nudi mnoge zanimljivosti: ribari koji veslaju nogom, kuće i samostani sojenice, ploveći vrtovi i naravno, radionice i trgovine proizvoda od svile, lotosa, laka. Večera. Noćenje u hotelu.

8. dan, Inle – Heho – Yangon 

Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke Heho i polijetanje za Yangon . Po slijetanju transfer i smještaj u hotel. .Posjet i kupovina na tržnici Bogyoke Aung San: nakit, proizvodi od laka, rukotvorine od drveta , srebra, slike…Razgled Botahtaung pagode uz rijeku Yangon.Šetnja do kineske četvrti gdje se u trgovinama na ulicama prodaju razni lokalni proizvodi. Oproštajna večera u nacionalnom restoranu. Noćenje u hotelu. 

9. dan, Yangon – Doha 

Jutarnji  transfer u zračnu luku. Let za Dohu u 07:40 h (let QR 919) s dolaskom u 11:55 h. Polazak na trosatni razgled Dohe.Transfer do hotela. Večera i odmor u hotelu. Transfer u zračnu luku oko 23:00 h.

10. dan, Doha – Zagreb 

Polijetanje  za Zagreb u 01:50 h (let QR 215) dolaskom  u 06:00 h.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.580 kn 13.980 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.550 kn (podložne promjenama)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.980 kn

*First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta. 

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovima prema programu, smještaj u hotelima 3* i 4* (lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona, ulaznice za lokalitete prema programu, transfere autobusom, vožnju motornim čamcima, lokalne vodiče i hrvatskog stručnog pratioca, hotelski smještaj i transfere , nosače prtljage u zračnim lukama Burme, poklone : tradicionalnu burmansku torbu pri dolasku i oproštajne poklone.

 

Obvezne doplate:

aerodromske i druge takse : 2.550 kn (podložne promjenama), troškovi vize za Myanmar: 390 kn (uključeno i posredovanje pri izradi vize), napojnice:  5 USD dnevno (ukupno 40 US$)

Minimalan broj putnika: 10


Šifra aranžmana: 05

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka