Putovanje Kenija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 05.08.-16.08.2020. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 15:00 sati. Prijava na let kompanije QATAR Airways i polijetanje zrakoplova na letu QR 218 za Mombasu via Doha u 17:15 sati. Dolazak u Zračnu luku Doha u 23:35 sati po lokalnom vremenu.

2. dan, Doha – Mombasa – fakultativno Taita Hills

Nastavak leta za Mombasu u 02:30 sati na letu QR 1333. Noćni let. Slijetanje u Zračnu luku u Mombasi u 08:30 sati ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 14:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj u Sorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu.)

3. dan, Mombasa – fakultativno Taita Hills – Amboseli

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije. Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 15 eura na licu mjesta. Potom odlazak u Sentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale…) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu.

4. dan, Mombasa – fakultativno Amboseli – Tsawo East

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište lavova, bivola, slonova i geparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive, smještaj u Ashnil Aruba Lodge ili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

5. dan, Mombasa – fakultativno Tsawo East

Doručak. Slobodno.

Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te noćenje.

6. dan, Mombasa

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera. Noćenje.

7. dan, Mombasa – fakultativno razgled Mombase

Doručak. Slobodno vrijeme.

Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase.

Večera. Noćenje.

8. dan, Mombasa

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera. Noćenje.

9.-10. dan, Mombasa – fakultativno otok Wasini

Doručak. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima.

11. dan, Mombasa – Doha

Transfer autobusom do zračne luke u 13:00 sati. Polazak zrakoplova za Dohu na letu QR 1334 u 16:50 sati. Slijetanje u Dohu u 23:25 sati po lokalnom vremenu.

12. dan, Doha – Zagreb

Nastavak leta za Zagreb u 02:00 sata na letu QR 215. Noćni let. Slijetanje u Zračnu luku Zagreb u 07:00 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi:

Datum polaska Važeća cijena aranžmana po osobi:
Ultra first minute First minute Redovna cijena
05.08. – 16.08.2020. 7.890 kn 8.390 kn 8.890 kn
Pristojbe zračnih luka 2.945 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja     Minimalan broj putnika: 16

Ultra First Minute cijena vrijedi do 29.04., First Minute cijena vrijedi do 29.05.2020. ili do popunjenja kapaciteta po UFM/FM cijenama.

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na liniji kompanije Qatar Airways: Zagreb – Doha – Mombasa – Doha – Zagreb – dozvoljena količina predane prtljage 20 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 8 kg po osobi
 • smještaj u hotelu TRAVELLER’S BEACH 4* na osnovi 9 polupansiona (doručak i večera)
 • povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka u Mombasi
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.945 kn (podložne promjeni)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.300 kn
 • doplate za safarije (plaćanje na licu mjesta ili prilikom rezervacije putovanja)
 • trošak ishođenja VIZE ZA KENIJU – viza se dobiva u zračnoj luci u Mombasi – cijena 50 USD ili 40 EUR. U putovnici moraju biti slobodne minimum dvije prazne stranice
 • napojnice vodičima, vozačima i nosačima kofera
 • putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)

 

Cijena fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):

 • razgled Mombase – 35 EUR (poludnevni)
 • otok Wasini – 120 EUR (cjelodnevni)
 • cijene safarija na upit.

 

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika: 16


Šifra aranžmana: 02

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka