Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Istočni američki trokut i Kanada

Putovanje zrakoplovom iz Venecije ili obližnje europske zračne luke

Datumi putovanja: 22.06.-01.07., 14.08.-23.08., 20.09.-29.09., 29.10.-07.11.2019.


1. dan, Obližnja europska zračna luka – New York 

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija, Graz uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u New York. Po dolasku, prijevoz do hotela. Kraći odmor i odlazak s pratiteljem do grada. Šetnja do Rockefeller centra i znamenitog Times Squara. Po želji, dolazak do Top of the Rock ili Empire State Building s kojeg se pruža prekrasan pogled na osvjetljene gradske nebodere i avenije grada „koji nikada ne spava“. Noćenje.

2. dan, New York

Mogućnost fakultativnog izleta i odlaska na poludnevni razgled Manhattana. Panoramska vožnja šarolikim gradskim četvrtima, pored palače UN-a, Centralnog parka, Lincoln dvorane, crkve Sv. John Divine, prestižnog Sveučilišta Columbia, Harlema, art-deco postaje Grand Central, veličanstvene Katedrale Sv. Patricka, Nacionalne  knjižnice, živahnog Rockeffeler centra, Radio Citya. Vožnja pored Kineske četvrti do umjetnič- kog Soho, Tribeco i Greenwich Village. Razgled ćemo privesti kraju s razgledom lokacije “Ground Zero”, Brooklynskog mosta i Battery parka, iz kojeg se pruža pogled na poznati Kip slobode. Mogućnost odlaska na izlet brodom do otoka Ellis i Liberty od kuda se pobliže može razgledati Kip Slobode. Noćenje.

3. dan, New York

Predlažemo posjet mnogobrojnim muzejima kao što su Guggenheim muzej, muzej moderne umjetnosti MoMA, prirodoslovni muzej s odličnom zbirkom dinosaurusa. Uživajte u šetnji Centralnim parkom, zelenom oazom grada u kojoj se često među jezerima i šetnicama odvijaju brojni koncerti i predstave i ne propustite kušati slavni Newyorški Cheese Cake ili pogledati predstavu na Brodwayu. Noćenje.

4. dan, New York – Slapovi Niagare

Vožnja u jutarnjim satima kroz saveznu državu New York, preko gorja Catskill i područja »Finger Lakes« prema najpoznatijim svjetskim slapovima Niagare, nizu masivnih slapova na rijeci Niagari. Slapovi se nalaze se na istočnom dijelu Sjeverne Amerike, odnosno na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, a zbog njihove neopisive ljepote, godišnje ih posjeti i nekoliko milijuna posjetitelja. Dolazak do slapova u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, Slapovi Niagare – Toronto – Slapovi Niagare

Razgled Toronta u jutarnjim satima. Toronto je najveći grad Kanade, vrlo moderne arhitekture. Odlazak u razgled: Skydome – parlamentarna zgrada – gradska vijećnica – poslovna četvrt. Povratak u Niagare u poslijepodnevnim satima. Mogućnost fakultativne vožnje brodom „Maid od the Mist“ koji će nas odvesti ispod slapova (osim u proljeće i jesen kada brod ne vozi). Povratak u hotel i noćenje.

6. dan, Slapovi Niagare – Philadelphia

Vožnja preko države Pennsylvanije u Philadelphiju. Usputno zaustavljanje u državi Amiša, njemačkih doseljenika koji žive u vrlo zatvorenoj zajednici, na tradicionalan način i odbacujući modernu tehnologiju. Po dolasku u Philadelphiju, grad u kojem je potpisana Američka deklaracija o neovisnosti, razgledati ćemo kuću „Inidependence Hall“, gradsku vijećnicu i ostale važne znamenitosti. U slučaju kasnog dolaska, razgled Philadelphije će biti izveden sljedeći dan. Noćenje.

7. dan, Philadelphia – Washington DC

Jutarnja vožnja u Washington, glavni grad SAD-a, smješten uz rijeku Potomac i 160 km udaljen od Atlantske obale. Krase ga prostrane avenije i mnogi parkovi, kao i brojne reprezentativne javne zgrade. Po dolasku slijedi panoramski razgled gradskih znamenitosti: Bijela kuća – Washington Monumenta – Capitol – Jefferson Memorial – rijeka Potomac – Lincoln Memorial – groblje Arlington. Smještaj u hotel i noćenje.

8. dan, Washington DC – Europska zračna luka

Slobodno vrijeme za samostalne razglede u glavnom američkom gradu. Predlažemo obilazak muzeja „Smithsonian Air and Space Museum“ s najvećom zbirkom zrakoplova i svemirskih letjelica. Transfer do zračne luke u poslijepodnevnim satima i let prema europskoj zračnoj luci.

9. dan, Europska zračna luka – Zagreb

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:

– za polazak 28.10.: 11.290 kn

– za ostale polaske: od 11.290 kn*  min. 25 putnika

Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 1.230 kn

Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.560 kn *

*Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (15.080 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

 

Cijena uključuje: 

prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, sedam noćenja u hotelima 2/3* u New Yorku i 3/4* u Niagari, Philadelphiji i Washingtonu u dvokrevetnim sobama, sve prijevoze i razglede prema programu, izlet u Toronto, državne pristojbe, pratitelja putovanja na hrvatskom/ slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

pristojbe zračnih luka 2.560  kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 3.990 kn, fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta): poludnevni razgled grada 40 EUR, podzemna željeznica 2.5 USD, pojedini muzeji i galerije 8 -10 USD, izlet brodom na otok Ellis i Liberty (Kip Slobode) 35 USD, mjuzikl od 80 USD, Empire State Building 25 USD,
Paket: doručak za cijeli boravak (hotel ili obližnji restoran), 3 x večere, Amish Vllage, One World Observatory: 170 EUR, Maid of the Mist: 10 USD, Amish Village: 10 USD, Metro karte NYC cca. 15 USD, Empire State Building, Top of the Rock, One World Observatory: od 30-40 USD, brodom na Ellis Island + Liberty Island: cca 20 USD, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) cca 80 USD, viza (potrebna i uz doplatu; samostalno ishođenje u američkom veleposlanstvu), osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do obližnje/dolazne zračne luke.

Popusti: dijete do 12 god u pratnji dvije odrasle osobe 17 %. Popust za treću odraslu osobu 770 kn, za četvrtu osobu 1.160 kn.

 

Napomena:

Smještaj je predviđen u skromnijem hotelu, ali na izvrsnoj lokaciji. Po želji, mogućnost rezervacije i hotela više kategorije, uz doplatu. Po američkim standardima, u većini američkih hotela u cijenu noćenja doručak nije uključen, ali su na raspolaganju u hotelskim restoranima uz doplatu. U četverokrevenim sobama je moguć smještaj na 2 francuska kreveta. Raspored razgleda je podložan promjenama jer se prilagođava zrakoplovnom prijevozu. U slučaju manjeg broja putnika, putovanje će biti izvedeno s mini autobusima koji primaju do 12 putnika. Vodič je ujedno i vozač na putovanju koji ima sve potrebne licence za vožnju po Americi.

Viza: građani Republike Hrvatske trebaju ulaznu vizu za SAD. Vize se izdaju u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu individualno. Sve informacije o vizi možete naći na web stranici zagreb.usembassy.gov. Prilikom rezervacije je potrebno priložiti kopiju prve i zadnje stranice putovnice.

 

• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02.2018. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na web stranici. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
• U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka