Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Kuba

Havana i Varadero – Zrakoplovom iz Zagreba, 10 dana / 7 noći

Vrijednost više: uključen razgled Havane s ručkom u lokalnom restoranu

Datumi putovanja: 06.05.-15.05.2020. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:15 sati na liniji TK 1056 (Turkish). Dolazak u Istanbul predviđen je u 23:20 sati.

2. dan, Istanbul – Havana

Nastavak putovanja prema Havani u 01:45 sati na liniji TK 183. Dolazak u Havanu predviđen je u 08:05 sati. Nakon carinskih formalnosti slijedi panoramski razgled: Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda isl., poznato šetalište „Malecόn“. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak u hotel 4* i prijava u sobe. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

3. dan, Havana

Doručak. Odlazak na vođeni razgled grada Havane. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas. Obilazak barova Floridita – omiljenog bara glumca Garyja Coopera i filozofa i književnika Jean-Paul Sartra te Bodeguita del Medio kojeg je posjećivao pjesnik Pablo Neruda. Odlazak na ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slobodno vrijeme za shopping i odlazak na tržnicu. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan, Havana – Hemingway tura

Nakon doručka predlažemo odlazak u stari dio Havane do ugla ulice Mercaderes i Obispo kako bismo posjetili Ambos Mundos, hotel izgrađen 20 tih godina prošlog stoljeća. 30-tih godina u njemu je često noćio književnik Ernest Hemingway u sobi 511- mračnoj sobi od ca 16 kvadratnih metara s bračnim krevetom izrađenim od običnog drveta, dva noćna ormarića, pisaćim stolom i stolicom s pogledom na Obispo ulicu. Nastavak putovanja autobusom oko 15 km do Finca Vigie, farme koju je Ernest Hemingway kupio 1940 g. Muzej se sastoji od 4 dijela: Hemingwayeve kuće, tornja, gostinjskog bungalowa i garaže. Na ovoj je farmi Hemingway napisao nekoliko svojih poznatih djela uključujući Starac i more, roman za kojeg je primio Nobelovu nagradu. Nastavljamo put prema Cojimaru, ribarskom mjestu u kojem je Hemingway čuvao svoj brod Pilar. Ručak u lokalnom restoranu Las Terrazas. Povratak prema hotelu uz zaustavljanje u Morro – Cabana dvorac kako biste uživali u prekrasnom pogledu na grad. Noćenje.

5. dan, Havana – Pinar del Rio/Vinales

Nakon doručka u hotelu predlažemo odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u Benito’s Farmer House u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u sklopu izleta u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

6. dan, Havana – Varadero

Nakon doručka, check out iz hotela. Oko 10:30 h vožnja prema Varaderu uz stajanje na vidikovcu Bacunayagua gdje se možete kratko odmoriti i popiti koktel „pina colada“. Nastavak putovanja. Dolazak u Varadero, koktel dobrodošlice i smještaj u hotel 4*. Večera, noćenje.

7. dan, Varadero – Cienfuegos  i Trinidad

Nakon doručka slobodan dan za vlastite programe, odmor, kupanje i sunčanje. Predlažemo odlazak na izlet u Cienfuegos i Trinidad. Polazak iz hotela oko 6:20 ujutro. Zaustavljanje u Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka, smještena na području gdje se uzgajaju šećerna trska, duhan i kava. Razgled grada: Parque u središnjem trgu Plaza De Armas, Prado, Palacio del Valle odn. Palača doline sagrađena u neo gotičkom stilu. Uz kratku stanku nastavak putovanja u Trinidad, najočuvaniji i najfotogeničniji kolonijalni grad na Kubi a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Razgled grada: Plaza Mayor, Museum, Casa del Alfarero, Mercado Artesanal (tržnica na kojoj možete kupiti suvenire). Odlazak u La Canchanchara bar gdje možete isprobati klasični kubanski koktel Canchanchara. Slijedi ručak u sklopu izleta u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU) te nakon kratkog predaha povratak u Varadero. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

8. dan, Varadero – Cayo Blanco

Nakon doručka slobodan dan za fakultativne izlete, odmor, kupanje i sunčanje. Predlažemo odlazak na nezaboravni izlet katamaranom na Cayo Blanco koji uključuje snorkeling i interakciju s delfinima. Ručak na izletu (UKLJUČEN U CIJENU). Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

9. dan, Varadero – Havana – Istanbul

Rano ujutro, oko 04:00 odlazak prema zračnoj luci u Havani.  Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 09:35 h na liniji TK 183.

10. dan, Istanbul – Zagreb

Predviđeno slijetanje u Istanbul u 09:05 h. Mogućnost odlaska u grad u Istanbulu (u lučaju odlaska u grad potrebna turska viza) U 18:10 h nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK 1055. Povratak u Zagreb predviđen u 19:20 h.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.590 kn 8.590 kn first minute* 

*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.290 kn

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 2.590 kn

Moguća doplata za hotel 5* u Havani i 5* u Varaderu: na upit

Osoba na trećem ležaju: na upit

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb (Turkish), transfer od zračne luke do hotela, četiri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4*, ručak u lokalnom restoranu 1. dan u Havani,  2. dan  tijekom razgleda Havane, tri noćenja u hotelu 4* u Varaderu na osnovi all inclusive usluge, razglede prema programu, povratni transfer od zračne luke do hotela, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku, troškove organizacije.

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe u iznosu od 3.290 kn (obavezna doplata, podložne promjenama), kubansku vizu od 450 kn (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska), dodatne obroke, fakultativne izlete, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje.

 

Let:

TK1056  WE 06MAY  ZAGIST   2015 2320

TK 183  TH 07MAY    ISTHAV   0145 0805

TK 183  TH 14MAY    HAVIST   0935 0905

TK1055  FR 15MAY   ISTZAG   1810 1920

 

Fakultativni programi (Havana):

PINAR DEL RIO-VINALES (ručak uključen): 750 kn

HEMINGWAY TURA (ručak uključen): 550 kn

TROPICANA CABARET SHOW: spektakularni show „pod zvijezdama“. Tropicana Cabaret je napoznatiji cabaret otvoren 1931. g. Spektakl sadrži više od 200 pjevača, plesača i glazbenika. Uključeno: show, stol, piće dobrodošlice (cava), 1/4 boce Havana Club Anejo Rum i jednu kubansku colu po osobi, transfer

Cijena po osobi: 1.125 kn

PANORAMSKA VOŽNJA OLD TIMEROM: 240 kn (1 h, cijena po osobi, u automobilu se mogu voziti 4 osobe)

 

Fakultativni programi (Varadero):

CIENFUEGOS I TRINIDAD (ručak uključen):  790 kn

IZLET KATAMARANOM- CAYO BLANCO(ručak uključen): Cijena po osobi: 990 kn

Napomena:

Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta: 10

Izleti se rezerviraju i plaćaju u agenciji 20 dana prije putovanja

 

Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba.

Organizator može promijeniti redoslijed razgleda u programu.

 

Viza za Kubu: potrebna, 450 kn

Viza za Tursku: potrebna

Od 10. travnja za Tursku je potrebna e-viza (građani Hrvatske više neće biti u mogućnosti izvaditi vizu na graničnim prijelazima). Online vizu moguće je izvaditi na linku https://www.evisa.gov.tr/en/. Online viza se može platiti MASTERCARD ili VISA KARTICAMA. Putovnica mora biti važeća  6 mjeseci od ulaska u zemlju. Putnička agencija može pribaviti VIZU besplatno uz dostavu potrebnih podataka, cijena Vize uz agencijsko ishođenje iznosi 250 kn

 

Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 14


Šifra aranžmana: 16

putovanja u portugal 1024x149 - Kuba - Havana i Varadero | 10 dana

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka