Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Kuala Lumpur, Malacca i Borneo

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 24.10.-03.11., 20.02.-01.03.2020.


1. dan, Zagreb – Doha – Kuala Lumpur

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Dohu u 17.15 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23.45 sati, a nastavak leta za Kuala Lumpur u 02.05 sati na liniji QR848 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan, Kuala Lumpur

Dolazak u Kuala Lumpur predviđen je u 15.00 sati po lokalnom vremenu. Doček od strane predstavnika lokalnog agenta te transfer do hotela u Kuala Lumpuru. Prijava i smještaj u hotel. Odmor u hotelu te slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju centrom grada. Noćenje.

3. dan, Kuala Lumpur – Malacca

Doručak u hotelu i odjava iz hotela. Oko 11 sati krećemo do Malacce, grada smještenog na ušću istoimene rijeke u Malajski zaljev. Malacca je bila jedna od najvažnijih luka Jugoistočne Azije. Portugalci, Nizozemci i Britanci vladali su njome u prošlosti i kontrolirali trgovinu svilom i začinima. Bogato multikulturalno nasljeđe vidljivo je u jedinstvenoj mješavini arhitektonskih stilova. Razgled hrama Cheng Hoon Teng, najstarijeg kineskog hrama u Maleziji, Nizozemskog trga te crkve Sv. Pavla iz 1571. godine. Šetnja slikovitom ulicom Jonker, poznatom po brojnim antikvarnicama. Ručak u lokalnom restoranu. Po završetku razgleda, odlazak prema Prijava i smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan, Malacca – Kuala Lumpur – Kuching

Doručak te odjava iz hotela. Oko 10.30 sati transfer do zračne luke Kuala Lumpur te prijava na let za Kuching u 14:00 sati na liniji MH2536 (Malaysia Airlines). Po dolasku u Kuching oko 15:45 sati doček od strane predstavnika lokalnog agenta te privatni transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, Kuching – Mengkak Longhouse – Batang Ai

Nakon doručka, odjava iz hotela, u 08:00 sati krećemo prema Nacionalnom parku Batang Ai, koji se nalazi oko 250 km od grada Kuching, prolazimo kroz slikovit krajolik koji se sastoji od pitoresknih gradića i sela, rižinih polja, plantaža papra i palmi uljarica koje se miješaju s divljim krajolikom netaknute džungle, a kako ulazimo sve dublje u prašumu, tako i cesta postaje sve zavojitija i izazovnija. Zaustavljanje radi ranijeg ručka oko 11.30 sati u mjestu Lachau, a potom nastavljamo izravno prema pristaništu na jezeru Batang Ai da bismo se ukrcali na tradicionalni drveni brod (longboat) koji će nas prevesti do Mengkaka. Nakon otprilike 45 minuta plovidbe pristajemo uz obalu rijeke Engkari gdje ćemo posjetiti jedno od autohtonih, lokalnih plemena u njihovim tradicionalnim dugačkim kućama (Longhouses). Imat ćete priliku upoznati se s načinom života plemena Iban, a svakako preporučujemo da
isprobate njihovo tipično vino i popijete čašu „tuaka“, domaće pripravljenog vina od riže dok uživate gledajući njihov tradicionalni ples “Ngajat”. Potom krećemo prema motoriziranim brodom do našeg hotela Aiman Batang Ai Resort & Retreat gdje ćete provesti odmarajući se ostatak dana. Večera u resortu. Noćenje.

6. dan, Batang Ai – Jambu Longhouse – Slap Enseluai – Batang Ai

Nakon doručka odlazimo brodom na izlet u longhouse Jambu i slap Enseluai. Plovidba će trajati otprilike dva sata, a po dolasku posjetit ćemo još jednu tradicionalnu nastambu odnosno longouse Jambu. Nakon kraće posjete nastavljamo uzvodno prema slikovitom slapu Enseluai. Po dolasku slobodno vrijeme za trekking, šetnju ili istraživanje ovog područja. Slijedi piknik ručak, a potom još slobodnog vremena do polaska prema pristaništu i ponovnom ukrcaju u brod. Poslijepodne povratak u resort. Večera i noćenje.

7. dan, Batang Ai – Kuching

Nakon doručka odjava iz hotela. Polazak prema Kuchingu uz usputno zaustavljanje kako bismo posjetili plantaže papra i tržnicu u gradu Serian koja nudi najrazličitije plodove džungle uz neizostavno tropsko voće. Slijedi ručak i potom nastavak puta do Kuchinga. Po dolasku u Kuching prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan, Kuching – Prirodni rezervat Semonggok – Kuching

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet u Semonggok u posjet orangutanima udomljenim u rehabilitacijskom centru Semonggok Orang Utan. Obilazak i promatranje orangutana koji se u utočištu Semonggok pripremaju za samostalni život u prašumi. Na putu prema ovom rezervatu imat ćete prilike vidjeti i botaničke vrtove s brojnim primjercima prašumskih biljaka. Povratak u hotel u Kuchingu. Noćenje.

9. dan, Kuching

Nakon doručka odlazak u obilazak grada Kuchinga čije ima na malajskom znači mačka, a koji je ujedno i glavni grad malezijske države Sarawak. Vidjet ćemo tvrđavu Margherita na rijeci Sarawak, tamošnji najstariji kineski hram Tua Pek Kong, kao i muzej Sarawak, jedan od najboljih u jugoistočnoj Aziji. Svakako predlažemo da iskoristite i dio vremena za uživanje na tropskim plažama u neposrednoj blizini grada. Povratak u hotel. Noćenje

10. dan, Kuching – Kuala Lumpur – Doha

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke Kuching. Po dolasku prijava na let za Kuala Lumpur u 13:20 sati na liniji MH2513 (Malaysia Airlines). Dolazak u Kuala Lumpur predviđen je oko 15:00 sati, a nastavak leta za Dohu u 20:00 sati na liniji QR849 (Qatar Airways). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Dohu predviđen je 23:00 sata po lokalnom vremenu.

11. dan, Doha – Zagreb

Nastavak leta za Zagreb u 02:00 sata po lokalnom vremenu na liniji QR215 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb predviđen je u 06:15 sati po hrvatskom vremenu.

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 11.490 kn 10.990 kn first minute*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

*First Minute popust 500 kn vrijedi za sve rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha – Kuala Lumpur – Doha – Zagreb
– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na unutarnjim letovima Kuala Lumpur – Kuching – Kuala Lumpur
– smještaj u hotelima i resortu 4*/ 5* na osnovu 8 noćenja s doručkom
– obroke prema programu: 4 ručka i 2 večere
– razglede prema programu putovanja
– sve transfere i prijevoze prema programu
– lokalnog vodiča na engleskom jeziku
– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje: 

– obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn – doplatu za jednokrevetnu sobu 1.950 kn
– dodatne usluge i obroke
– napojnice za vodiče/vozače 40 USD (obavezna doplata na licu mjesta)
– lokalne pristojbe: Malacca Heritage Fee MYR 2 (cca 3.20 kn) i boravišnu pristojbu po osobi po noćenju MYR 10 (cca 8 kn)
– osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)

 

NAPOMENE:
– Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Maleziji i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
– Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Minimalan broj putnika potreban za realizaciju putovanja: 15


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka