Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Azijska avantura – Mongolija i Rusija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 02.07.-14.07.2019.


1.dan: Zagreb – Moskva – Irkutsk

Sastanak putnika u zračnoj luci kod šaltera informacija 2 sata prije leta.

Podjela putne dokumentacije te prijava na let SU2041.Polijetanje u 13h05 / slijetanje u Moskvu u 17h05.Nastavak leta za Irkutsk  SU 1442 u 21h20.Noćni let

2. dan, Irkutsk

Dolazak u Irkutsk u 08h10. Nakon carinskih formalnosti prijevoz u hotel.Smještaj u sobe moguć od 14h00. Ručak nakon kojeg slijedi razgled grada, jednog od najvećih gospodarskih središta istočnog Sibira:stare crkve (najznačajnija je crkva Kazanki sa karakterističnim plavim kupolama) ,drvene kuće,muzej Decembrista. U 19.st. je car protjerao u Sibir  mnoge intelektualce i umjetnike, te su se nastanili u Irkutsku. Zahvaljujući njima Irkutsk se razvio kao značajan intelektualni i umjetnički centar i dobio je naziv „Pariz Sibira“.  Smješten je nedaleko od Bajkalskog jezera. Povratak u hotel,noćenje.

3. dan, Irkutsk – Listvianka

Nakon doručka odlazak u Listvianku. Usputno zaustavljanje  u Taltsy-razgled muzeja sibirske tradicionalne kulture na otvorenom. Tamo su preseljene mnoge tradicionalne drvene sibirske kuće zbog izgradnje brana na sibirskim rijekama. .Po dolasku u Listvianku,ručak te obilazak mjesta.Noćenje.

4. dan, Listvianka – Irkutsk

Doručak te posjet centru u kojem bajkalski tuljani imaju svoju predstavu..Slobodno vrijeme do polaska za Irkutsk.Usputno zaustavljanje radi  razgleda muzeja Baikal gdje ćete se upoznati sa florom i faunom jezera.Dolazak u Irkutsk oko 18h00.Večera,Noćenje.

5. dan, Irkutsk – Ulan Bataar

Doručak te prijevoz  na željezničku stanicu.Ukrcaj na vlak za Ulan Bataar – polazak u 08h20.

6. dan, Ulan Bataar

Dolazak u 06h50.Nakon carinskih formalnosti prijevoz do hotela,smještaj i odmor do ručka.U poslijepodnevnim satima razgled  mongolske prijestolnice:posjetit ćemo tibetanski samostan Gandan iz 19.st;  26 m visok pozlaćeni kip Budhe ; Bogd Khaan muzej.Šetnja i slobodno vrijeme do povratka u hotel.Večera,noćenje.

7. dan, Ulan Bataar – Elsentasarkhai

Doručak te odlazak prema Elsentasarkhai-u. To  je jedinstveno mjesto koje istovremeno ima  značajke pustinje Gobi  i  stepe.Zovu ga i mini Gobi. Smještaj u ger kampu.Posjet nomadskoj  obitelj – upoznat ćete se sa njihovim načinom života. Ručak te jednosatno jahanje deva. Nakon šetnje pješčanim dinama, povratak u kamp .Večera,noćenje.

8. dan, Elsentasarkhai – Karakorum – Dolina rijeke Orkhon

U jutarnjim satima polazak za Karakorum . Razgled samostana Erdenezuu koji je sagradjen na ruševinama stare mongolske prijestolnice Karakorum iz 13.st. To je prvi i najveći samostan u Mongoliji. Posjetit ćete i  muzej Karakorum.

Ručak nakon kojeg nastavljate vožnju prema jezeru Ugii,slikovitom jezeru planinskih stepa.Prekrasna priroda i jezero bogato ribom je stanište oko 200 vrsta ptica.Šetnja obalama jezera. Smještaj, večera u ger kampu.

9. dan, Jezero Uggi – Ulaan Bataar

Doručak i rani polazak  prema  Ulan Bataaru . Ručak nakon kojeg  ćete prisustvovati tradicionalnom kulturnom performansu.Upoznat ćete se sa tradicionalnom mongolskom glazbom,folklorom. Večera,noćenje u hotelu.

10. dan, Ulan Bataar – Nadaam festival

Doručak i odlazak na stadion na kojem se  održava svečanost Nadaam festivala,najvažnijeg događaja u Mongoliji. Na festivalskim igrama ćete vidjeti razna natjecanja u starim “ratnim igrama ” – hrvače, jahače konja, strijelce.. Ručak, večera ,noćenje u hotelu.

11. dan, Ulan Bataar – NP Gorkhi Terelj

Doručak i odlazak 20-ak km  od Ulan Bataara gdje se odvijaju konjske utrke u 6 kategorija, ovisno o starosti konja.Npr konj star 2 godine sudjeluje u utrci na 15 km, stariji na 30 km. Okolna područja su puna gledatelja koji pristižu iz cijele zemlje, sa svojim najbržim konjima, šarenim šatorima..Konji i jahanje konja su  oduvijek imali veliki utjecaj na  život mongolskih plemena. Tretira ih se sa velikim poštovanjem. Odlazak do NP Gorkhi Terelj- slobodno vrijeme za šetnju i opuštanje  Ručak,večera,smještaj u ger kampu.

12. dan, NP Gorkhi Terelj – Ulan Bataar

Doručak i razgled glavnih znamenitosti parka : granitna formacija nazvana “Kornjača” (vrlo nalik na kornjaču) i “Arijalski samostan i centar za meditaciju” (otvoren 2006. godine), do kojeg vodi 108 stepenica, a odakle su pruža prekrasan pogled na središnju dolinu.Posjetit ćete i  divovsku statuu kompleks Genghis Khaana. Ovaj kip visok 40 m smatra se najvećim kipom jednog jahača u svijetu. Ručak, i povratak u Ulaanbaatar. Slobodno vrijeme za kupovinu  suvenira. Oproštajna večera,noćenje.

13. dan, Ulan Bataar – Moskva – Zagreb

Prijevoz na aerodrom. Let za Moskvu na liniji SU331 u 07h00/slijetanje u Moskvu u 08h40.Nastavak leta za Zagreb na liniji SU2040 u 10h05/slijetanje u  12h15.

 

Cijena aranžmana po osobi na bazi 15 putnika: 18.950 kn 18.250 kn first minute*

Cijena aranžmana po osobi na bazi 10 putnika: 19.650 kn 18.950 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.350 kn

First minute vrijedi za prijave do 01.04.2019. : popust 700 kn  (Jedan popust isključuje svaki drugi popust) 

Doplata za jednokrevetnu sobu : 3.100,00 kn

Doplata za smještaj u 2-krevetnoj kabini u vlaku Irkutsk-Ulan Baatar :  450,00 kn

 

Cijena uključuje:

zrakoplovna karta (ekonomska klasa), vlak (4-krevetne kabine), smještaj u hotelima 3*** u Irkutsku,Listvianki i  Ulan-Bataaru 4* (lokalna kategorizacija) u dvokrevetnim sobama,smještaj u ger kampovima (jurtama)  na ostalim lokacijama,obroci kako je navedeno u programu,razgledavanja prema programu,ulaznice za Nadaam festival,nacionalne parkove i muzeje  prema programu,vodiča na engleskom jeziku te pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu ( polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane br. 1501-00000177 kod Kvarner Vienna Insurance group).

 

Cijena ne uključuje: 

-aerodromske pristojbe (cca 2.350,00kn-točan iznos na dan pisanja karte)

-trošak viza: za Mongoliju eur 60 + posredovanje u dobivanju vize-izdaje se u Beču;

za Rusiju cijena vize: 35 € (konzularna pristojba) + 200 HRK (fiksna servisna naknada

-obroke u vlaku,napojnice za lokalne vodiče,vozače,nosače prtljage u hotelima te čuvare kampova (napojnice su proizvoljne).

Cijena je radjena na bazi tečaja na dan 15.02.2019.-u slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Agencija  zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta te prilagodbe istih satnici vlaka.

 

Za dobivanje ruske vize  putno osiguranje je obvezno. Informacije u agenciji.


Šifra aranžmana: 05

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka