Jordan

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 15.11.-19.11.2018. (stop booking)


1. dan, Zagreb – Amman

Sastanak putnika u Zračnoj luci Pleso kod šaltera Turkish airlinesa u 07.00h. Podjela  putnih dokumenata i prijava na let. Polet u 09.10h s obrokom tijekom leta. Slijetanje u Istanbul  u 13.15h. Nastavak leta za Amman u 21.35 sati. Dolazak u AMMAN u 23.55 sati. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj, noćenje.

2. dan, Madaba – Mt. Nebo – Betanija – Mrtvo more – Petra

Doručak. Odlazak prema Madabi, gradu poznatom po grčkoj crkvi sv. Jurja (gdje se čuva mozaik karte Svete zemlje iz 6. stoljeća) kao i po mnogim bizantinskim mozaicima u arheološkom parku, Crkvi apostola i Muzeju Madabe. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu do kojega je Mojsije doveo Izabrani narod. Odatle je gledao prema Obećanoj zemlji u koju nikada nije kročio. Umro je i sahranjen na planini Gori Nebo. S planine se pruža veličanstven pogled prema Jordanskoj dolini. Slijedi put prema Betaniji, mjestu Isusova krštenja na rijeci Jordan, a nakon toga prema Mrtvom moru, najnižoj točci na Zemlji. Mogućnost kupanja i mazanja blatom. Slijedi nastavak puta prema Petri. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

3. dan, Petra – Wadi Rum – Amman

Doručak. Razgled jedinstvenog grada uklesanog u ružičaste stijene, do kojeg se dolazi kroz kilometar dug kanjon. Grad, sagrađen od strane Nabatejaca, je imao svoj vrhunac razvoja  1. i 2. stoljeću kao trgovačko središte. Razgled brojnih kamenih grobnica, amfiteatra, sudnice, samostana, trijumfalnih vrata… Slijedi vožnja prema pustinji Wadi Rumu. Po dolasku, vožnja džipovima krajolikom koji je T.E. Lawrence opisao kao “mjesečev pejzaž – beskrajan, odzvanjajući, sličan Bogu…” Povratak u Amman. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

4. dan, Amman – Jerash – Amman

Doručak. Odlazak u kratak razgled Ammana: antička Citadela, Jordanski Nacionalni muzej arheologije, rimsko kazalište,… Odlazak prema Jerashu, antičkom gradu, jednom od najbolje sačuvanih rimskih lokaliteta. Razgled očuvanih ulica s kolonadama, kazalištem, hramovima, … Povratak u Amman. Odlazak na oproštajnu večeru u neki od tradicionalnih restorana uz orjentalni show.  Slijedi transfer do zračne luke gdje treba biti 2h prije leta.

5. dan, Amman – Zagreb

Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 03.10h. Dolazak u Istanbul u 06.40sati, nastavak za Zagreb u 08.05h uz dolaak u Zagreb u 08.15h.

 

Jordan – cijena aranžmana po osobi: 5.890 kn 5.590 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.900 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn

*First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta.

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman-Istanbul-Zagreb, smještaj u hotelima 4* na bazi 1 noćenja s doručkom i 2 polupansiona i večera u restoranu, prijevoz i razglede udobnim klimatiziranim autobusom prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju, jahanje na konjima u Petri, vožnju džipovima u Wadi Rumu, hrvatskog pratitelja i lokalnog vodiča na engleskom jeziku, vizu i izlaznu pristojbu, te organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 1.900 kn, napojnice vozaču i vodiču 15 eur na licu mjesta.

Napomene:

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

Minimalni broj prijavljenih putnika: 15

 

Jordan – nekoliko zanimljivih detalja

  • Glavni grad Jordana – Amman – u antičko doba se zvao Philadelphia
  • Nacionalni cvijet Joradana je – crni iris
  • Jordan je jedina bliskoistočna zemnlja bez izvora nafte?! Možda je doista tako a možda su Jordanci jednostavno procjenili da im takva situacija bolje odgovara. Možda njihovo iskustvo pokazuje da  gdje ima puno nafte ima puno raznih interesa i nestabilnosti? Pa je bolje imati mir i kupovati jeftinu naftu od susjeda.
  • Jordan je prepun biblijskih lokaliteta – tu se nalazi Planina Nebo,  Mrtvo more, te  Betanija – mjesto Isusovog krštenja na rijeci Jordan
  • Petra je grad koji ne treba opisivati – treba je posjetiti i prošetati njome. Petra s pravom spada u ekskluzivnu grupu “Novih 7 svjetskih čuda” koja su proglašena u Lisabonu 2007. godine.    (Uz Petru, tu su izabrani Kineski zid, Taj Mahal,  rimski Colosseum,  Chichen Itza, Machu Picchu i statua Krista Otkupitelja iznad Ria)

Naša preporuka