Putovanje u Maroko

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Casablanca – Rabat – Meknes – Fez – Marrakech

Datum putovanja: 17.02.-24.02.2018. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Frankfurt – Casablanca

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Frankfurt u 18 sati na liniji OU414 (Croatia Airlines), dolazak u Frankfurt u 19.30 sati. Nastavak putovanja za Casablancu u 22 sata na liniji LH1330 (Lufthansa).

2. dan, Casablanca

Dolazak u Casablancu u 00.30 sati. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Noćenje.

Nakon doručka slijedi odlazak u razgledavanje ekonomskog i industrijskog središta Maroka: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana) veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Nastavak razgleda Casablance u poslijepodnevnim satima: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, primjera marokanske secesijske arhitekture. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan, Casablanca – Rabat – Meknes – Fez

Doručak. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku, razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO Svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike, razgled Kraljevske konjušnice Moulay Ismaila i poznatog trga El Hedim. Nastavak vožnje prema Fezu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan, Fez

Nakon doručka slijedi razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka ‑ tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Attarine, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fez je osnovao Moulay Idriss tijekom 8 stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan, Fez – Ifrane – Beni Melal – Marrakech

Nakon doručka vožnja prema Marrakechu, uz usputno zaustavljanje u skijaškom središtu Ifrane, smještenom na obroncima Atlasa. Nastavak puta za Marrakech preko Beni Melala, središta marokanskog poljodjelstva. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan, Marrakech

Doručak. Odlazak na razgled grada: saaditske grobnice, palača El Badi, berberska ljekarna. Slobodno vrijeme za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih Yves Saint Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu. Noćenje.

7. dan, Marrakech

Nakon doručka odlazak na poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika udaljene oko 60 km od Marakkecha u samom podnožju gorja Atlas. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje stvara rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Uz doplatu, predlažemo odlazak na folklorni show Fantasia s večerom u restoranu Chez. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan, Marrakech – Frankfurt – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke u Marrakechu. Po dolasku u zračnu luku, prijava na let za Frankfurt na liniji LH677 (Lufthansa) u 12.50 sati. Po dolasku u Frankfurt u 17.35 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 21.15 sat na liniji OU437 (Lufthansa). Dolazak u Zagreb predviđen je u 22.25 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.290 kn 6.990 kn*

*First minute cijena je važeća za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjena određenog broja mjesta

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.700 kn

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
– smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 polupansiona u hotelima 4* prema programu
– grupne prijevoze i razglede prema programu
– ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
– lokalnog vodiča na engleskom jeziku
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka 1.490 kn
– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.700 kn
– napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)
– putno osiguranje (preporučujemo)
– dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”

 

Obavezne doplate po osobi:

– kod prijave: pristojbe zračnih luka 1.490 kn (podložne promjenama)
– na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanj

Neobavezne doplate po osobi:

– Chez Ali Fantasia show s večerom (min 10 prijavljenih): 360 kn
– Doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture: 850 kn

*Cijena je važeća za uplate prilikom rezervacije aranžmana.

 

Važne napomene:

– Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

– Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

Minimalan broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 06

Za navedeno putovanje vrijedi Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka

Kuba | 12 dana

Kuba | 12 dana

Već od 15 990 KN

Kuba zrakoplovom iz Zagreba. 12 dana all inclusive odmora u Varaderu u hotelu 5*. Popust za djecu od 3.000 …

Kuba | 12 dana

Kuba | 12 dana

Već od 16 990 KN

Vrijednost više: 6 dana all inclusive odmora u Varaderu u hotelu 5*, popust za djecu od 3.000 kn

Vijetnam Express | 8 dana

Vijetnam Express | 8 dana

Već od 6 990 KN

Putovanje u Vijetnam, zrakoplovom iz Zagreba. 8 dana i 5 noćenja. Fakultativni izlet Cu Chi tuneli.