Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Kuba – u ritmu Kube: Havana i Varadero

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više:svi razgledi u programu uključeni u cijenu-NEMA FAKULTATIVNIH DOPLATA, noćenja u Trinidadu i Varaderu na bazi all inclusive, 5 x ručak na razgledima uključeni u cijenu!

Datum putovanja: 01.06.-09.06.2019. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Pariz – Havana

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji OU 470 (Croatia Airlines). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:40 sati na liniji AF 946 (Air France). Dolazak u Havanu predviđen je u 20:35 sati. Prijevoz do hotela 3* u Havani.  Smještaj u hotelu.  Noćenje.

2. dan, Havana

Doručak. Odlazak na vođeni razgled grada Havane. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda isl., poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slobodno vrijeme za shopping i odlazak na tržnicu. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan, Havana – Pinar Del Rio – Viñales

Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u tvornicu cigara u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4. dan, Havana – Playa Giron – Cienfuegos – Trinidad

Doručak. Odlazak u Trinidad prolazeći Playa Giron-Muzej oružja. Odlazak prema Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra zovu i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu Plaza de Armas. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. Stoljeća. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle odn. Palača doline sagrađena u neo gotičkom stilu. Ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nastavak putovanja u Trinidad. Koktel dobrodošlice i check in u hotel u Trinidadu. Noćenje

5. dan, Trinidad

Nakon doručka odlazak na razgled Trinidada, najočuvanijeg i najfotogeničnijeg kolonijalnog grada na Kubi a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Odlazak u Museum koji prikazuje stil života i kolonijalnu arhitekturu te u  La Canchanaru, staru kuću iz 18. st. gdje ćete degustirati jedinstveni trinidadski rum koktel napravljen sa sokom od šećrene trske. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Poslijepodne odlazak na plantaže šećera te odlazak do tornja Manaca Iznaga. Povratak u hotel. Noćenje. 

6. dan, Trinidad – Santa Clara – Varadero

Nakon doručka odlazak iz Trinidada u Santa Claru. Osoba koja je povezana ovim gradom je Che Guevara koji je zaslužan za pobjedu u bitci za Santa Claru iz 1958. godine, posljednju bitku Kubanske revolucije. Posjet njegovom mauzoleju mauzoleju, te vlaku koji je napadnut u odlučujućim trenucima kubanske revolucije. Slijedi odlazak na ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak prema poznatom ljetovalištu Varadero. Smještaj u sobe i noćenje na bazi all inclusive usluge.

7. dan, Varadero

Doručak. Slobodan dan za uživanje u prekrasnoj pješćanoj plaži, kupanje, sunčanje i opuštanje. Noćenje.

8. dan, Varadero – Havana – Amsterdam
Nakon doručka kratko slobodno vrijeme i pripremanje za povratak, check out iz hotela te odlazak prema zračnoj luci u Havani.  Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 16:35 h na liniji KL 724.

9. Amsterdam – Zagreb

Predviđeno slijetanje u Amsterdam u 08:00 h. U 12:10 h nastavak leta prema Zagrebu na liniji KL1941. Povratak u Zagreb predviđen u 14:00 h.

 

Cijena aranžmana po osobi: 9.590 kn 6.990 kn last minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.290 kn 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.890 kn

Moguća doplata za hotel više kategorizacije u Havani i Varaderu: na upit

Osoba na trećem ležaju: na upit

*Last minute cijena važeća je do 24.05. ili do određenog broja popunjenja kapaciteta.

 

Cijena uključuje: 

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb (Air France/KLM), transfer od zračne luke do hotela, tri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 3*, 2 noćenja u Trinidadu na osnovi all inclusive u hotelu 4*, 2 noćenja u Varaderu na osnovi all inclusive u hotelu 4*, 1 x ručak nakon razgleda Havane, 1 x ručak na izletu u Vinales, 1 x ručak u Cienfuegosu, 1 x ručak na razgledu Trinidada, 1 x ručak u Santa Clari, sve razglede prema programu, povratni transfer od zračne luke do hotela, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku, troškove organizacije.

 

Cijena ne uključuje: 

zrakoplovne pristojbe u iznosu od  3.290 kn (obavezna doplata, podložne promjenama), kubansku vizu od 450 kn (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska), dodatne obroke, fakultativne izlete, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje.

 

Napomena:

Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba.

 

Organizator može promijeniti redoslijed razgleda u programu.

VIZA: potrebna

Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 14


Šifra aranžmana: 16

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka