Putovanje Indija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 22.11.-01.12.2020.


1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji Qatar Airwaysa QR 216 u 08.50h. Dolazak u Dohu u 16.00h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi na liniji QR 578 u 20.00h. Odmor tijekom noćnog leta.

2. dan, Doha – New Delhi

Očekivano slijetanje u Delhi u 02.05h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Odmor/noćenje.

Nakon doručka odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; Predsjednička rezidencija, Parlament i ostale zgrade vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Povratak u hotel. Prijava i smještaj u sobe. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. dan, New Delhi – Jaipur

Nakon doručka, nastavak razgleda Delhija: mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala; kompleks Kutab minareta (dio UNESCO- a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Slijedi polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“,  dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno jedan od simbola indijske civilizacije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, Jaipur

Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te stanka za fotografiranje kod Hawa Mahala – Palače vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. Nakon razgleda uživajte u kupnji suvenira ili istražite razne aspekte zanata Jaipura, kao što su obrada dragog kamenja, izrada keramike, tepiha i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti… Noćenje.

5. dan, Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Doručak te polazak prema srednjovjekovnoj Agri, prvoj mogulskoj prijestolnici. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Po dolasku u Agru, posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. Slijedi prijava i smještaj u hotel. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

6. dan, Agra – Delhi

Nakon doručka, odlazak do tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. U poslijepodnevnim satima povratak prema Delhiju. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan, Delhi – Varanasi

Rani doručak. Prijevoz do zračne luke te let za Varanasi, znan i kao Kashi ili Benaras, najvažnije i najsvetije mjesto hodočašća hindusa i jedan od najstarijih stalno naseljenih gradova svijeta. Po dolasku, posjet obližnjem Sarnathu, mjestu gdje je Gautama Buddha izrekao učenicima svoju prvu propovijed. Prijevoz do hotela te nakon kraćeg odmora odlazak do obale Gangesa, do Dashaswamedh gata, gdje svakog dana u sumrak svećenici u bijelim haljama održavaju veliku Aarti ceremoniju, njišući se uskađenim pokretima, cvijećem, mirodijama i svijećama odaju počast svetoj rijeci. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan, Varanasi – Mumbai

Rano ujutro odlazak na vožnju rijekom Ganges na čije obale u zoru dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Nezaboravan doživljaj buđenja dana uz zvukove zvona i mrmor sanskrita. Povratak u hotel na doručak, a potom slijedi prijevoz do zračne luke i let u Mumbai (do 1995. Bombay, što potječe od portugalskog “bom Bahia”  – lijep zaljev), najbogatiji i najveći indijski grad i luku na Arapskom moru, sjedište indijske trgovine. Po dolasku, prijevoz do hotela. Noćenje.

9. dan, Mumbai

Nakon doručka razgled Mumbaija, velikog grada još većih suprotnosti, u kojem ekstremna nejednakost bogatstva i apsolutnog siromaštva žive rame uz rame: Vrata Indije, slavoluk izgrađen u spomen na dolazak engleskog kralja Georgea V. i kraljice Marije 1911. Godine; Chhatrapati Shivaji, ranije poznat kao Victoria Terminus, povijesni željeznički kolodvor prekrasne neogotičke arhitekture s indijskim tradicionalnim ukrasima; pristanište Dhobi Ghat, poznata praonica rublja na otvorenom, gdje ćete vidjeti stotinjak muškaraca koji zajedno sa svojim obiteljima rade u obiteljskom poslu pranja odjeće; poslovna četvrt Nariman Point; šetnica Marine drive, duga 3 km, duž koje se nalaze brojni hoteli i domovi poznatih osoba. Noćenje.

10. dan, Mumbai – Doha – Zagreb

Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava na let za Dohu na letu QR 557 u 04.00h, s dolaskom u 05.35h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR 217 u 07.h. Očekivano vrijeme dolaska u 11.55h po lokalnom vremenu. Završetak programa

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Datum putovanja:  22.11.-01.12.2020.
Ultra first minute cijena 10.990 kn
First minute cijena 11.490 kn
Redovna cijena 11.990 kn
Zrakoplovne pristojbe 2.790 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.08., odnosno 15.09.2020. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

 

Cijena aranžmana uključuje:

Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) uključujući i lokalni letove Delhi – Varanasi i Varanasi – Mumbai;

Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u New Delhiju u Welcomhotelu Dwarka 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;

Smještaj u Jaipuru u hotelu Holiday Inn City Centre 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;

Smještaj u Agri u hotelu Jaypee Palace 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na na osnovi 1 noćenja s doručkom;

Smještaj u Varanasiju u hotelu Madin 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;

Smještaj u Mumbaiju u hotelu Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;

Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;

Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;

Vožnju rikšom u New Delhiju;

Jahanje na slonu u Jaipuru;

Vožnju rijekom Ganges;

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 2.790 kn (promjenjivo do izdavanja karata); doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.990 kn; trošak vize za Indiju (180 kn), obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače od 50 USD doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučujemo). 

 

Popusti:

Dijete 2-4,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja:                                               3.000 kn

Dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja:                                            2.500 kn

Dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju:                       1.500 kn

Stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju:                                                                           1.000 kn

 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih putnika:

Polupansion (8 večera u hotelima): 1.190 kn

Predstava Saga o ljubavi u Agri: 350 kn po osobi (uključeno: ulaznica (platinum kategorija – prvih 7 redova), povratni transfer, asistancija lokalnog predstavnika)

 

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.

Putnička agencija svojim putnicima uz besplatno posredovanje može ishoditi online vizu (eTV) putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html.

Cijena vize iznosi 180 kn (26 USD uključujući bankovni trošak).

Viza se ishodi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju.

 

Red letenja:

QR 216 22NOV  ZAGREB                 DOHA                    08:05   16:00

QR 578  22NOV  DOHA                   DELHI                   20:00   02:05+1

QR 557  01DEC  MUMBAI             DOHA                   04:00   05:35

QR 217  01DEC  DOHA                   ZAGREB                07:55   11:55

*sve lokalna vremena   

 

Minimalni broj putnika: 15 


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka

Kina – tura | 11 dana

Kina – tura | 11 dana

Već od 6 990 KN

Putovanje u Kinu je naš provjeren program, koji realiziramo uz pratnju vrhunskih vodiča. Vrijednost više: unutarnji let + noćni vlak …