Putovanje Šri Lanka

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 27.02.-08.03.2022.


 1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije  leta. Podjela putne dokumentacije te polijetanje za Istanbul u 20h15 na liniji TK1056.Slijetanje u 00h30.

2. dan, Istanbul – Colombo – Dambulla

Nastavak leta za Colombo u 02h00, na liniji  TK730. Po slijetanju u 15h15 vožnja u pravcu Dambulle. Po dolasku smještaj u hotel,večera,noćenje.

3. dan, Dambulla – Sigiriya – Matale – Kandy

Doručak nakon kojeg slijedi razgled hramova koji su na listi UNESCO-a.Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i stropova , jedan od najimpresivnijih budističkih svetišta  na svijetu, sa  različitim kipovima Bude – poznati 14 -metarski kip..Odlazak do Sigirije – uspon stepenicama do  Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu.  Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke . Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove.Na putu za Kandy odlazak u Matale- posjet  velikom vrtu sa začinima gdje se možete upoznati sa različitim vrstama začina i načinu njihova uzgoja.Posjetit ćete i tvornicu za izradu batik tkanine.Nastavljamo za Kandy , zadnju prijestolnicu kraljeva Šri Lanke.Grad se nalazi na 500m nm, okružen brežuljcima u dolini uz rijeku Mahaveli, sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24C .Svježini klime i relativno dobroj kvaliteti zraka doprinosi i umjetno jezero  kojeg je u 18.st. dao napraviti posljednji Sinhala kralj. Smještaj u hotel,večera,noćenje.

4. dan, Kandy – Pinnawala – Kandy

Doručak te vožnja  do Pinnawale – posjet sirotištu za slonove koje udomljuje napuštene ili izgubljene bebe slonove, a  o kojima se brinu stariji slonovi.  Povratak u Kandy. Posjet muzeju dragog kamenja i  hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine. U njemu se održava kulturni show sa tradicionalnim plesovima. Večera,noćenje.

5. dan, Kandy – Peradeniya – Nuwara Eliya

Nakon doručka odlazak do kraljevskog botaničkog vrta Peradeniya, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka ( više od 5000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna posjetitelja. Nastavljamo  prema  Nuwara Eliyi ,“gradu svjetlosst” , a uz put ćemo posjetiti plantažu i tvornicu čuvenog “cejlonskog čaja”.Grad leži na visini od 1980 m u srcu zemlje čaja, u slikovitom krajoliku.Bio je popularan tijekom britanske vladavine čiji je utjecaj vidljiv na svakom koraku. Poznato je i kao “Mala Engleska”. Obilazak mjesta a potom smještaj u hotel,večera,noćenje.

6. dan, Nuwara Eliya – Bentota

Nakon  doručka vožnja prema obali – smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za opuštanje na plaži. Večera,noćenje.

7. dan, Bentota – Galle

Doručak i odlazak do mjesta Galle, glavni grad južne pokrajine.Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugoazijskom tradicijom. Zbog toga je 1982.  god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti  izgradili u Aziji i  ima tri slavna bastiona poznati kao “sunce”, “mjesec” i “zvijezda”.Posjet mrijestilištu morskih kornjača zahvaljujući čijoj brizi je „svijet vidjelo”  oko  100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od njegovog otvaranja. Slijedi posjet  radionici i muzeju Ambalangoda maski – izrada maski popularna je tradicija na Šri Lanki. Povratak u hotel, večera,noćenje.

8. dan, Bentota

Doručak. Dan iskoristite za odmor na pješčanim plažama. Večera i noćenje u hotelu.

9. dan, Bentona – Colombo

Doručak te polazak prema Colombu, najvećem i službeno glavnom gradu i glavnoj luci Šri Lanke.Razgled gradskog središta poznatog kao „Tvrđava” a koje je nastalo u vrijeme portugalskog kolonijalizma. Posjetit ćete hinduistički i budistički hram i džamiju Jumi Ul Alfar Jumma, nastaviti do rezidencijalne četvrti Cinnamon Gardens, te dalje do Trga neovisnosti, međunarodne konferencijske dvorane Bandaranayake Memorial. Šetnja do živopisnog bazara Pettah. Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku. Let za Istanbul na liniji TK731 u 20h20

10. dan, Istanbul- Zagreb

slijetanje u 05h20. Nastavak leta za Zagreb u 07h35/ slijetanje u  07h40.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.690 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.150 kn (promjenjivo do puta)

Doplata za manji broj putnika: 900 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.550 kn

MOGUĆNOST PRODUŽETKA BORAVKA NA MALDIVIMA !!

 

Cijena uključuje:

avio prijevoz na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* (lokalna kategorizacija ) na bazi polupansiona, lokalni vodič na engleskom jeziku, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku, razglede i ulaznice prema programu.

Cijena ne uključuje:

aerodromske pristojbe ( cca 3.150,00 kn – točan iznos na dan pisanja karte), napojnice za lokalnog vodiča i vozača (plaća se na licu mjesta) , trošak vize-35,00 USD. Ukoliko agencija izrađuje vizu, posredovanje agencije iznosi 50,00 kn.

Obavezne doplate po osobi:

– obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka cca. 2.990 kn (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte)

 

Putnici koji ulaze na Šri Lanku moraju biti cijepljeni protiv COVIDA-19. Posljednja doza cjepiva mora biti primljena najmanje 14 dana prije polaska na putovanje.Također je potreban PCR test ne stariji od 72 sata.

Dodatne informacije možete pronaći na stranici https://www.srilanka.travel/helloagain/

Za ulazak u zemlju potrebno je imati ispunjen zdravstveni obrazac

https://www.caa.lk/images/2020/covid_19/Health_Declaration_Form_06112020.pdf

Potrebno je imati putno osiguranje s pokrićem COVID-19.

 

Minimum putnika: 15


Šifra aranžmana: 05

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka