Putovanje u Kuala Lumpur i Borneo

Putovanje zrakoplovom iz obližnje europske zračne luke

Datumi putovanja: 24.10.-04.11., 23.11.-04.12.2019.


1. dan, Obližnja zračna luka/Zagreb – Europska/azijska zračna luka – Kuala Lumpur

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Kuala Lumpur.

2. dan, Kuala Lumpur

Po dolasku u Kuala Lumpur, slijedi prijevoz do centra grada i poludnevni razgled najvažnijih znamenitosti grada s lijepom arhitekturom modernih i kolonijalnih zgrada. Najviša moderna zgrada u Kuala Lumpuru je Petronas Twin Towers. Razgledati ćemo najstariju džamiju Jame Mosque, vojni spomenik, Chinatown, željezničku stanicu, kraljevsku palaču i obrtne radionice. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan, Kuala Lumpur – Malacca

Doručak. Slobodan dan za samostalne aktivnosti. Po želji, mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u Malacca ili „Povijesni grad“. Stari grad Malacca je, zajedno sa starim gradom George Town, upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Razgledati ćemo Crvenu kuću, najstariji kineski hram na poluotoku Cheng Hoon Teng, tvrđavu Porta de Santiago i crkvu. Povratak u Kuala Lumpur u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

4. dan, Kuala Lumpur – Kuching

Nakon doručka, prijevoz do zračne luke i prijava na let na otok Borneo. Po dolasku u Kuching, glavni grad malezijske države Sarawak, slijedi razgledavanje najvažnijih znamenitosti ovog „mačjeg grada“. Naziv grada dolazi od malajske riječi za mačku i samim time, ona je njihov zaštitni znak. Razgled hrama Tua Pek Kong, tvrđave Marherita, ulice začina i tržnice na otvorenom. Posjet zanimljivom Sarawak muzeju. Smještaj u hotel, a zatim nastavak razgledavanja. Noćenje.

5. dan, Kuching – Skrang River Safari – Batang Ai

Doručak. Vožnja lijepom pokrajinom, pokraj starih sela, nasada kaučuka i rižinih polja do mjesta Serian gdje ćemo posjetiti lokalnu tržnicu. Nakon ručka u mjestu Lachau, kupiti ćemo prigodne poklone koje ćemo u znak pažnje pokloniti plemenu Iban. Dan ćemo privesti kraju u eko hotelu Hilton Batang Ai, koji se nalazi na otočiću usred jezera. Do njega ćemo se odvesti brodom. Večera i Noćenje.

6. dan, Posjet plemenu Iban

Doručak. Danas ćemo posjetiti slavno pleme Iban koji žive u kućama na stupovima, a druže se na zajedničkoj terasi. Žive vrlo skromno, svaka obitelj ima svoju prostoriju u kojoj se nalazi od kuhinje do spavaće sobe. Ponuditi će nam rižino vino i skromniji ručak, nakon čega će nas zabaviti njihovim tradicionalnim plesom. Nakon ugodnog druženja, slijedi povratak u Kuching. Noćenje.

7. dan, Kuching – Semonggok

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet u Semonggok. Obilazak i promatranje orangutana koji se u utočištu Semonggok pripremaju za samostalni život u prašumi. Povratak u Kuching, slobodno poslijepodne, noćenje.

8.-9. dan, Odmor u Kuching-u

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u resortu uz pješčanu plažu. Po želji uz doplatu, mogućnost brojnih aktivnosti u okolici resorta (»jungle trekking«, izleti s brodom, promatranje krokodila i delfina, golf, …). Noćenje.

10. dan, Kuching – Kuala Lumpur – Europska/azijska zračna luka

Doručak i slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku. Prijava na let u Kuala Lumpur, od kuda slijedi nastavak leta prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

11. dan, Europska/azijska zračna luka – Obližnja zračna luka/Zagreb

Po dolasku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb odnosno Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 11.490 kn*  min. 25 putnika
Doplata za manji broj putnika ( do 24 putnika): 1.160 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 3.830 kn *

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 16.480 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, unutarnje letove po programu, smještaj u hotelima 3*/4* na bazi noćenja s doručkom, obroke prema programu (2 x večere, 3 x ručka), prijevoze prema programu, poludnevni razgled Kuala Lumpura s lokalnim vodičem, razgled Kuchinga po programu, Skrank River safari i obilazak plemena Iban, poludnevni izlet u Semonggok i razgled utočišta, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku (osim tijekom odmora), troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: 

pristojbe zračnih luka 3.830 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.770 kn, fakultativne izlete: izlet u Mallaca, Batu Špilje 30 EUR, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.
Popusti: za dijete do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe – na upit.

MOGUĆNOST PRODUŽETKA ODMORA NA KOTA KINABALU!

 

• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02.2018. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na web stranici. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
• U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.

Minimalni broj putnika: 45


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka