Los Angeles i zapadna obala SAD

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 31.10.-09.11., 14.11.-23.11., 28.11.-07.12.2018.


1. dan,  Zagreb – Los Angeles

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb trebate biti najkasnije dva sata prije planiranog vremena polijetanja zrakoplova. Registracija putnika i prtljage. Let na relaciji Zagreb – Los Angeles s pripadajućim presjedanjima. Dolazak u Los Angeles i obavljanje carinskih formalnosti. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, Los Angeles – pustinja Mojave – Las Vegas

Sastanak putnika u lobiju hotela u 8:00 sati s predstavnikom lokalne agencije. Polazak ture prema Las vegasu je u 8:30 sati. Prolazak kroz pustinju Mojave među kamenim stijenama, kaktusima, pijeskom i isušenim slanim jezerima. To su velika pusta područja – naime, u pustinji Mojave padne manje od 25 centimetara kiše na godinu. Dolazak u Las Vegas – grad koji nikada ne spava, smješten u srcu pustinje i okružen brdima, prerezan „Stripom“ – ulicom dužine cca. 4 kilometra, na kojoj se nalazi pedesetak kasina i svjetski poznatih hotelskih lanaca. Grad se doživljava noću, po zalasku sunca, kad se upale neonska svjetla, tada on oživi i postaje mjesto zabave i dobrog provoda. U večernjim satima uživajte u igri vode-svjetla-zvuka veličanstvenih fontana ispred luksuznog hotela Bellagio, provozajte se gondolom po kanalima hotela Venatian, promatrajte borbu gusara koja završava spektakularnim vatrometom ispred hotela Treasure Island ili okušajte sreću u nekoj od mnogobrojnih kockarnica. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan, Las Vegas – pustinja Death Valley – Mammoth Lakes

Odjava iz hotela i odlazak iz grada zabave uz usputni foto stop pokraj prepoznatljivog znaka “Welcome to Las Vegas”. Putovanje nastavljamo tajanstvenom Dolinom smrti koja je smještena ispod razine mora, a najtoplije je i najsuše mjesto u ovom dijelu Amerike gdje temperature ljeti dosežu i do 50 stupnjeva. Usputno zaustavljanje na vidikovcu Zabriskie Point i pustinjskoj oazi Furnace Creek Ranch. Slijedi uspon na planinski lanas Sierra Nevada i dolazak do mjesta Mammoth Lakes koji se nalazi na 2.400 metara n/m. Područje je u 18. st. bilo poznato kao zlatni rudarski grad, a danas je slavno skijaško područje s odličnim stazama i nevjerojatnim planinskim vidicima. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, Mammoth Lakes – Nacionalni park Yosemite

Buđenje u ranu zoru i vožnja gondolama do vrha Mammoth planine (ovisi o vremenskim prilikama – uz doplatu) te uživanje u ukusnom doručku s pogledom na zadivljujuću Kaliforniju. Nastavljamo putovanje kroz Tioga Pass do slikovitog Nacionalnog parka Yosemite, koji je upisan na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine 1984. godine te je najpopularnija destinacija u Kaliforniji koju godišnje posjeti preko 3,7 milijuna posjetitelja.. Park predstavlja granitni ostatak gorja kojeg su ledenjaci izdubili u blagu dolinu koju karakteriziraju velike dubine i oštre litice koje se protežu na 3.080 km. Imat ćete priliku vidjeti jedan od najljepših svjetskih klifova “El Capitan” te veliku granitnu stijenu nazvanu Half Dome (Polukupola) zbog njenog izgleda, s jedne strane je okrugla dok je s druge okomiti zid visine 670 metara. Isto tako imat ćete priliku vidjeti veličanstvene slapove: Bridal Falls i Yosemite Falls. Provest ćemo dan šetajući parkom i uživati u prirodi uz nezaobilazne sekvoje. Potom nastavak putovanja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, Nacionalni park Yosemite – San Francisco

Rani polazak iz Nacionalnog parka Yosemite za San Francisco, prema mnogima jednom od najljepših gradova SAD-a koji je svoje ime dobio tek polovinom 19. stoljeća po svetom Franji. Prije toga se zvao Yerba Buena. Poznat po brdovitom terenu i viktorijanskoj arhitekturi, San Francisco je grad velike kulturne i etničke raznolikosti. Smjestio se na više od 50 brežuljaka na obalama prekrasnog zaljeva. Po dolasku u San Francisco slijedi razgled grada: vožnja preko čuvenog mosta Golden Gate, Golden Gate Park, Twin Peaks, Fisherman’s Wharf, Civic Center, Financijska četvrt, opera, Gradska vijećnica, Cable Car, Victorian Homes, Nob Hill, Chinatown, Union Square. Smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak na City by Night Tour (uz doplatu). Noćenje.

6. dan, San Francisco

Dan za vlastito istraživanje grada. Predlažemo odlazak do Fisherman’s Warf i prepuštanju „okusima San Francisca“ – lokalnim morskim specijalitetima u brojnim restoranima ili odlazak u shopping u brojnim trgovinama na Union Squareu ili Macy’s-u. Isto tako predlažemo fakultativni izlet do zloglasnog zatvora Alcatraz (uz doplatu) smještenog na otoku u središtu zaljeva San Francisco gdje su, među ostalima, kazne služili i poznati zločinci Al Capone i Machine Gun Kelly ili cjelodnevni izlet (uz doplatu) u svjetski poznatu vinorodnu pokrajinu Napa Valley, degustacija vina u nekim od najpoznatijih vinarija toga kraja. Noćenje.

7. dan, San Francisco – Monterey – Carmel – Kalifornijska obala

Ujutro polazak prema poluotoku Monterey, nekad glavnome gradu Kalifornije. U Montereyu, posjet Fisherman’s Wharfu i poznatoj ulici Cannery Row nkon čega slijedi tura Carmel-by-the-Sea poznatog po čudnim kućama, umjetničkim galerijama i jedinstvenim trgovinama. U popodnevnim satima nastavak putovanja kroz Paso Robels – gradu poznatom po dobrim vinima i vinarijama. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan, Kalifornijska obala – Santa Barbara – Los Angeles

Vožnja prema jugu kroz Santa Ynez Valley do Santa Barbare koju često nazivaju i biserom američke rivijere, poznate po dugim bijelim pješćanim plažama okruženim palmama. Po dolasku u Los Angeles, zaustavljanje u Santa Monici, završnoj točki poznate Route 66 gdje po želji možete ručati. Poslijepodne krećemo u razgled znamenitosti „Grada Anđela“: Beverly Hills, Hollywood i Sunset Strip. Los Angeles je najnapučeniji grad Kalifornije te drugi po veličini u SAD-u. Osnovao ga je 1781. godine Španjolac Felipe de Neve, a u meksičkom ratu za neovisnost postao je dijelom Mexica. Od 1848. je pripao SAD-u. Los Angeles je danas globalna metropola u svim područjima ljudskog djelovanja, s više od 840 muzeja i galerija (najviše po glavi stanovnika na svijetu), a najpoznatiji je po neizmjernoj industriji zabave, filma i muzike. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan, Los Angeles – Zagreb

Odjava iz hotela. Prtljagu možete ostaviti na recepciji hotela do prijevoza u zračnu luku. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku. Predlažemo posjet Universal Studios Hollywood (uz doplatu) – jedan od šest velikih američkih filmskih studija, koji je, ujedno, i tematski park. Ovdje možete zaviriti iza kulisa setova nekih od najvećih filmskih hitova kao što su Jurassic Park i Terminator i uživati u uzbudljivim vožnjama i atrakcijama. Prijevoz u zračnu luku. Registracija putnika i prtljage. Let na relaciji Los Angeles – Zagreb s pripadajućim presjedanjima.

10. dan, Zagreb

Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb.

 

Cijena aranžmana po osobi:

U dvokrevetnoj sobi 13.490 kn
U trokrevetnoj sobi 12.090 kn
U četverokrevetnoj sobi 11.390 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 5.000 kn

 

Cijena uključuje:

• povratnu zrakoplovnu kartu po najpovoljnijoj klasi ekonomskog razreda prema programu putovanja
• transfer zračna luka Los Angeles – hotel – zračna luka Los Angeles
• 7 noćenja tijekom ture zapadnom obalom u hotelima 3*/4* u odabranom tipu sobe (tuš/WC/TV)
• prijevoz i razgledi prema programu (na engleskom jeziku)
• 1 noćenje hotelu 3* u odabranom tipu sobe (tuš/WC/TV) u Los Angelesu
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

• obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 3.290 kn (doplata prilikom prijave, podložno promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte)
• vizu za SAD 160 usd (individualno ishođenje)
• obaveznu doplatu na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 usd po osobi
• ulaznice i dodatne sadržaje, javni prijevoz, osobnu potrošnju odnosno sve što nije navedeno kao uključeno
• opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza (preporučujemo)

 

Informativne cijene dodatnih sadržaja (fakultativna/neobavezna doplata na licu mjesta):

– izlet na Alcatraz 46 usd, 44 usd (65+), 31 usd (djeca 5-11)
– cjelodnevni izlet u Napa Valley 91 usd, 44 usd (65+), 56 usd (djeca 5-11)
– ulaznica za Universal Studios Holywood 91 usd, 86 usd (djeca 5-9)

 

Smještaj u navedenim hotelima ili sličnima iste kategorije (lokalna kategorizacija/standardne sobe):

Noćenje Grad Hotel Info
1 noćenje Los Angeles hotel Four Points by Sheraton LAX airport 4* www.fourpointslax.com
2 noćenje Las Vegas hotel Luxor Las Vegas 3*/4* www.luxor.com
3 noćenje Mammoth lakes
ili Fresno (tijekom zime) hotel Mammoth Monutain Inn 4*
hotel Picadilly Inn Shaw 3* www.themammothmountaininn.com
www.piccadillyinn.com
4 noćenje Nacionalni park Yosemite hotel Ramada Modesto 3* www.fairfieldmodestohotel.com
5 i 6 noćenje San Francisco hotel Hilton Financial San Francisco 4* www3.hilton.com
7 noćenje kalifornijska obala hotel Radisson Santa Maria 4* www.radisson.com
8 noćenje Los Angeles hotel 3*/4* (hotel Four Points by Sheraton LAX airport i sl.) www.fourpointslax.com

 

Napomene:

– potvrda rezervacije čeka se min 48 sati od izvršene uplate akontacije
– red leta kao i cijena podložni promjeni jer je paket aranžman kalkuliran na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi, cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene nisu važeće u terminima blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja
– kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji SAD-a i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja. Sobe su standardno američke sa dva velika kreveta, na kojima mogu spavati 4 osobe (po dvije na svakom krevetu). Po američkim standardima u većini hotela u cijenu noćenja nije uključen doručak.
– razgledi uključeni u programu su uz vodstvo na engleskom jezik i na bazi „seat in coach“ što znači da ćete biti dio grupe putnika iz raznih dijelova svijeta, o svim detaljima i vremenima polazaka/povratka bit ćete obaviješteni u završnom pismu
– uz doplatu je moguć prijevoz zrakoplovom u poslovnoj klasi (provjerite raspoloživost i iznos doplate, koji je različit ovisno o datumu polaska)
– po osobi je moguće ponijeti 1 kofer (23 kg) i 1 komad ručne prtljage (8 kg), ako je prtljaga teža od dopuštene, višak se naplaćuje po dodatnom komadu ovisno o avio prijevozniku
– putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u SAD
– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Viza – potrebna:

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna viza za SAD. Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država https://hr.usembassy.gov/hr/visas-hr/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu. Izdaje se u Zagrebu u roku od 2-5 radnih dana. Zbog velikog broja zahtjeva termine je potrebno rezervirati i do 3 tjedna unaprijed. Veleposlanstvo je u Zagrebu i potreban je osobni dolazak. Agencija ne vrši pribavljanje vize, ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje vize za Sjedinjene Američke Države koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

 

Važne informacije:

  • za ovo putovanje prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju 50% iznosa putovanja čime se vaša rezervacija smatra potvrđena, ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 40 dana prije polaska na put (preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju)
  • dokumentaciju za putovanje dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – avio karte, voucher i završnu obavijest
  • pridržavamo pravo promjene cijene u zavisnosti od raspoloživosti letova i hotelskog smještaja
  • organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
  • agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
  • u slučaju nepredviđenih okolnosti uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno za nastalu štetu

Šifra aranžmana: 44

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka