Putovanje Indija i Nepal

Putovanje Indija i Nepal zrakoplovom iz Zagreba, 12 dana

Kathmandu – Delhi – Mandawa – Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra – Delhi – Varanasi

Datum putovanja: 11.11.-22.11.2018.


1. dan, Zagreb – Istanbul 

Sastanak putnika u zračnoj luci, 2 sata  prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let za Istanbul, TK 1056, u 20h00.

2. dan, Istanbul – Kathmandu 

Slijetanje u 00h10 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kathmandu u 01h45. Slijetanje u 11h25. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela – smještaj u sobe. Ostatak dana slobodno za odmor. Predlažemo poslijepodnevnu šetnju trgom Durbar. Večera,noćenje.

3. dan, Kathmandu 

Doručak , te razgled grada koji je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisan na listu svjetske baštine UNESCO-a. U gradu postoje brojni budistički i hinduistički hramovi i pagode koji su nastajali tokom stoljeća. Posebno je značajan kompleks brojnih kraljevskih palača. Razgled: Durbar Square,stara palača Hanuman Dhoka a potom odlazak za Pashupatinath ( na obali rijeke Bagmati, pritoke Gange ),jedno od najsvetijih hinduskih svetišta u Nepalu – ulaz dozvoljen samo hindusima; zatim do Boudnatha, najsvetijeg mjesta tibetanskog budizma sa veličanstvenom stupom (svetište u kojem se čuva prah učitelja budizma). Razgled hodočasničkog mjesta Swayambunath ( stupa sagrađena prije više od 2500 godina ). Povratak u hotel, večeranoćenje.

4. dan, Kathmandu 

Nakon doručka razgled stare prijestolnice Bhaktapur; prekrasan gradić sačuvao je sa svojim palačama i prelijepim kućama duh srednjovjekovlja.Odlazak do  stare kraljevske prijestolnice Patan i njegovih brojnih hinduističkih i budističkih hramova. Poznat i kao grad umjetnika. Povratak u hotel. Tradicionalna večera u lokalnom restoranu.

5. dan, Kathmandu – Delhi 

Doručak te prijevoz u zračnu luku. Let za Delhi. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, prijevoz do grada. Razgled starog Delhia : mošeja Jama Masjid (najveća u Indiji ) , vožnja pored Crvene utvrde , Raj Gath ( memorijal Mahatma Gandhiu) – vožnja rikšama. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

6. dan, Delhi – Nemrana – Jaipur 

Doručak i razgled novog Delhia : zgrada parlamenta ; predsjednička rezidencija ; India Gate – spomenik  žrtvama 1.svjetskog rata, Qutab Minar jedan od najvećih minareta na svijetu i drugi najviši u Indiji, hram Birla-jedan od  hindu hramova ili mandira koje je izgradila obitelj Birla, u različitim gradovima. Svi ti hramovi su veličanstveno izgrađeni, neki od njih u bijelom mramoru ili u pješčenjaku. Nakon razgleda vožnja u pravcu Jaipura. Usputno zaustavljanje u predivnom dvorcu Neemrana. Sagrađena  1464. godine, Neemrana spada u najstarije indijske palače-hotele. Na površini od 10 hektara stepenasto se uzdižu palače urezane u obronak brda pružajući prekrasan pogled. Godine 1986. ruševine te utvrde palače su obnovljene.Pauza za čaj i kolačiće, te vožnja u glavni grad Rajasthana. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

7. dan, Jaipur 

Doručak.Odlazak na izlet do radžastanske palače Fort Amber,obilazak dvorišta, zgrada i palače ogledala, što podsjećaju na slavne dane mogulskih vladara.Utvrda izgleda impresivno, u cijelosti izgrađena od bijelog mramora i ružičastog pješčenjaka, sa vidljivim utjecajem  hinduističkog i muslimanskog načina ukršavanja.Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće). Slijedi razgled grada: Palača vjetrova (Hawa Mahal) – prekrasno pročelje s  953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike ; Jantar Mantar – najveća zvjezdarnica na svijetu izgrađena  od kamena i mramora; gradska palača  sa izvanrednom arhitekturom. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan, Jaipur – NP Ranthambore 

