Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Američki zapad

Putovanje zrakoplovom

Los Angeles – Grand Canyon – Monument Valley – Bryce Canyon – NP Zion – Las Vegas – Death Valley – NP Sequoia – San Francisco

Datum putovanja: 02.10.-17.10.2018.


1. dan, Zagreb – Los Angeles

Polijetanje iz Zagreba u 06:40 /slijetanje u Frankfurt u 08:15 h. Nastavak letom za Los Angeles u 10:15 h  s dolaskom u 13:15 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, početak razgleda grada. Večera, noćenje.

2. dan, Los Angeles

Slobodno za doručak. Slijedi razgled ovog megalopolisa, prijestolnice filmske industrije, fascinantnog prometa i luksuznih trgovina. Šetnja downtownom, financijskim središtem grada:Civic centrar, Cily Hall (gradska vijećnica), katedrala, Palača pravde, koncertna dvorana Walt Disney, Dorothy Chandler Pavillion (dvorana u kojoj se često održava dodjela Oskara). Slijedi četvrt El Pueblo, najstarija u gradu, španjolska naseobina iz 1781.godine iz koje je izrastao ovaj velegrad. Vožnja do Hollywooda, sa svojim slavnim bulevarima i kinematografima. Šetnja pločnikom slavnih (walk of fame). U nastavku razgleda vožnja kroz četvrt Beverly Hills poznata po vilama bogatih i slavnih, kao i po luksuznim trgovinama u ulici Rodeo Drive. Dan ćemo završiti u Santa Monici, točnije na plaži na kojoj završava slavna cesta -road 66. Slobodno vrijeme za večeru, povratak u hotel, noćenje.

3. dan, Los Angeles – Williams 

Slobodno za doručak. Napuštamo grad, vožnja prema Arizoni do mjestašca Williams, nazvanog “Mali dragulj Arizone”, kroz koji prolazi famozna Route 66. Grad dostojno odaje počast toj legendarnoj cesti: ulice su pune trgovina sa suvenirima route 66. Ta je cesta otvorena dvadesetih godina prošlog stoljeća i bila prva poveznica Chicaga s Kalifornijom. U vrijeme velike ekonomske krize 30-tih godina tom cestom su tisuće osiromašenih Amerikanaca kretali ka zapadu u potrazi za poslom i boljom budućnosti. Slobodno vrijeme za večeru i odmor. Noćenje.

4. dan, Grand Canyon

Cjelodnevni izlet u Grand Canyon. Središte svih aktivnosti je Grand Canyon Village smješten u središtu nacionalnog parka, na cca 2.500 metara n.v. Tu polaze autobusi kojima se posjećuju sve panoramske točke na rubu samog kanjona. Razglede započinjemo u visitor Centru i Mather Pointu, slijedi šetnja uzduž Rim Traila pa preko Yavapai Pointa sve do Bright Angel Trailheada. U popodnevnim satima nastavljamo prema istoku (Hermit Rest) .Odmor i užitak u jednom od najljepših zalazaka sunca u Hopi Pointu. Slobodno vrijeme za obroke. Povratak u hotel /motel na noćenje.

5. dan, Sedona

Gradić okružen brdima crvenih stijena zanimljivih imena poput Katedrale ili Lonca za kavu. Razgled slikovite “Katedrale” kao i dvorca Montezuma nazvanog po astečkom kralju koji ga je navodno dao sagraditi (znanstveno netočno). Utvrdu uklesanu u stijeni su gradili pripadnici naroda Sinagua u predkolumbijsko vrijeme i koristili kao utočište između 1100 g. i 1425. godine. Povratak u Sedonu, slobodno za večeru, noćenje.

