Putovanje Indija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 18.11.-27.11.2019.


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi u 20:55 sati na liniji TK716.  Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan, Istanbul – Delhi

Dolazak u New Delhi predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj i kratki odmor. Doručak i zatim odlazak u razgled Starog Delhija. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim slijedi odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U poslijepodnevnim satima odlazak u zadrugu Kashmir kako biste upoznali njihove vještine i kušali indijski specijalitet kashmiri kahwa. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.

 3. dan, Delhi

Doručak. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled novog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih središta u Delhiju. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

4. dan, Delhi – Agra

Doručak. U jutarnjim satima odjava iz hotela i vožnja prema Agri. Prva postaja je remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću te je trebalo 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad s preko 20.000 majstora i radnika. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar te koja i danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Za kraj dana posjetit ćemo radionicu mramora u kojoj ćemo vidjeti njegovo nastajanje pomoću stare tehnike Pietradura. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan, Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur

Doručak i odlazak u razgled grada. Odlazak prema Jaipuru. Po putu stajanje u crveni grad Fatehpur Sikri, negdašnju mogulsku prijestolnicu gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Chistija i džamiju Jama Masjid. Nastavak vožnje prema Jaipuru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan, Jaipur

Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Posjet lokalnoj radionici tepiha i nakita gdje se izrađuju i potom obrađuju. Razgled završava posjetom najvećoj kameno mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Večera i noćenje.

7. dan, Jaipur – Varanasi

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer u zračnu luku te polijetanje zrakoplova prema Varanasiju. Po dolasku u jedan od najstarijih gradova na svijetu i za hinduiste jedan od najsvetijih, slijedi transfer do hotela. U večernjim satima uživajte u religioznom ritualu Ganga aarti na dokovima najpoznatije indijske rijeke Ganges. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan, Varanasi

U ranim jutarnjim satima plovidba po najsvetijoj indijskoj rijeci Ganges u kojoj hodočasnici izvode jutarnju molitvu. Uz obalu se nalaze indijske religijske kuće za odmor u kojima borave hodočasnici tijekom svog boravka u svetom gradu. Povratak u hotel na doručak te slijedi posjet hramu Bharat Mata Mandir s mramornom statuom Bharata Mate koji simbolizira jedinstvenu Indiju. Vožnja pored sveučilišta Benaras Hindu i posjet hramu Sarnath koji je posvećen bogu Shivi, udaljen od svetog grada Varanasi 15 km gdje je Budha održao svoju prvu propovijed i gdje je nastala poznata budistička mantra Buddham Sharanam Gachhami. Povratak u hotel, večera i noćenje.

9. dan, Varanasi – Delhi

Doručak. Transfer do zračne luke i prijava na let prema Delhiju. Po dolasku transfer do hotela i smještaj. Slobodno poslijepodne za odmor i šetnju. Večera u hotelu. Noćenje.

10. dan, Delhi – Istanbul – Zagreb

Transfer do zračne luke i prijava na let TK717 te polijetanje zrakoplova u 6:55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 11:30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 18:55 sati na liniji TK1055 i predviđen dolazak u Zagreb je u 19:05 sati po lokalnom vremenu

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.480 kn 11.965 kn first minute*

Zrakoplovne pristojbe (2.190 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.290 kn

*First minute cijena važeća je do 60 dana prije polaska ili do popunjena određenog broja kapaciteta.

 

Cijena paket-aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – Istanbul – New Delhi – Istanbul – Zagreb, unutarnji letovi New Delhi – Varanasi i Varanasi – New Delhi, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4/5* na osnovi 8 noćenja s uslugom polupansiona – 3 noćenja u Delhiju, 1 noćenje u Agri, 2 noćenja u Jaipuru, 2 noćenja u Varanasiju, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, voditelja putovanja, lokalnog vodiča, trošak organizacije.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje:

vizu za Indiju, napojnice (plaćanje na licu mjesta, ca. 40 usd), obroke i usluge drugačije od navedenih, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

 

Obvezne doplate: napojnice 40 eura.

Viza: Potrebna za hrvatske državljane. Cijena vize za Indiju iznosi 85 usd.

Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen i potpisan obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/), putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 2 fotografije u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom). Viza se izdaje u roku od 7 dana, a agencija posreduje pri izdavanju vize za Indiju u indijskom veleposlanstvu u Zagrebu. Usluga posredovanja agencije: 100 kn.

 

Napomene:

  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Minimalni broj prijavljenih putnika: 15


Šifra aranžmana: 03

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka