Putovanje Indija, Zlatni trokut i safari u Radžastanu

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba, 10 dana

Datumi putovanja: 05.10.-14.10., 15.11.-24.11.2018.


1. dan, Zagreb – Dubai 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 15.25 sati na liniji EK130 (Emirates). Dolazak u Dubai u 22.55 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan, Dubai – New Delhi

Nastavak leta za New Delhi u 3.55 sata na liniji EK510 (Emirates). Dolazak u New Delhi u 9.05 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj i odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji nalazi se u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Večera i noćenje.

3. dan, New Delhi

Doručak. Odlazak u razgled Starog Delhija, vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim slijedi odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U poslijepodnevnim satima nastavak razgleda grada, posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

4. dan, New Delhi – Agra – Taj Mahal

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Agri. Po dolasku odlazak u razgled najpoznatijeg indijskog spomenika i najveće turističke atrakcije, jednog od 7 svjetskih čuda – Taj Mahala, fascinantnog mauzoleja od bijelog mramora iz 17. st. kojeg je veliki Mogul Shah Jahan dao sagraditi u spomen na voljenu suprugu Mumtaz Mahal. Gradnja ovog veličanstvenog spomenika ljubavi, remek-djela mogulske arhitekture, trajala je 17 godina, uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Nakon obilaska povratak u hotel na doručak. Slijedi razgled utvrde Agra, remek-djela dizajna i gradnje, koja danas dominira središtem Agre. Utvrda je ograđena 20 m visokim zidinama, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, odaje, dvorane za primanja i vrtovi te džamija Pearl. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, poznate i pod imenom „Baby Taj“. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan, Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur

Nakon doručka slijedi vožnja prema Jaipuru. Na putu,stanka radi razgleda grada Fatehpur Sikri, tzv. Gradaduhova, koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog, a iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 m visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Nastavak vožnje prema Jaipuru, „ružičastom gradu“ prepunom prekrasnih palača, utvrda i slikovitih avenija. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan, Jaipur

Nakon doručka, vožnja do utvrde Amber. Na putu do utvrde, prolaz pored prekrasne Hawa Mahal ili “palače vjetrova”. Jahanje na slonovima do brda na kojem se nalazi utvrda (ovisno o raspoloživosti slonova). Ljepota ove klasične romantične radžastanske utvrde skriva se unutar njenih zidina s prekrasno oslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcala. Unutar zidina nalaze se veličanstvene palače, hramovi i vrtovi. Mješavina ružičastog kamena, bijelog mramora, ogledala, poludragog kamenja i freski potiče iz doba vladavine dinastije Rajput. Poslijepodne, odlazak na razgled grada: Gradska palača, bivša kraljevska rezidencija, danas djelomično pretvorena u muzej. Sama palača prekriva gotovo 1/7 površine Jaipura. Slijedi odlazak do zvjezdarnice Jantar Mantar, izgrađene od mramora i kamena, koja posjeduje 17 golemih instrumenata od kojih je većina još uvijek u uporabnom stanju. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan, Jaipur – Nacionalni park Ranthambore

Nakon doručka, vožnja prema Nacionalnom parku Ranthamboreu. Park se ponosi članstvom u projektu „Tigar“, indijskom programu brige o tigrovima i njihovim prirodnim staništima. Ovaj dom tigrova smješten je na 600 metara nadmorske visine i prošaran je brojnim livadama, barama, potocima, jezerima te drevnim ruševinama. S ponosom ističu populaciju od 45 i više tigrova rođenih u divljini. Po dolasku u park, smještaj u hotel na osnovu punog pansiona. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni safari program uz doplatu. Večera i noćenje u hotelu.

8. dan, Nacionalni park Ranthambore

U ranu zoru odlazimo na safari kroz Nacionalni park Ranthambhore koji se smatra jednim od najboljih mjesta u Indiji gdje možete vidjeti tigrove. Park je također dom šakalima, ljenjivcima, mungosima, leopardima, raznim gmazovima i pticama. Nakon safarija povratak u hotel na doručak. Odmor i nakon ručka u poslijepodnevnim satima ponovni odlazak na safari. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

9. dan, Nacionalni park Ranthambore – New Delhi

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema željezničkoj stanici. Ukrcaj na brzi vlak za New Delhi u 7.05 sati. Dolazak u Delhi oko 12.30 sati. Transfer do hotela i smještaj u hotel. Ostatak dana slobodno vrijeme za vlastite programe i aranžmane. Večera u hotelu i noćenje.

10. dan, New Delhi – Dubai – Zagreb

U ranim jutarnjim satima odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 4.15 sati na liniji EK513 (Emirates). Dolazak u Dubai u 6.20 sati, a nastavak leta za Zagreb u 8.30 sati na liniji EK129 (Emirates). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.35 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.790 kn 8.490 kn first minute*

*First minute cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne pristojbe 2.590 kn

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na osnovi 8 noćenja s uslugom polupansiona i punog pansiona (3 noćenja u Delhiju, 1 noćenje u Agri, 2 noćenja u Jaipuru, 2 noćenja u Ranthamboreu)
– grupne prijevoze i razglede prema programu
– ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
– lokalnog vodiča na engleskom jeziku
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka (2.590 kn)
– doplatu za jednokrevetnu sobu 3.000 kn
– dodatne izlete i razglede te obroke i usluge koje nisu navedeni u programu
– vizu za Indiju i trošak ishođenja 470 kn
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
– napojnice za lokalne vodiče i nosače prtljage (45 EUR – plaćanje na licu mjesta)

 

Obavezne doplate po osobi:

– pristojbe zračnih luka 2.590 kn – kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu)
– napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 EUR – plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja

 

Važne napomene:

– Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Indije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr .
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– Viza: potrebna. Dokumenti potrebni za ishodovanje vize: ispunjen formular, putovnica (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja), 2 fotografije sa svijetlom pozadinom (5 x 5 cm). Rok za izdavanje vize je oko 7 radnih dana.

 

Najmanji broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 06

Naša preporuka