6. dan, Grand Canyon – Monument Valley 

Nakon doručka nastavljamo vožnju prema Monument Valley u državi Utah. Usput se zaustavljamo na mjestima za razgled Grand Canyona: Grandview Point i Desert View Watchtower. Nastavljamo vožnju i nakon otprilike 100 milja stižemo u Monument Valley, smještenu u rezervatu Navajo indijanaca. U ovom spektakularnom krajoliku raznovrsnih monolitnih stijena snimljeni su najpoznatiji westerni s John Wayneom i Johnom Fordom. Nastavak putovanja dolinom koju obitavaju američki Indijanci uz zaustavljanja na mjestima gdje je priroda uz pomoć vremena oblikovala najneobičnije forme. Smještaj u gradiću Mexican Hat.

7. dan, Page – Panguitch

Polazak prema gradiću Page. Po dolasku razgled brane Glen Canyon na jezeru Powell i rijeci Kolorado, jedne od najviših brana na svijetu (220 metara). Nastavak vožnje prema Antelope kanjonu (Fakultativno: ulaz ovisi o vremenskim prilikama, za kišnih bujica kanjon je zatvoren). Širok jedva dva metra i dugačak oko 200 metara poznat je po fascinantnim formama sazdanih od tisuća nijansi pješčenjaka. Remek djelo prirode! (fotografija na prethodnoj stranici) Nastavljamo prema Panguitchu, gradiću na ulazu u park. Slobodni obroci, noćenje u motelu.

8. dan, Panguitch – Bryce Canyon

Cjelodnevni posjet kanjonu Bryce. Trekking stazom koja prolazi uz različite kamene forme i šiljke, uz vegetaciju karakterističnu za visoko gorje. Panoramske točke povezane su stazama koje se prolaze bez teškoća. Ovisno o položaju sunca, mijenjaju se i boje okolnog stijenja. Najznačajniji vidikovci na putu su: Sunrise point, Sunset Point, Inspiration Point i Bryce Point. Silazak jednom od staza uz iščekivanje nezaboravnog zalaza sunca. Povratak u motel, noćenje.

9. dan, Nacionalni park Zion – Valley of Fire – Las Vegas

Polazak prema Las Vegasu čuvenom cestom 9 koja vodi od kanjona Bryce do NP Zion. Prolazak nacionalnim parkom Zion(Utah) dolinom kojom teče rijeka Virgin okružena djevičanskom vegetacijom. Dolazak u Valley of Fire-dolinu raznobojnih stijena, gotovo mjesečev krajolik posebne ljepote. Predvečer stižemo u Las Vegas, prijestolnicu igara na sreću i zabave. Arhitektonsko šarenilo koje ponegdje dovodi do apsurda susreće se s originalnim i kvalitetnim graditeljskim rješenjima. Prepustite se svjetlećim neonskim rijekama i uživajte u ludoj noći Las Vegasa. Noćenje u hotelu.

10. dan, Las Vegas

Slobodan dan za razgledavanje Las Vegasa. Možete  se okušati u igrama na sreću, pogledati neku od brojnih predstava ili show programa, otići u shopping ili se jednostavno odmarati.

Fakultativno: poludnevni izlet do obližnje slavne brane Hoover, remek djela graditeljstva, koju je u vrijeme ekonomske depresije dao sagraditi američki predsjednik Roosevelt.

11. dan, Las Vegas – Death Valley

Nakon doručka napuštamo Las Vegas i krećemo prema Death Valley (Dolina Smrti) na granici Nevade i Kalifornije. Posebno obilježje ovog lokaliteta je vrlo visoka temperatura koja ponekad prelazi 50 C. Radi se o najnižoj točki SAD-a (86 m ispod razine mora), suhom i vrućem mjestu koji mnogi nazivaju najužasnijom pustinjom na svijetu. Zaustavljanje na Dante’s View s panoramskim pogledom na dolinu Smrti, nastavak vožnje do Zabriskie Point (još jedan vidikovac) do Badwatera, slanog jezera na dnu depresije. U poslijepodnevnim satima stižemo na Ranch Furnace Creek, smještaj u hotel/ motel, slobodno vrijeme za odmor i večeru. Noćenje.

12. dan, Death Valley – Nacionalni park Sequoia 

Slobodno vrijeme za doručak i polazak preko gorja Sierra Nevada prema Sequioa nacionalnom parku. Put prolazi uz velike stočne rančeve, pašnjake, plantaže pamuka i agruma. Monogobrojne poljoprivredne kulture svjedoče o plodnosti kalifornijske zemlje. Dolazak u Threee Rivers, nedaleko od ulaza u nacionalni park Sequoia. Slobodno za večeru, noćenje u motelu

13. dan, Nacionalni park Sequoia – San Francisco

Nakon slobodnog vremena za doručak polazak u obilazak NP Sequoia. Kao što mu i ime govori, glavna atrakcija parka su divovske sekvoje, najveća živa bića na zemlji. Ovo je drugi nacionalni park osnovan u SAD-u, odmah nakon  NP Yellowstone koji je i najstariji nacionalni park na svijetu (ustanovljen 1872. godine). U poslijepodnevnim satima polazak za San Francisco. Vožnja kroz prostranu kalifornijsku dolinu čija poljoprivredna proizvodnja po kvantiteti i kvaliteti spada u vrh američke i svjetske produkcije. Ulazak u grad u kasnim poslijepodnevnim satima. San Francisco se smatra jednim od najljepših američkih velegradova, a njegov poseban topografski i geografski položaj čini ga posebno zanimljivim. Smještaj u hotel, slobodno za večeru i večernju šetnju gradom.

14. dan, San Francisco

Slobodno vrijeme za doručak, slijedi cjelodnevni razgled grada:Počinjemo šetnjom do trga Alamo, uz City Hall, Civic Center, Market Street, Union Square (gradsko središte), Downtown-komercijalno i gospodarsko središte grada s poznatim neboderima. Pokušat ćemo uskočiti u poznati stari gradski tramvaj koji vozi preko gradskih brežuljaka s kojih možete vidjeti panoramu grada. Posjet suvremenoj katedrali smještenoj na najvišoj točki grada , silazak pješice prema živahnim četvrtima Chinatown i Little Italy. Među ostalim provozat  ćemo se i najzavojitijom ulicom na svijetu (Lombard Street). Dan završava posjetom čuvenom mostu Golden Gate. Fakultativno: večernja plovidba brodom s veličanstvenim pogledom na grad i otočić Alcatraz, nekad poznatim zatvorom. Slobodno za večeru, noćenje u hotelu.

15.dan, San Francisco – prekooceanski let

U prijepodnevnim satima posjet Golden Gate parku (šetnja kroz park ili vožnja biciklom), vožnja parkom Presidio (povijesni lokalitet od nacionalnog značenja), gradska plaža.Čuveni Fisherman Wharf, šetnica prepuna trgovina i restorana. Tu se nalazi i kolonija morskih lavova koji se neometano sunčaju na molu. Transfer do zračne luke. Polijetanje za Frankfurt u 15:00 h.

16.dan, Frankfurt – Zagreb

Slijetanje u Frankfurt u 10:55 h  i nastavak letom za Zagreb u 12:00. Dolazak u Zagreb u 13:20 h

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 25.460 kn

Obavezna doplata za aerodromske i druge takse: 3.290 kn (podložno promjenama)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 9.220 kn

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovima na relaciji Zagreb – Los Angeles i San Francisco-Zagreb, smještaj u hotelima (u gradovima) ili motelima kvalitetne turističke klase (u nacionalnim  parkovima) – bez obroka, prijevoz prema programu komfornim kombi vozilom, ulaznice za sve lokalitete navedene u programu, stručnog hrvatskog vodiča- pratioca.

Viza:

Organizator putovanja posreduje u prikupljanju dokumentacije za ishođenje američke vize, ali putnik mora osobno zatražiti vizu i obaviti razgovor sa službenikom konzularnog odjela. Cijena vize iznosi oko 160$.

Minimalni broj putnika: 16


Šifra aranžmana: 05

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka