Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Kairo i Aleksandrija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 01.03.-06.03.2020.


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1056 u 20.00h. Dolazak u 00.10h po lokalnom vremenu.

2. dan, Istanbul – Kairo

Nastavak putovanja za Kairo na letu TK 692 u 01.30h s očekivanim dolaskom u 02.50h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i viznih formalnosti i susret s lokalnim predstavnikom. Nakon srdačne dobrodošlice u Zemlju faraona slijedi prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te odmor/noćenje. Nakon doručka odlazak u obilazak grada. Posjet Nacionalnom muzeju, pravoj riznici povijesti, s najvećom zbirkom drevne egipatske civilizacije na svijetu. Zbirka broji preko 100 tisuća umjetnina, a svakako valja izdvojiti blago kralja Tutankamona i Kraljevsku dvoranu mumija (ulaz se posebno plaća) u kojoj se nalaze mumije nekih najmoćnijih egipatskih faraona. Slijedi odlazak do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad. Tu se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Nakon stanke za ručak odlazak do Khan El Khalili-a, najvećeg bazara na Bliskom istoku poznatom po neobičnim, tipičnim orijentalnim suvenirima i rukotvorinama. Doživite nakratko atmosferu srednjovjekovne tržnice i nikako ne propustite isprobati vještine cjenkanja! Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan, Kairo

Doručak. Danas odlazimo prema nekropoli Sakkari, gdje se nalazi najpoznatija i najstarija sačuvana stepenasta piramida na svijetu – grobnica faraona Đozera koju je izgradio visoki kraljevski službenik Imhotep, prvi poznati arhitekt i umjetnik u povijesti, a čiji ćemo Muzej također vidjeti. U nastavku odlazak prema drevnoj egipatskoj prijestolnici Memfis, gdje se nalazi 10-metarski položeni kip faraona Ramzesa II. Slijedi odlazak do visoravni Giza, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta – piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica). Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 m, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će tog dana biti otvorena). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan, Kairo – Aleksandrija – Kairo

Doručak te rani polazak put Aleksandrije, najveće luke na obalama Sredozemnog mora, koja ponosno nosi ime po osnivaču Aleksandru Velikom. Aleksandrija je kozmopolitski grad bogate prošlosti i kulturnog nasljeđa brojnih naroda koji su njime vladali, stari Egipćani, Grci, Rimljani, Arapi… Prava je riznica kulturnih i povijesnih znamenitosti, arhitekture i umjetnosti, a s druge je pak strane grad neizmjernih prirodnih ljepota, blage mediteranske klime i prekrasnih pješčanih plaža. Po dolasku posjet katakombama Kom El Shoqafa, povijesnom arheološkom nalazištu i jednom od sedam čuda srednjega vijeka, nekropoli s nizom grobnica, kipova i arheoloških objekata faraonskog pogrebnog kulta s helenističkim i ranim rimskim utjecajima; Pompejev stup, 30-ak metara visok granitni stup smješten na drevnom aleksandrijskom akropolisu ispod kojeg se nalaze ostaci hrama Boga Serapisa; Aleksandrijska knjižnica, najveća i najznamenitija knjižnica staroga vijeka i važno središte helenističke kulture i znanosti; tvrđava Qait Bay, obrambena utvrda iz 15. stoljeća smještena na obali Sredozemnog mora. Povratak u Kairo u poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

5. dan, Kairo – Dahshur

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u Koptski dio Kaira, najstarijeg dijela grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). Slijedi polazak prema Dahšuru, kraljevskoj nekropoli na zapadnoj obali Nila, oko 40-ak km južno od Kaira. Tu se nalazi nekoliko piramda od kojih su dvije piramide faraona Snofrua (Savijena piramida neobičnog i jedinstvenog oblika i Crvena, prva prava piramida strmih stranica ikad sagrađena), među najstarijima, najvećima i najbolje sačuvanima u Egiptu. Tu se između ostalih, nalazi i Crna piramida Amenemhata III., koja je dosta urušena i nad pustinjskim pijeskom se nadvija kao brdo. Slijedi opuštajuća večer na brodu na rijeci Nil, tijekom koje možete uživati u prekrasnom pogledu na Kairo i rijeku noću, u ukusnoj lokalnoj kuhinji, arapskim melodijama i zabavnom programu trbušnih plesača i egzotičnom tanura plesu koji je važan dio egipatske vjerske tradicije. Nakon iskrcaja s broda slijedi prijevoz u zračnu luku te prijava za povratni let prema Hrvatskoj.

6. dan, Kairo – Istanbul – Zagreb

Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 693 u 03.45h. Dolazak u 07.05h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 08.05h; s očekivanim dolaskom u 08.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Ultra first minute cijena 5.990 kn
First minute cijena 6.190 kn
Redovna cijena 6.390 kn
Zrakoplovne pristojbe 1.990 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 02.01.2020., odnosno 01.02.2020. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

  

Cijena aranžmana uključuje:

Prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;

Prijevoz autobusom na odredištu prema programu;

Smještaj u Kairu u hotelu Ramses Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 polupansiona i 1 noćenja s doručkom;

Krstarenje brodom po Nilu u trajanju od 2 sata uz buffet večeru (bez pića) i zabavni program;

Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;

Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Troškove organizacije putovanja i jamčevine. 

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.990  kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.790 kn,  trošak vize za Egipat od 180 kn, obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 30 USD, doplate za fakultativne usluge koje nisu gore navedene, osobne troškove, putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti:

Dijete 2-11,99 godina bez ležaja, uz dvije odrasle osobe u sobi:  2.000 kn

Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju, uz dvije odrasle osobe u sobi: 600 kn

Stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju: 300 kn

 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen

Fakultativna ponuda, cijena po osobi:

Doplata za dvokrevetnu sobu s pogledom na Nil:  290 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu s pogledom na Nil: 580 kn

Neobavezne doplate za ulaznice na licu mjesta – informativne cijene, po osobi:

Ulaznica za Kraljevsku dvoranu mumija u Nacionalnom muzeju, Kairo: 11 Usd

Ulaznica za unutrašnjost Keopsove piramide: 22 Usd

Ulaznica zau unutrašnjost Kefrenove ili Mikerinove piramide: 6 Usd

Ulaznica za Solarni muzej plovila, Giza: 6 Usd

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Egipat.

Viza se u svrhu turističke posjete može ishoditi putem sustava E-viza na https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/

Pristojba za turističku vizu, jedan ulazak, iznosi 25 Usd.

Plaćanje je moguće Visa i Mastercard karticom.

Red letenja:

TK1056    01MAR                ZAGREB                ISTANBUL            20:00      00:10+1

TK   692   02MAR ISTANBUL            KAIRO                    01:30      02:50

TK   693   06MAR KAIRO                    ISTANBUL            03:45      07:05

TK1053    06MAR ISTANBUL            ZAGREB                08:05      08:15

*sve lokalna vremena

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka

Južna Amerika | 17 dana
28.10.

Južna Amerika | 17 dana

Već od 18 750 KN

Južnoamerički kontinent ima najstarije dijelove Zemljina kopna, rastavljene pred milijune godina od Afrike. Tu su najstariji tragovi Američana, najveći planinski …