Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Kolumbija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 21.11.-03.12.2020.


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish airways u 20.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10h.

2. dan, Istanbul – Bogota

Nastavak leta za Bogotu u 10.10h. Dolazak u Bogotu predviđen je u 15.40h. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela, prijava u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo orijentacijsku šetnju s pratiteljem. Noćenje.

3. dan, Bogota

Nakon doručka predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Istražiti ćemo Plaza de Bolivar, Palaču pravde, Predsjedničku palaču i prošetati među starim kolonijalnim kućama koje su oblikovale povijest grada. Vidjeti ćemo najstariju knjižnicu Južne Amerike i posjetiti muzej smaragda i zlata.  Da upotpunimo sliku ovoga grada, nakon ručka ćemo posjetit sjeverni dio Bogote, i saznati o kulturnim razlikama unutar grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, Bogota – Zipaquira – Bogota

Nakon doručka predlažemo izlet do gradića Zapaquira, jednog od najvećih kolumbijskih područja za eksploataciju soli. Grad je poznat po slanoj katedrali, podzemnoj crkvi izgrađenoj unutar rudnika soli u tunelu, napravljenom kao rezultat iskopavanja. Ova impresivna rimokatolička crkva sagrađena je 180m ispod zemlje unutar tunela starog rudnika soli. Katedrala je 2007. godine proglašena prvim čudom Kolumbije i predstavlja jedno od najvažnijih ostvarenja kolumbijske umjetnosti, čime je zaslužila naziv »dragulj kolumbijske arhitekture«. Povratak u Bogotu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan, Bogota – Medellin – Plantaža kave

Nakon doručka transfer na aerodrom. Prijava i ukrcaj na let za Medellin. Po dolasku u Medellin slijedi transfer do hotela. U poslijepodnevnim satima predlažemo (fakultativno) obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko od Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Imati ćete priliku napraviti svoju vlastitu kavu te je ponijeti kući. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan, Medellin

Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, danas  je najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom “Pueblito Paisa”, te nastaviti s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Fernada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po grafitima, uličnim umjetnicima i njihovim performansima. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, Medellin – Guatape – Piedra Penol

Nakon doručka predlažemo(fakultativno) obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se uspeti po 740 stepenica i uživati u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih  bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan, Medellin – Cartagena

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje zrakoplova za Cartagenu. Po dolasku transfer do hotela, prijava. Nakon kraćeg odmora šetnja s pratiteljem kroz povijesni centar Cartagene. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan, Cartagena

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja  Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan, Cartagena – NP Islas de Rosario

Nakon doručka predlažemo posjet Nacionalnom parku Islas de Rosario. Arhipelag zauzima površinu od  120 000 km2, a park je osnovan kako bi zaštitio  koraljne grebene i jedinstvene podvodne ekosustave. Vožnja brodom iz Cartagena do jednog od otoka arhipelaga, putem se kratko zaustavljamo na utvrdama San Fernando i San Jose  koje su štitile zaljev od gusarskih napada. Dolaskom na otok imat ćete vrijeme za kupanje, ronjenje, vožnju kajacima  ili posjetiti akvarij San Martin de Pajarales. Povratak u Cartagenu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan, Cartagena – Bogota

Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera na aerodrom, te prijava na let za Bogotu. Po dolasku u Bogotu transfer do hotela. Prijava. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan, Bogota – Istanbul

Nakon  doručka slobodno vrijeme za posljednje utiske Kolumbije. Transfer na aerodrom te prijava na let za Istanbul u 17.10h. Noćni let sa jednim tehničkim stopom.

13. dan, Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul , nastavak leta za Zagreb. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.05 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.950 kn 8.990 kn first minute*

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.190 kn 

*First minute popust važeći je do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja kapaciteta.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.690 kn

 

Cijena uključuje:

– avionska karta Zagreb – Bogota – Zagreb

– unutarnji letovi:  Bogota – Medellin, Medellin – Cartagena, Cartagena – Bogota

– smještaj u dvokrevetnim sobama 4*/5* na bazi noćenja s doručkom

– transferi iz zračne luke od/do hotela

– organizacija putovanja

– pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

 

Cijena ne uključuje:

– zrakoplovne pristojbe 3.190,00 kn  (obavezno kod prijave, podložne promjenama)

– jednokrevetna soba 2.690,00 kn

– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

 

Fakultativni izleti: CIJENE USKORO

– Bogota city tura s uključenim ručkom

– Medellin city tura s uključenim ručkom

– Medellin coffee tura

– Guatapé i Peñol s uključenim ručkom

– Tayrona nacionalni park s uključenim ručkom

– Cartagena city tura s uključenim ručkom

 

Napomene:

– izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja

– putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju

– za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju

 

Raspored letova:

TK1056  21NOV  ZAGREB  ISTANBUL   1955 0015

TK 800   22NOV  ISTANBUL  BOGOTA  1010 1540

TK 800   02DEC   BOGOTA ISTANBUL   1710 1640*

TK1055  03DEC   ISTANBUL ZAGREB    1850 1900

 

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana: 10


Šifra aranžmana: 06

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka

Kina – tura | 11 dana

Kina – tura | 11 dana

Već od 6 990 KN

Putovanje u Kinu je naš provjeren program, koji realiziramo uz pratnju vrhunskih vodiča. Vrijednost više: unutarnji let + noćni vlak …