Putovanje Argentina

Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 02.09.-13.09.2018.


1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 07.30 sati.  Prijava na let za Dohu na liniji QR 218 (Qatar Airways) s polijetanjem u 09.45 sati. Dolazak u Dohu u 16.15  sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i dobivanja besplatne  tranzitne vize,  kraći autobusni razgled grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, Doha – Buenos Aires

Raniji transfer do zračne luke. Polet zrakoplova na  liniji QR 773 (Qatar Airways) u 07.15 sati  s predviđenim slijetanjem u Buenos Aires u 21.35, lokalno vrijeme. Transfer do hotela. Noćenje.

3.dan, Buenos Aires

Nakon doručka, odlazak na 4-satni razgled Buenos Airesa kojeg od milja nazivaju “Parizom Južne Amerike”. Razgled započinje obilaskom glavnog gradskog trga Plaza de Mayo, na kojem se nalaze Casa Rosada – palača vlade, vijećnica te katedrala. Potom, razgled četvrti San Telmo, nekad riječne luke, a danas moderne gradske četvrti. Slijedi obilazak lučke radničke četvrti La Boca, posebno atraktivnoj zbog svojih šareno obojenih limenih kućica i četvrti Recoleta, rezidencijalnog dijela grada u kojem se nalazi istoimeno groblje na kojem je pokopana slavna Evita Peron. Zatim, vožnja Avenijom 9. srpnja, najširom avenijom na svijetu sa poznatim Obeliskom i zgradom opere – Teatro Colon. Prije povratka u hotel, vožnja kroz četvrt Palermo s prekrasnim parkovima i vrtovima. Slobodno. U večernjim satima moguć odlazak na večeru uz tango show. Noćenje.

4. dan, Buenos Aires

Doručak. Dan za sudjelovanje na kongresu ili vlastito otkrivanje grada. Poslije podne, zajednički odlazak na svečano otvorenje „ Svjetskog kongresa stomatologa„. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, Buenos Aires – Colonia del Sacramento (Urugvaj) – Buenos Aires

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u obližnji Urugvaj (uz nadoplatu). Kratka vožnja do brodskog terminala gdje je  ukrcavanje  na brzi brod za Coloniu Del Sacramento (vožnja traje 1 sat). Po dolasku u Coloniu del Sacramento odlazak do stare jezgre grada kojeg su osnovali Portugalci 1680. god. Nakon sto godina borbi i prevrata gradić je završio u Španjolskim rukama. U Coloniji vrijeme kao da je stalo. Prošetat ćete  poznatim ulicama i trgovima starog grada, danas pod zaštitom UNESCO-a i razgledati neke od najpoznatijih spomenika tog malog obzidanog gradića. Ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme za kupovinu u nekom od mnogobrojnih trgovina i galerija stare jezgre. Slijedi transfer do luke te plovidba prema Buenos Aires- Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, Buenos Aires – Rio de Janeiro

Doručak. Slobodno do transfera za zračnu luku i let za Rio de Janeiro, koji se  smatra jedan od najljepših gradova u svijetu sa veilčanstvenim plažama Copacabana i Ipanema Po dolasku, transfer do hotela. Noćenje.

7. dan, Rio de Janeiro

Nakon doručka, odlazak na poludnevni izlet – Glavu šećera – brdo bez kojeg Rio zasigurno ne bi bio tako fascinantan. Do vrha se dolazi velikom gondolom poznatom iz filma „Moonraker“. Prva stanica je Urca Mountain, na 220m visine, odakle se pruža pogled na zaljev Botafogo. Druga, zadnja stanica je na 395m visine, Sugar Loaf Hill, odakle se pruža panoramski pogled na plažu Copacabana s jedne strane i na zaljev Guanabara s druge strane (po želji putnika te ako to vremenske prilike dopuste moguća je doplata za panoramski let helikopterom). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan, Rio de Janeiro

Doručak. Poludnevni izlet na planinu Corcovado: Odlazak iz hotela do početne stanice Cosme Velho, ukrcaj na poznati vlak “cog” te 20-minutni uspon željeznicom kroz tropsku šumu Tijuca, uz fascinantan pogled na grad, plaže i prekrasnu prirodu. Dolazak na vrh Corcovada (710 metara n/m) gdje se nalazi jedno od 7 svjetskih čuda modernog doba, kip Krista Iskupitelja. Kip Krista visok je 38 metara i drugi je po visini na svijetu. Do podnožja kipa može se doći i pješice (220 stepenica). Pri povratku u hotel, vožnja pored nekih od najpoznatijih plaža Ria. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Noćenje.

9. dan, Rio de Janeiro

Slobodan dan za odmor, kupanje, šetnju i kupovinu. Fakultativno, mogućnost odlaska na koji od izleta (rezervacije na licu mjesta): krstarenje brodom na Tropske otoke ili odlazak jeepovima u posjet Faveli Rocinha. Rocinha je jedan od najvećih slumova u južnoj americi u kojoj živi gotovo 150.000 ljudi. Favela je poznata i po tome što se 2011.godine u njoj snimao film “Fast and the Furious 5”. Jeepovi će nas odvesti do najviše točke favele odakle počinje naša šetnja sve do podnožja. Šetnjom kroz ulice favele upoznat ćemo se sa svakodnevnim životom stanovnika tih četvrti te uživati u jednom od najboljih pogleda na Rio de Janeiro. Noćenje.

10. dan, Rio de Janeiro – Sao Paolo

Nakon doručka, slobodno do odlaska autobusom do Sao Paola, najvećeg grada južne polutke. Razgled grada: Katedrala Sé, Patio do Colege – mjesto na kojem je grad nastao, Avenida Paulista – nekad ulica magnata kave, danas financijsko i trgovinsko središte grada, čuveni Paulistano Athletic Club, Museu de Arte de Sao Paulo, Casa das Rosas, Ibirapuera Park, neboder Banespa – brazilska inačica Empire State Buildinga, Memorial de America Latina. Slobodno do transfera za zračnu luku.

11. dan, Sao Paolo – Doha

Polet zrakoplova za Dohu u 02.55 sati (QR 774) s dolaskom u Dohu idućeg dana, lokalno vrijeme.

12. dan, Doha – Zagreb

Slijetanje u Dohu je predviđeno u 00.25 sati, lokalno vrijeme. Nastavak putovanja za Zagreb je u 01.50 sati s  dolaskom u 07.00 sati, lokalno vrijeme. 

 

Cijena aranžmana po osobi: 16.900 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.950 kn


Doplata za jednokrevetnu sobu:
3.800 kn (na upit)

 

Cijena aranžmana po osobi  uključuje:

zrakoplovnu kartu  prema gornje navedenom itinereru, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi  na bazi noćenja s doručkom, zrakoplovnu kartu na relaciji Buenos Aires – Rio de Janeiro, razglede  prema programu, lokalnog vodiča, pratitelja putovanja iz Zagreba, organizaciju i jamčevinu putovanja.


Cijena ne uključuje:

registraciju za kongres, cjelodnevni izlet u Colonia del Sacramento (Urugvaj) s englesko govorećom grupom 1.450 kn, dodatne izlete i usluge, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza.

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 06

Naša preporuka