Meksiko i Kuba

11 dana, 16.02.

Datum putovanja: 16.02.-26.02.2018. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Amsterdam – Mexico City

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 8.25 sati na liniji OU450 (Croatia Airlines). Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati, nastavak leta za Mexico City u 14.35 sati na liniji KL685 (KLM) s predviđenim dolaskom u 19.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, doček od strane lokalnog agenta. Transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan, Mexico City

Nakon doručka odlazak u razgled meksičke prijestolnice i jednog od najvećih gradova na svijetu. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Potom Templo Mayor – ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu – Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Nakon cjelodnevnog obilaska povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno: Mogućnost ručka u restoranu Nacionalnog antropološkog muzeja ili odlazak na večeru u neki od tradicionalnih meksičkih restorana u blizini hotela (nije uključeno u cijenu)

3. dan, Mexico City – Teotihuacan – Mexico City

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Mexico Citya. Na putu do lokaliteta Teotihuacan, obilazak Bazilike Gospe od Guadalupe – najznačajnijeg mjesta hodočašća cijele Latinske Amerika i centru katoličanstva ovog dijela svijeta. Dolazak do svjetski poznate arheološke zone – Teotihuacana, udaljenog oko 45 kilometara od glavnog grada Meskika. Razgled hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, Avenije smrti, piramida Sunca i Mjeseca. Nakon ručka (uključen u cijenu) posjet tvornici proizvoda od lave i opsidijana (vrsta vulkanskog stakla), a prisustvovat ćemo i prezentaciji produkata od kaktusa. Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje.

4. dan, Mexico City – Cuernavaca – Taxco – Mexico City

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Cuernavacu i Taxco. Vožnja do Cuernavace, “grada vječnog proljeća” u kojem je španjolski konkvistador Hernan Cortes imao svoju ljetnu palaču. Razgled katedrale, jedne od najstarijih na kontinentu. Nastavak vožnje plodnom dolinom Morelos do slikovitog Taxca, “grada srebra”. Taxco je stari kolonijalni grad poznat po svojim zanatima i rudnicima srebra, baroknoj arhitekturi, katedrali Sv. Priske. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u nekoj od brojnih trgovina srebrom. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan, Mexico City – Cancun

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Cancun u 9.05 sati na liniji AM597 (Aeromexico). Slijetanje u Cancun u 12.27 sati. Po dolasku, doček od strane lokalnog agenta. Na putu do hotela, orijentacijski razgled grada. Smještaj u hotel na bazi all inclusive usluge. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan, Cancun – (Chichen Itza) – Cancun

Nakon doručka, (fakultativno) odlazak na cjelodnevni izlet u Chichen Itzu – ceremonijalno središte drevnih Maya i njihove kulture koji je dio UNESCO svjetske baštine. Razgled Hrama Kukulkan, Hrama ratnika, Trona crvenog jaguara te ostalih znamenitosti vjerojatno najznačajnijeg arheološkog nalazišta Yucatana. Ručak u sklopu izleta. Povratak u Cancun. Noćenje.

7. dan, Cancun – Havana

Doručak, prijepodne slobodno. Transfer za zračnu luku. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Havanu u 15.35 sati na liniji CU153 (Cubana de Aviacion) s dolaskom u Havanu u 17.00 sati prema lokalnom vremenu. Po obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani prijevoz do hotela u Havani. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan, Havana

Nakon doručka, vožnja Coco taksijima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural s likom Che Guevare. Potom odlazak autobusom do tvornice ruma gdje možete saznati sve o postupku proizvodnje ovog kubanskog nacionalnog pića. Razgled stare i nove Havane i njihovih znamenitosti (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio). Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe. Šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Ručak u restoranu. Nastavak razgleda autobusom. Povratak u hotel. Navečer, predlažemo odlazak u Cabaret Tropicana (uz doplatu) u kojem mnoštvo plesača u showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

9. dan, Havana – dolina Vinales (Pinar del Rio) – Havana

Nakon doručka, odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati s postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Slobodno vrijeme za kupnju (ukoliko tvornica nije otvorena, odlazak na farmu duhana). Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines”, odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slijedi odlazak do Prehistorijskog murala naslikanog na stijeni te posjet indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. Ručak u obližnjem restoranu i potom povratak prema Havani. Navečer mogućnost organizirane večere u poznatom restoranu La Bodegita del Medio (uz doplatu). Noćenje.

10. dan, Havana – Amsterdam

Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdam u 17.35 sati na liniji KL724 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

11. dan, Amsterdam – Zagreb

Dolazak u Amsterdam predviđen je u 8.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 14.30 sati na liniji KL1943 (KLM) s predviđenim dolaskom u 16.25 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 18.590 kn 17.990 kn first minute*

*First minute cijena vrijedi za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po first minute cijeni.

Doplata za pristojbe zračnih luka: 3.980 kn (obavezna doplata prilikom prijave)

 

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), 4 noćenja s doručkom u Mexico City-u u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi, 2 noćenja na bazi usluge all inclusive u Cancunu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani u dvokrevetnoj sobi, 2 ručka na Kubi, izlete i razglede prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu, troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

pristojbe zračnih luka 3.980 kn (obavezna doplata prilikom prijave), doplatu za jednokrevetnu sobu 4.900 kn, izlaznu meksičku pristojbu (plaćaju se na licu mjesta – cca 40 USD), kubansku vizu – turističku kartu (mogućnost posredovanja – 450 kn), dodatne obroke i usluge, fakultativne izlete, napojnice za lokalne vodiče i vozače (obavezna doplata na licu mjesta cca 20 CUC na Kubi i cca 20 EUR u Meksiku), putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno; preporučujemo uplatu osiguranja od otkaza)

 

Obavezne doplate po osobi:

– pristojbe zračnih luka 3.980 kn (obavezna doplata prilikom prijave)

– izlaznu meksičku pristojbu (plaćaju se na licu mjesta – cca 40 USD),

– napojnice za lokalne vodiče i vozače (obavezna doplata na licu mjesta cca 20 CUC na Kubi i cca 20 EUR u Meksiku)

 

Neobavezne doplate po osobi:

Meksiko
– cjelodnevni izlet u Chichen Itzu (ručak uključen): 790 kn
Kuba
– Tropicana Show s uključenim transferom: 850 kn
– Večera u restoranu Bodeguita del Medio s uključenim transferom: 290 kn

 

Važne napomene

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Meksika i Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa ukoliko to zahtijeva objektivna situacija tijekom putovanja.

– Za ulazak u Kubu obavezna je polica zdravstvenog putnog osiguranja.

– Prilikom rezervacije, potrebno je priložiti kopiju prve stranice putovnice. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

– Pristojbe zračnih luka podložne promjenama do dana izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovnih kompanija koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije puta

-U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU ARANŽMANA: 15


Šifra aranžmana: 06

Naša preporuka