Doručak  te vožnja prema nacionalnom parku Ranthambore, jednom od najvećih parkova u sjevernoj Indiji. Po dolasku smještaj u hotel.U poslijepodnevnim satima odlazak na džip safari. NP  je poznat po bengalskim tigrovima i jedno je od najboljih mjesta u Indiji da ih se vidi u njihovom prirodnom staništu. Pitanje je sreće da li ćete ih uočiti, iako je najbolje vrijeme  za njihovo promatranje u studenom i svibnju. U parku se nalazi i mnoštvo drugih životinjskih vrsta poput leoparda, jelena, majmuna, ptica, krokodila..Džungla je okružena kamenim grebenima, unutar koje se nalazi tvrđava Ranthambore iz 10. st., drevni hramovi i džamije, paviljoni za lovce te jezera s krokodilima. Park je danas zaštićeno područje i glavna atrakcija za turiste, fotografe i ljubitelje divljine. Povratak u hotel, večera, noćenje.

9. dan, NP Ranthamobre – Fatehpur Sikri – Agra 

Doručak.Na putu prema Agri, obilazak napuštenog grada Fatehpur Sikri (upisan u UNESCO-vu svjetsku baštinu), sagrađenog u crvenom pješčenjaku 1569.g.:kombinacija indijske,iranske i srednjoazijske arhitekture. Današnji nadrealistički ostaci grada, podsjećaju na nekadašnju prijestolnicu mogulskog kralja Akbara. Po dolasku u Agru razgled  Crvene tvrđave ( 1565.god.) u čijoj unutrašnjosti se nalaze palače, džamija, carske prijemne dvorane. Smještaj u hotel, večera, noćenje

10. dan, Agra – Delhi – Varanasi 

Doručak. Razgled svjetski poznatog remek djela od bijelog mramora Taj Mahala na obali rijeke Yamune, mauzoleja kojim  je mogulski car Shah Jahan ovjekovječio svoju ljubav prema supruzi Mumtaz.Opisan kao najekstravagantniji ikada izgrađen spomenik  ljubavi. Nakon razgleda vožnja prema aerodromu Delhi -let za Varanasi. ( Benares ), grad poznat po svojim prenapučenim obalama svete rijeke Ganges. Po slijetanju smještaj u hotel. Na večer odlazak do rijeke Ganges, na čije obale dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Večera, noćenje.

11. dan, Varanasi – Delhi 

Doručak. Slijedi razgled : Sarnath, mjesto gdje je Budha izrekao svoju prvu propovijed poslije prosvjećenja; hram Vishwanath -jedan od najpoznatijih hinduističkih hramova  posvećen je Šivi. Hram se nalazi na zapadnoj obali svete rijeke Gange. Varanasi se također zove Kashi, pa se i hram  popularno naziva Kashi Vishvanath Temple.Kip posvećen Bharat Mati, izgrađen od mramora,  simbolizira nepodijeljenu Indiju. Slobodno do prijevoza na aerodrom. Let za Delhi. Po slijetanju, prijevoz u hotel, večera, noćenje.

12. dan, Delhi – Istanbul

Let za Istanbul na liniji TK 717 u 06h55 /  slijetanje u 11h25.Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 19h00. Slijetanje u 19h05.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi na bazi 15 putnika: 13.590 kn 13.090 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.200 kn (podložne promjenama)

Doplata za manji broj putnika: 1.400 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 13.090 kn

*First minute cijena važeća je do 01.08. ili do popunjenja određenog broja kapaciteta.

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom Zagreb- Kathmandu-Delhi-Varanasi-Delhi-Zagreb na ekonomskoj klasi , smještaj u hotelima 4 * (kategorizacija hotela prema lokalnim standardima),obroke prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku i hrvatskog  pratitelja tijekom čitavog putovanja.

Cijena ne uključuje:

aerodromske pristojbe (cca 2.200,00 – podložne promjenama,točan iznos na dan pisanja karte), lokalnu  pristojbu u zračnoj luci Kathmandu (cca 25 $), napojnice lokalnim vodičima i vozačima (cca 5 $  dnevno).

 

Viza za Indiju se može dobiti :

-on-line putem ili u ambasadi u Zagrebu

Agencija može posredovati pri dobivanju vize.

Viza za Nepal se dobiva u zračnoj luci u Kathmanduu – iznos od 25USD  se plaća na licu mjesta.

Putovnica  mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja.


Šifra aranžmana: 05

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka