Kuba zrakoplovom

12 dana i 9 noćenja, 24.3.2018.

Datum putovanja: 24.3.-4.4.2018.


1. dan Zagreb – Istanbul 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 18.00h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 20.00h s dolaskom u 00.10h po lokalnom vremenu.

2. dan Istanbul – Havana 

Nastavak putovanja za Havanu na letu TK 183 u 02.05h. Očekivano slijetanje u 08.35h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika i odlazak na panoramski razgled Havane, karipske metropole jedinstvene atmosfere i jednog od najljepših gradova Latinske Amerike. Živahni ulični život ove nekadašnje španjolske kolonije jednako je fascinantan kao i njena brojna arhitektonska blaga: El Malecón, 8 km duga šetnica uz obalu mora, omiljeno mjesto susreta mještana; legendarni hotel Nacional de Cuba, Art Deco hotel izgrađen 1929.-1930.; Trg Revolucije, jedan od najvećih na svijetu gdje se nalazi poznati mural s likom Che Guevare i kojim dominira spomenik José Martía; Miramar, elitna četvrt u kojoj se nalaze mnoga veleposlanstva te prekrasne vile i kuće; El Capitolio, nekadašnja zgrada vlade koja izgledom podsjeća na Bijelu kuću u Washingtonu; Gran Teatro „Veliko kazalište“; Paseo del Prado, avenija koja razdvaja središte Havane i Staru Havanu. U nastavku prijevoz do hotela, prijava i smještaj u sobe. U poslijepodnevnim satima, nakon odmora, odlazak do Muzeja ruma te upoznavanje s proizvodnjom ovog svjetski poznatog kubanskog pića uz nezaobilaznu degustaciju. Slijedi šetnja Starom Havanom bogatom znamenitostima iz kolonijalnog doba zbog kojih je i uvrštena na popis UNESCO-ve Svjetske baštine: katedrala i Katedralni trg; Trg oružja; crkva sv. Franje Asiškog, Stari trg. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan Havana – Dolina Vinales – Havana 

Doručak te polazak prema zapadnom dijelu zemlje, do regije Pinar del Río u kojoj se smjestila slikovita dolina Viñales poznata po tradicionalnom uzgoju duhana i jedinstvenim vapnenačkim stijenama (tzv. „mogote“) zbog kojih se i nalazi na popisu UNESCO-ve baštine. Posjet jednoj od plantaža duhana gdje ćete imati priliku upoznati se s procesom od sađenja biljke do sušenja i motanja cigara. Zaustavit ćemo se i na vidikovcu Los Jazmines s kojeg se pruža panorama na prekrasni krajolik. Slijedi odlazak do indijanske špilje, Cueva del Indio, unutar koje teče rječica te šetnja i kratka vožnja motornim čamcem uz pogled na brojne stalaktite. I za kraj obilazak tzv. Prapovijesnog murala s likovima ljudi i životinja naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4. dan Havana – Cojimar – Havana 

Nakon doručka odlazak do Cojímara, malog slikovitog ribarskog mjesta 10-ak km istočno od Havane u kojem je poznati romanopisac Ernest Hemingway imao usidren brod Pilar i koje mu je bilo inspiracija za jedno od najboljih djela „Starac i more“ kojim je osvojio Nobelovu nagradu. Nedaleko Cojímara nalazi se i njegov ljetnikovac Finca Vigía u kojem je boravio i pisao, danas uređen kao muzej. Pri povratku u Havanu posjet impresivnom groblju Cementerio de Cristóbal Colón, nazvanom po Kristoforu Kolumbu. Osnovano je 1876. godine u četvrti Vedado i smatra se ikonom Kube, pa i Latinske Amerike, i u povijesnom i u arhitektonskom smislu. U poslijepodnevnim  satima predlažemo odlazak u jedan od barova koje je rado posjećivao i sam Hemingway, npr. La Bodeguita del Medio, La Floridita ili sl., odakle su i svjetski poznati kokteli mojito i daiquiri započeli svoje putovanje.A kakav bi to posjet Kubi bio da ne sjednete u oldtimer i večer ne provedete uz svjetski poznati Tropicana show!? Tijekom dva sata programa možete se opustiti i uživati u živopisnim revijama i nastupima brojnih umjetnika, kubanskoj glazbi, latinskim plesovima… Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Havana – Varadero 

Doručak i odjava iz hotela. Putovanje nastavljamo prema 150-ak km udaljenom Varaderu, jednom od najvećih ljetovališta na Karibima smještenom na živopisnom poluotoku Hicacos. Mnoštvo hotela, prekrasne plaže, trgovine, brojne vodene aktivnosti razlog su zbog kojeg Varadero stoji na čelu najvažnijih turističkih središta Kube. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. – 10. dan Varadero 

Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Slobodni dani za odmor i uživanje na plaži ili pak za odlazak na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Noćenje.

