Putovanje Šri Lanka

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 04.12.-13.12.2022.


 1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije te polijetanje za Istanbul u 19h55 na liniji TK1056.Slijetanje u 00h15.

2. dan, Istanbul – Colombo – Dambulla

Nastavak leta za Colombo u 02h10, na liniji TK730. Po slijetanju u 15h15 vožnja u pravcu Waikkala. Po dolasku smještaj u hotel,večera,noćenje.

3. dan, Dambulla – Sigiriya – Dambulla

Doručak i vožnja do Sigirije – uspon stepenicama do Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu. Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke.Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove. Nakon razgleda vožnja do Dambulle. Smještaj u hotel, večera,noćenje.

4. dan, Dambulla – Matale Kandy

Doručak nakon kojeg slijedi razgled hramova koji su na listi UNESCO-a.Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i stropova , jedan od najimpresivnijih budističkih svetišta na svijetu, sa različitim kipovima Bude – poznati 14 -metarski kip.
Na putu za Kandy odlazak u Matale- posjet velikom vrtu sa začinima gdje se možete upoznati sa različitim vrstama začina i načinu njihova uzgoja.Posjetit ćete i tvornicu za izradu batik tkanine.Nastavljamo za Kandy , zadnju prijestolnicu kraljeva Šri Lanke.Grad se nalazi na 500mnm, okružen brežuljcima u dolini uz rijeku Mahaveli, sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24C .Svježini klime i relativno dobroj kvaliteti zraka doprinosi i umjetno jezero kojeg je u 18.st. dao napraviti posljednji Sinhala kralj. Posjet hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine.Smještaj u hotel,večera,noćenje.

5. dan, Kandy – Peradeniya – Nuwara Eliya

Nakon doručka odlazak do kraljevskog botaničkog vrta Peradeniya, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka ( više od 5000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna posjetitelja. Nastavljamo prema Nuwara Eliyi ,“gradu svjetlosti” , a uz put ćemo posjetiti plantažu i tvornicu čuvenog “cejlonskog čaja”.Grad leži na visini od 1980 m u srcu zemlje čaja, u slikovitom krajoliku.Bio je popularan tijekom britanske vladavine čiji je utjecaj vidljiv na svakom koraku. Poznato je i kao “Mala Engleska”. Obilazak mjesta a potom smještaj u hotel,večera,noćenje.

6. dan, Nuwara Eliya – Pinnawala – Bentota

Nakon doručka vožnja do Pinnawale – posjet sirotištu za slonove koje udomljuje napuštene ili izgubljene bebe slonove, a o kojima se brinu stariji slonovi. Nastavak puta prema obali – smještaj u hotel. Večera,noćenje.

7. dan, Bentota – Galle

Doručak i odlazak do mjesta Galle, glavni grad južne pokrajine.Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugoazijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao “sunce”, “mjesec” i “zvijezda”.Posjet mrijestilištu morskih kornjača zahvaljujući čijoj brizi je „svijet vidjelo” oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od njegovog otvaranja. Slijedi posjet radionici i muzeju Ambalangoda maski – izrada maski popularna je tradicija na Šri Lanki. Povratak u hotel, večera,noćenje.

8. dan, Bentota

Doručak. Dan iskoristite za odmor na pješčanim plažama. Večera i noćenje u hotelu.

9. dan, Bentona – Colombo

Doručak te polazak prema Colombu, najvećem i službeno glavnom gradu i glavnoj luci Šri Lanke.Razgled gradskog središta poznatog kao „Tvrđava” a koje je nastalo u vrijeme portugalskog kolonijalizma. Posjetit ćete hinduistički i budistički hram i džamiju Jumi Ul Alfar Jumma, nastaviti do rezidencijalne četvrti Cinnamon Gardens, te dalje do Trga neovisnosti, međunarodne konferencijske dvorane Bandaranayake Memorial. Šetnja do živopisnog bazara Pettah. Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku. Let za Istanbul na liniji TK731 u 21h15

10. dan, Istanbul- Zagreb

slijetanje u 06h15. Nastavak leta za Zagreb u 08h10/ slijetanje u 08h15.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.450 kn 8.050 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.150 kn (promjenjivo do puta)

Doplata za manji broj putnika: 900 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.550 kn

MOGUĆNOST PRODUŽETKA BORAVKA NA MALDIVIMA !!

*First minute cijena vrijedi za rezervacije do 1.8.

 

Cijena uključuje:

avio prijevoz na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* (lokalna kategorizacija ) na bazi polupansiona, lokalni vodič na engleskom jeziku, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku, razglede i ulaznice prema programu, jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane  kod  Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002809850) .

Cijena ne uključuje:

aerodromske pristojbe ( cca 3.150,00 kn – točan iznos na dan pisanja karte), napojnice za lokalnog vodiča i vozača ( 35 USD,plaća se na licu mjesta) , trošak vize-35,00 USD. Ukoliko agencija izrađuje vizu, posredovanje agencije iznosi 50,00 kn.

Obavezne doplate po osobi:

– obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka cca. 2.990 kn (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte)

 

Putnici koji ulaze na Šri Lanku moraju biti cijepljeni protiv COVIDA-19. Posljednja doza cjepiva mora biti primljena najmanje 14 dana prije polaska na putovanje.Također je potreban PCR test ne stariji od 72 sata.

Dodatne informacije možete pronaći na stranici https://www.srilanka.travel/helloagain/

Za ulazak u zemlju potrebno je imati ispunjen zdravstveni obrazac

https://www.caa.lk/images/2020/covid_19/Health_Declaration_Form_06112020.pdf

Potrebno je imati putno osiguranje s pokrićem COVID-19.

 

Minimum putnika: 15


Šifra aranžmana: 05

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka