Putovanje Kolumbija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 18.11.-29.11.2019.


1. dan, Zagreb – Pariz – Bogota

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Pariz u 9:05 sati na liniji OU470 (Croatia Airlines). Dolazak u Pariz u 11:05 sati, a nastavak leta za Bogotu u 17:15 sati na liniji AF422 (Air France). Dolazak u Bogotu predviđen je u 22:05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Slijedi organizirani transfer do hotela u Bogoti. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, Bogota

Nakon doručka, odlazak u razgled kolumbijske prijestolnice. Bogotá je grad u kojem živi skoro 10 milijuna stanovnika i predstavlja središte svih događanja u državi. Tipičan je latinoamerički grad, smješten na 2.650 m. Šetnja najstarijim područjem grada Candelaria, na kojem se nalazi katedrala, predsjednička palača i trg Bolivar. Odlazak u razgled jedinstvenog Muzeja zlata kojeg su ponovno otvorili 2008 godine. U njemu je sačuvano više od 6.500 zlatnih i keramičkih artefakata. Kolumbija je zemlja koja tradicionalno poštuje zlato i predmete od plemenite kovine, a tijekom prošlosti su vjerovali da je zlato sveta stvar. U Muzeju je izložena najveća i najvažnija svjetska zbirka predmeta od plemenitih kovina. Šetnja do šarolike tržnice Palequenao s raznolikim voćem i povrćem te tradicionalnim kolumbijskim jelima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, Bogota – Monserrate – Zipaquira – Bogota

Nakon doručka odlazimo na obližnje brdo Monserrate (na 3.100 m n.v.) do kojeg ćemo se dovesti žičarom i gdje ćemo imati priliku uživati u prekrasnom pogledu na grad. Zatim autobusom krećemo do mjesta Zipaquira i razgled neobične i veličanstvene katedrale, izgrađene u rovovima rudnika soli, otprilike 200 m ispod zemlje. Ova, kako kažu »solna katedrala«, nedjeljom primi i do 3000 vjernika. Predstavlja jedno od najvažnijih ostvarenja kolumbijske arhitekture, čime je zaslužila naziv »dragulj kolumbijske arhitekture«. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, šetnju ili ručak. Poslijepodne povratak u Bogotu. Noćenje.

4. dan, Bogota – Armenia – Plantaže kave – Salento

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke Bogota. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Armeniu, gradu u središtu regije Cafetare odnosno područja brojnih plantaža kava koje su smještene u jedinstvenoj prirodi Nacionalnog parka Los Nevadas. Kolumbija je treći proizvođač kave u svijetu i to vrlo kvalitetne. Plantaže se nalaze u središtu Anda, gdje prevladava konstantno vlažno i toplo podneblje. Ova vrlo popularna kava u svijetu, sadrži sve što je potrebno za jednu kvalitetnu kavu: bogatstvo okusa i uravnoteženu aromu. Obilazak plantaže gdje ćemo dobiti uvid na koji način se proizvodi napitak koji je osvojio cijeli svijet. Slijedi vožnja prema gradu Salento. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, Salento – Dolina Cocora – Salento

Nakon doručka odlazimo u razgled Salenta, pitoresknog kolonijalno gradića s mnoštvom živopisnih šarenih kućica te okruženog planinama. Potom nastavljamo na cjelodnevni izlet u dolinu Cocora. Današnji dan ćemo provesti u prekrasnoj prirodi uz pregršt aktivnosti na otvorenom. Po dolaskuu dolinu krećemo u šetnju (hiking) nestvarno lijepom prirodom u kojoj ćemo imati priliku vidjeti brojne vrste ptica, a posebno papagaje, ali i ono po čemu je ova dolina najpoznatija, a to je kolumbijski nacionalni simbol – voštane palme, ujedno i najviše palme na svijetu. Nakon šetnje slijedi ručak (uključen u cijenu). Nastavak vožnje u Salento, grad prekrasne arhitekture i jedan od najposjećenijih gradova ove regije. Smještaj u hotel, noćenje.