Nacionalni park Montemar  (cjelodnevni izlet)

Odlazak do Nacionalnog parka Montemar smještenom na poluotoku Zapata, na čijem se području, u Guami, nalazi farma krokodila na kojoj ovi gmazovi žive u svom prirodnom staništu, od onih najmanjih do divovskih primjeraka. Slijedi vožnja motornim čamcem lagunom del Tesoro, „jezerom blaga“, uz rekonstruirano selo Taíno Indijanaca, starosjedilaca Kube.

Dupinarij (poludnevni izlet)

Posjet dupinariju smještenom nedaleko Varadera, u prirodnoj laguni okruženoj drvećem mangrova.

Uživajte u showu ovih najinteligentnijih morskih sisavaca, njihovim impresivnim akrobacijama i igrama.

Za kraj, zaplivajte s ovim razigranim bićima i doživite nezaboravno iskustvo, kako za male, tako i za velike!

Ribolov u morskim dubinama (poludnevni izlet)

Uživajte u ribolovu na sabljarke, tune, barakude i sl. u vodama u kojima je to i Hemingway činio.

U jutarnjim satima prijevoz do marine i dalje plovidba jahtom mirnim vodama oko Varadera uz ribolov i otvoreni bar na brodu.

Želimo mirno more i pune mreže!

Cayo Largo (cjelodnevni izlet)

Cjelodnevni izlet zrakoplovom na rajski otok Cayo Largo kojeg krase nedirnute plaže, azurno plavo more i bijeli pijesak. Katamaranom ćemo posjetiti i otok iguana te imati 3-4 sata slobodnog vremena za kupanje i sunčanje na jednoj od lijepih plaža uz ručak i otvoreni bar na brodu.

11. dan Varadero – Havana – Istanbul 

Odjava  iz hotela. Prijevoz u zračnu luku Havana i prijava za let Turkish Airlinesa, TK 183 za Istanbul s polaskom u 09.55h, s međuslijetanjem u Caracasu.

12. dan Istanbul – Zagreb  

Očekivani dolazak u Istanbul u 09.15h po lokalnom vremenu. Mogućnost fakultativnog odlaska do Ataköy marine, prve marine u Turskoj nagrađene od strane britanskog udruženja marina TYHA s Pet zlatnih sidara (najveća nagrada). Marina je dio velikog turističkog kompleksa uz hotele pet zvjezdica, trgovački centar Galleria (prvi moderan trgovački centar u Turskoj otvoren 1988. godine) i sportski centar Sport International. Povratak u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova za Zagreb na liniji TK 1053 u 18.05h s očekivanim dolaskom u 19.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

24.3.-04.04.2018.

Ultra first minute vrijedi do 15.1.2018.*

16.990 kn

First minute vrijedi do 15.2.2018.*

17.990 kn

Redovna cijena

18.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu

3.990 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe

2.690 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • smještaj u Havani u hotelu NH Capri 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
 • smještaj u Varaderu u hotelu Grand Memories Varadero 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 all inclusive-a;
 • razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • 3 ručka u lokalnim restoranima (2-4 dan programa, 3 slijeda, 1 piće);
 • pratitelja iz Zagreba;
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.690 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.990 kn,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 30 EUR (obavezna doplata na licu mejsta),
 • trošak vize odnosno turističke karte za Kubu od 450 kn,
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
 • osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

 

Popusti:

Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima: 3.000 kn

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 400 kn

 Napomena – smještaj u trokrevetnoj sobi

 Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj na  razvlačenje.

 Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:

 • Tropicana show:  990 kn (uključeno: povratni prijevoz oldtimerom, show uz piće dobrodošlice, ¼ boce ruma, 1. bezalkoholno piće, mini snack)
 • Nacionalni park Montemar: 1.290  kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, razgled prema programu, vožnja motornim brodom, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, ručak)
 • Dupinarij: 850 kn (uključeno: povratni prijevoz, show i plivanje s dupinima)
 • Cayo Largo: 1.990 kn (uključeno: prijevoz avionom, prijevoz katamaranom do otoka iguana, pratnja lokalnog vodiča, razgled prema programu,  ručak)
 • Ataköy marina, Istanbul: 290 kn (uključeno: privatni povratni transfer od/do hotela, trošak vize za Tursku) 

 

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu, odnosno turističku kartu za Kubu.

Potrebno je dostaviti: presliku putovnice (stranice s osobnim podacima) koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od dana predviđenog ulaska u Kubu.

Cijena turističke karte i usluge posredovanja: 450 kn po osobi

 

RED LETENJA:

TK1056  24MAR  ZAGREB               ISTANBUL            20:00    00:10+1

TK 183   25MAR  ISTANBUL           HAVANA              02:05     08:35

TK 183   03APR  HAVANA               ISTANBUL            09:55      09:15+1

TK1055  04APR  ISTANBUL            ZAGREB              18:05      19:15

 

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 45

Naša preporuka