Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Kenija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

9 dana / 6 noćenja

NAIROBI – JEZERO NAIVASHA – MASAI MARA – DIANI BEACH – MOMBASA

Vrijednost više: uključene ulaznice za Nacionalne parkove, vožnja brodom po jezeru Naivasha, safari u Crescent Island Parku i rezervatu, safari u rezervatu Masai Mara i posjet selu, polupansion i puni pansion tijekom boravka, razgledi i vožnja vlakom Nairobija – Mombasa

Datumi putovanja: 20.06.-28.06.2020. 


1.dan, Zagreb -Doha

Sastanak sudionika putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu kod šaltera centralnih informacija s voditeljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 17.15 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 23.35 sati po lokalnom vremenu.

2. dan, Doha – Nairobi – Jezero Naivasha

Nastavak putovanja na liniji QR1345 (Qatar Airways) u 1.55 sati. Dolazak u Nairobi predviđen je u 7.50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom agencije i lokalnim vodičem, te vožnja prema jezeru Naivasha u džipovima 4×4 safari Landcruser. Predviđen je panoramski razgled Nairobija, glavnog grada Kenije koji je smješten uz rijeku Nairobi, naj kozmopolitski je grad Istočne Afrike i četvrti najveći afrički grad. Nastavak vožnje prema jezeru Naivasha. Po dolasku, smještaj u Naivasha Sopa Lodge i ručak. U poslijepodnevnim satima odlazak na vožnju brodom po jezeru (uključeno u cijenu) gdje se mogu vidjeti mnogobrojne ptice, slonovi, nosorozi, nilski konji, zebre, i babuni. Slijedi posjet Otoku polumjeseca koji se nalazi u Crescent Island Parku ( ulaznica za pakr uključena u cijenu) koji se smjestio na poluotočiću na jezeru u dolini Great Rift. To je jedan od najljepših parkova u Keniji kojeg još nazivaju i najbolje čuvanom tajnom Kenije. S vrha brda pruža se pogled na jezero od 360 stupnjeva, od Longonota sve do Hell’s Gate, od Mau Escarpmenta, preko Eburu i sve do Aberdares-a. Šetnja grebenom prije zalaska sunca gledajući mnoštvo životinja dok prolaze vodom koja svjetluca na sunčevoj svjetlosti. To je Afrika. Večera (uključena u cijenu)  i noćenje u lodgu.

3. dan, Jezero Naivasha – Masai Mara rezervat

Nakon doručka odlazak prema rezervatu Maasai Mara gdje se dolazi u vrijeme ručka (uključen u cijenu). Smještaj u Mara Simba Lodge. Poslijepodne odlazak na safari (uključeno u cijenu). Masai Mara Rezervat zajedno s tanzanijskim Serengetijem tvori najpoznatiji afrički park divljih životinja. Slika stabala bagrema koja iscrtava beskonačne travnate ravnice mnogima predstavlja Afriku, zatim na sliku dodaju masajskog ratnika i nešto goveda. Neosporni vrhunac Nacionalnog rezervata Masai Mara je godišnja migracija divljih životinja koje prolaze golemim ravnicama Serengetija i Masai Mare. Ta migracija poznata je kao najveće masovno kretanje kopnenih sisavaca na planeti – s više od milijun životinja koje prate kišni period. U rezervatu se mogu uočiti i brojne prinove lavova, slonova, žirafa i gazela. Osim safarija na konjima i tradicionalnih safarija u džipovima, atraktivni su safariji u balonima na vrući zrak iznad ravnice Mara. Ručak, večera i noćenje u Mara Simba Lodge uključeni su u cijenu.

4. dan, Masai Mara Safari – Posjet Masai selu

Odlazak na cjelodnevni safari (uključen u cijenu) te posjet Masai selu gdje će se vidjeti tradicionalni i svakodnevni život pripadnika plemena Masai. Doručak, ručak, večera i noćenje u Mara Simba Lodge.

5. dan, Masai Mara – Nairobi – Mombasa – Diani Beach

Nakon doručka organizirani prijevoz do željezničke stanice u Nairobiju i prijava na vlak za Mombasu. Polazak vlaka iz Nairobija u 14.35 sati s dolaskom u 19.20 sati u  Mombasu. Vlak pruža priliku za uživanje u nepreglednim kenijskim prostranstvima i divljim životinjama koje se mogu vidjeti tijekom vožnje. Po dolasku u Mombasu, transfer do obližnje Diani Beach. Poznata je po svojim prekrasnim palmama, bijelom pijesku i azurno plavom moru. Područje je prekrasno tople vode i izvrsnih koraljnih grebena koji pružaju idealnu okolinu za niz uzbudljivih aktivnosti na vodi, uključujući ronjenje te brodske safarije gdje možete svjedočiti bogatom i raznolikom morskom životu južne obale Kenije. Vjerojatno ćete vidjeti kornjače i barakude te, ako ste sretni ruke, čak i neuhvatljive i iznimno velike kitove morske pse. Smještaj u Leopard Beach Resort. Večera i noćenje.

6.-7. dan, Diani Beach

Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje na pješčanim plažama uz uslugu polupansion (doručak i večera). Mogućnost fakultativnih aktivnosti (uz doplatu). Noćenje

8. dan: Diani Beach – Mombasa – Doha

Doručak i odjava iz hotela do 8 sati. Prije organiziranog prijevoza do Zračne luke, odlazak u panoramski razgled Mombase koja je regionalno, kulturno, gospodarsko i turističko središte Kenije. Stari grad ima veličanstveno dobro očuvanu arapsku arhitekturu, živahne tržnice prožete mirisima lokalnih začina. Posjet utvrdi “Fort Jesus” iz 16-og stoljeća, koja stoji iznad luke. Sagrađena je u 1500-ima od strane Portugalaca i broj jedan je turistička atrakcija u Mombasi. Tu se nalazi muzej koji prikazuje pomorsku i trgovačku povijest Mombase uključujući i zloglasnu trgovinu robovima. Dolazak u Zračnu luku tri sata prije polijetanja zrakoplova za Dohu. Polijetanje zrakoplova na liniji QR1334 (Qatar Airways) u 16.50 sati. Dolazak u Dohu u 23.25 sata po lokalnom vremenu

9. dan, Doha – Zagreb

Nastavak leta za Zagreb  na liniji QR125 (Qatar Airways) u 2 sata. Dolazak u Zagreb predviđen je u 7 sati po lokalnom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.490 kn  12.990 kn*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn

*FM popust -500 kn na redovnu cijenu vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom Qatar Airways Zagreb-Doha-Nairobi-Mombasa-Doha-Zagreb na ekonomskoj klasi, smještaj u lodgevima i hotelima 4* u dvokrevetnim sobama, jedno noćenje na osnovi punog pansiona u Lake Naivasha  Sopa, dva noćenja na osnovi punog pansiona u Mara Simba Lodgu u Masai Mari, tri  polupansiona na Diane Beach u Leopard Beach Resortu ili sličnim hotelima iste kategorije, transferi jeepovima (maksimalno pet osoba u jednom vozilu) i turističkim autobusom, sve razglede prema programu (panoramski razgled Nairobija i Mombase), vožnju brodom po jezeru Naivasha,  ulaznice za posjet Naocinalnim parkovima prema programu (Crescent Island Park i utočište, Masai Mara rezervat), posjet selu Masai Mara , kartu za vlak ekonomske klase na relaciji Nairobi-Mombasa, jeep safari, panoramski razgled Nairobija i razgled Mombase, ulaznicu za Fort Jesus muzej u Mombasi, voditelja putovanja iz Zagreba i lokalnog vodiča na destinaciji, troškovi organizacije i jamčevine.

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (plaćanje prilikom rezervacije putovanja), vizu za Keniju 50 USD, napojnice 45 USD, putna osiguranja.

Obavezne doplate: zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjeni od strane avio kompanije), napojnice za

 

KORISNE INFORMACIJE:

 

Službeno ime: Republika Kenija

Geografski položaj: istočna Afrika, na jugoistoku izlazi na Indijski ocean, graniči s Tanzanijom, s Ugandom, sa Sudanom, s Etiopijom i sa Somalijom.

Broj stanovnika: cca 41 milijun

Glavni grad: Nairobi

Jezik: engleski, swahili

Religija: 80% kršćani (45% protestanata, 35% katolika),  10% muslimani, 10 % ostali

Vremenska razlika: +2 sata

Novčana jedinica: kenijski šiling (100 KES/ KSh =  6,47938 KN)

Kupovina: plemenski nakit izrađen od raznobojnih perlica, košare napravljene od sisala, slike od batika i voska, kamene i drvene figurice. Popularne su Makonde statue napravljene od ebanovine.

Odjeća: lagana pamučna ili lanena odjeća svijetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca sa visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu.

U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja.

Odjeća: lagana pamučna ili lanena odjeća svijetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca sa visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu.

U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja.

Hrana i piće: kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji sa tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso sa roštilja, tzv. „Nyama Choma“. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Napon struje: 220V/240 V (potreban adapter)

Cijepljenje: obavezno cijepljenje protiv žute groznice; preporučuje se uzimanje lijekova protiv malarije (početak najmanje dva tjedna prije odlaska): detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, 10000 Zagreb, tel. +01 48 63 222, www.hzjz.hr .

Viza:  potrebna za hrvatske državljane, dobiva se na ulazu u zemlju ili online http://evisa.go.ke/evisa.html. Cijena vize 51 USD

Mobilne mreže:   A1, T-Mobile i TELE 2 partneri, svakako provjerite sa Vašim operaterom

Pozivni broj zemlje: +254

Korisna web stranica: www.magicalkenya.com

Klima: Keniju presijeca ekvator pa uživa tropsku klimu koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone. Razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz.

 

Minimalan broj prijavljenih putnika: 10

Maksimalan broj prijavljenih putnika: 21

Naša preporuka