6. dan, Salento – Pereira – Medelin

Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz do zračne luke Pereira i prijava na let za Medellín, grad koji je nekoć bio vrlo opasan iz razloga što je u njemu poslovao i stolovao zloglasni kralj droge Pablo Escobar. Svojevremeno je Escobar kolumbijskoj vladi predlagao da će platiti cijeli javni dug države ukoliko ga oslobode svih optužbi. U špiljama je sakrio milijarde dolara, a višak novaca je preusmjerio za kupovinu stanova, za pomoć školama, sportskim klubovima i siromašnim obiteljima. Time se uspješno branio, no međutim, nakon 30 godina njegova djelovanja, ustrijelili su ga kolumbijski vojnici prilikom pokušaja bijega. Početkom 2000-ih Medellín započinje svoju transformaciju te će današnji razgled „grada vječnog proljeća“ upravo biti fokusiran na tu transformaciju grada iz nekoć jednog od najopasnijih na svijetu do jednog od najinovativnijih gradova na svijetu gdje su lokalne strukture vlasti vrlo uspješno krenule s ulaganjima u infrastrukturu i obrazovanje. Šetnja do trga Botero, Berrio i parka Sv. Antonija. Po završetku razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan, Medelin – Guatape – Piedra Penol – Cartagena

Nakon doručka slijedi vožnja u obližnji Guatapé, popularno odredište lokalnog stanovništva. Selo Guatape je poznato po svojim kućama u živopisnim bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina 20. st. gradnjom brane. Zaustaviti ćemo se kod 200 metara visoke monolitne stijene Peñol koja je jedna od najspektakularnijih atrakcija u okolici Medellína, a na koju se možete popeti uz 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Spuštamo se potom do jezera i krećemo na plovidbu brodom po jezeru uz uživanje u prekrasnoj prirodi. Ručak (uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima odlazak u zračnu luku Medellín te prijava na let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu transfer do hotela. Noćenje.

8. dan, Cartagena

Doručak. Slijedi razgled Cartagene, slikovitog kolonijalnog grada uz obalu Karipskog mora. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine te čuti zanimljive priče i legende o „piratima s Kariba“. Po završetku razgleda povratak u hotel. Noćenje.

9. dan, Cartagena – Santa Marta

Doručak. Vožnja u Santa Martu, slikovito kolumbijsko i vrlo popularno ljetovalište. Najstariji kolumbijski grad odnosno romantična Santa Marta, smjestila se među gorjem Sierra Nevada de Santa Marta i okružila prekrasnim plažama. Zaustavljanje na seoskom imanju Quinta San Pedro, u vlasništvu osloboditelja latinske Amerike, Simona Bolivara. Kraći razgled Santa Marte i katedrale koja predstavlja najstariju kolumbijsku crkvu. Smještaj u hotel i noćenje.

10. dan, Santa Marta – NP Tayrona – Santa Marta

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet u najljepši nacionalni park u Kolumbiji – Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješice te šetnja kroz tropske šume do najatraktivnijih plaža. U sklopu izleta imat ćemo i ručak uključen u cijenu. Povratak u hotel u Santa Martu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

11. dan, Santa Marta – Bogota – Amsterdam

Doručak i odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Santa Marta i prijava na let za Bogotu. Po dolasku u zračnu luku Bogota prijava na let za Amsterdam i polijetanje zrakoplova u 16:05 na liniji KL741 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. Amsterdam – Zagreb

Po dolasku u Amsterdam u 10:10 sati po srednjoeuropskom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 12:45 sati na liniji KL1943 (KLM). Dolazak u Zagreb u 14:35 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 17.490 kn 16.990 kn first minute*

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.980 kn 

*First minute popust važeći je do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja kapaciteta.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.290 kn

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Bogota – Zagreb
– 4 unutarnja leta u Kolumbiji: Bogota – Armenia, Pereira – Medellín, Medellín – Cartagena, Santa Marta – Bogota
– smještaj u hotelima 4*/5* na bazi 10 noćenja s doručkom
– 3 ručka tijekom ture
– autobusne prijevoze i razglede prema programu
– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
– lokalne vodiče na engleskom jeziku
– troškove organizacije putovanja
– jamčevinu i trošak organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka 3.980 kn
– doplatu za jednokrevetnu sobu 5.290 kn
– fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
– napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR
– putna osiguranja (preporučujemo)

 

Predviđen hoteli na turi:
BOGOTA
Hotel de la Opera Bogota 5* ili sličan
SALENTO
Hotel Terrazas de Salento 4* ili sličan
MEDELLIN
Hotel du Parc Royal 4* ili sličan
CARTAGENA
Hotel Don Pedro de Heredia ili sličan
SANTA MARTA
Hotel Irotama Resort 5* ili sličan

 

Važne napomene

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kolumbije te nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u istom danu).
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana: 15


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka