Putovanje Indija – Zlatni trokut i Varanasi

9 dana, zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 14.10.-22.10., 07.12.-15.12.2020.


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:25 sati. Nastavak leta za New Delhi 20:20 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan, Delhi

Dolazak u Delhi predviđen je u 04:45 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Odlazak u hotel, smještaj i kratko noćenje/odmor. Odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Nakon razgleda Starog Delhija, posjet svetištu-hramu Bangla Sahib, jednom od najistaknutijih Sikh hramova u Delhiju. Panoramska vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća, kompleksa Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan, Delhi – Agra

Doručak. Odlazak prema Agri, po dolasku prijava u hotel. U poslijepodnevnim satima posjet Utvrdi Agra – fascinantnoj Crvenoj utvrdi, nekadašnjoj prijestolnici Mogulskog carstva iz 16. stoljeća. Dao ju je sagraditi Mogul Akbar Veliki poznat kao jedan od najvećih i najznačajnijih vladara Indije u povijesti. Ova snažna utvrda od crvenog pješčenjaka, posebno je značajna radi svoje zanimljive arhitekture – mješavine islamske i indijske, radi čega je uvrštena na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan, Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur

U ranim jutarnjim satima posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal je uvršten na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine, a opisan je kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek – djela svjetskog nasljeđa. Nakon posjeta, povratak u hotel, doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema crvenom gradu Fatehpur Sikri, nekadašnjoj prijestolnici Mogulskog carstva gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju Jama Masjid, palaču Joda Bhai i ostale znamenitosti. Dolazak u Jaipur, prijava u hotel, večera i noćenje.

5. dan, Jaipur

Doručak. Odlazak do utvrde Amber, do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Unutar utvrde obilazak Jag Mandir, tzv. Dvorana Pobjede te se unutar Jag Mandira nalazi poznata Sheesh Mahal, soba sa zrcalima. Obilazak Hawa Mahal (izvana) ili kako je još nazivaju palača vjetrova. U poslijepodnevnim satima slijedi razgled Maharadžinog Gradskog dvorca, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom Jantar Mantar, najvećoj kameno – mramornoj zvjezdarnici na svijetu te obilaskom bazara. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

6. dan, Jaipur – Delhi – Varanasi 

Doručak. Transfer do zračne luke Delhi i prijava na let za Varanasi. Dolazak u Varanasi – grad simbol hinduizma, smješten na svetoj rijeci Ganges, jedan je od najstarijih stalno nastanjenih gradova svijeta. Više od milijun hodočasnika posjeti ga tijekom godine, a Hindusi vjeruju da kupanje u Gangesu pomaže da se očiste od grijeha. Ovaj magični grad jedan je od najživopisnijih i najfascinantnijih mjesta na zemlji. Smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan, Varanasi

U ranim jutarnjim satima plovidba po najsvetijoj indijskoj rijeci Ganges u kojoj hodočasnici izvode jutarnju molitvu. Vožnja čamcem po svetoj rijeci u vrijeme izlaska sunca, jedinstven je doživljaj koji nikoga ne ostavi ravnodušnim. Uz obalu se nalaze indijske religijske kuće za odmor u kojima borave hodočasnici tijekom svog boravka u svetom gradu. Šetnja i razgled svetog hrama Vishwanath (razgled izvana) koji se također naziva i zlatnim hramom; hrama Bharat Mata Mandir sa mramornom statuom Bharata Mate koji simbolizira jedinstvenu Indiju. Povratak u hotel, doručak i kraći odmor. Posjet hramu Sarnath koji je posvećen bogu Shivi, udaljen od svetog grada Varanasi 15 km gdje je Budha održao svoju prvu propovijed i gdje je nastala poznata budistička mantra Buddham Sharanam Gachhami. Navečer uživajte u religioznom ritualu Ganga aarti na dokovima najpoznatije indijske rijeke Ganges. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan, Varanasi – Delhi

Doručak, odjava iz hotela, polazak prema Delhiju. Po dolasku smještaj u hotel i odmor. Noćenje.

9. dan, Delhi – Istanbul – Zagreb

U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke i prijava na let TK717 te polijetanje zrakoplova u 6:25 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 10:30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 18:10 sati na liniji TK1055, predviđen dolazak u Zagreb je u 19:20 sati po lokalnom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

– za polazak 14.10.: 11.850 kn  11.370 kn first minute*

– za polazak 07.12.: 11.990 kn  11.500 kn first minute*

*FM popust na osnovnu cijenu 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta.

Zrakoplovne pristojbe (2.190 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.160 kn

Cijena paket-aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb – Istanbul – New Delhi-Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* u standardnim dvokrevetnim sobama, usluga polupansiona, tri noćenja u Delhiju, jedno noćenja u Agri, dva noćenja u Jaipuru, dva noćenja u Varanasiju, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, prijevoz autobusom i trošak organizacije i prodaje.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje:

vizu za Indiju, uslugu izdavanja vize, napojnice za lokalne vodiče i vozača (preporuka 50 USD po osobi), fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja. 

 

Viza: 

Potrebna za hrvatske državljane.

Cijena izrade vize putem online sustava za Indiju:

  • u periodu od srpnja do ožujka iznosi 80 kn.
  • u periodu od travnja do lipnja iznosi 180 kn.

Dokumenti potrebni za izdavanje vize: Popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji (veličine 5 x 5 cm sa bijelom pozadinom).

Viza se izdaje u roku od 7 dana, a Atlas posreduje pri izdavanju vize za Indiju. Usluga posredovanja Atlasa 400 kn.

 

Napomene:

  • Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Min. broj prijavljenih putnika: 15


Šifra aranžmana: 03

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka