Putovanje u Jordan i Izrael

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 24.03.-31.03. (garantirani polazak), 28.04.-05.05.2018. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines (TK 1056) za Istanbul u 20.10 sati. Dolazak u Istanbul u 23.20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan, Istanbul – Amman – Jerash – Amman

Nastavak leta za Amman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 02.05 sati. Dolazak u Amman u 05.10 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela, prijava i smještaj. Nakon kasnijeg doručka odlazak na razgled Ammana:Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskoggrada Jerasha, najočuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramovaArtemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Povrataku Amman. Večera. Noćenje.

3. dan, Amman – Madaba – Planina Nebo – Kerak – Petra

Doručak. Odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje možetevidjeti najstariju sačuvanu originalnu mapu Svete Zemlje (560 n.e.). Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena, s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomičnoobnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan, Petra – Wadi Rum – Aqaba

Nakon doručka, odlazak na razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokimcrvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq -uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Po završetku razgleda, slijedi odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje,kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemopodručje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabie, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća.Potom, vožnja do Aqabe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan, Aqaba – Masada – Mrtvo more – Betlehem

Nakon doručka vožnja prema graničnom prijelazu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstvapobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Potom, zaustavljanje kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ukoliko vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitimsvojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. dan, Betlehem – Jeruzalem – Betlehem

Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnihkršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednjevečere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

7. dan, Betlehem – Jeruzalem -Betlehem

Nakon doručka, odlazak na razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Potom, vožnja do Jeruzalema te razgled novog dijela grada: Yad Vashem – memorijal žrtvama holokausta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan, Betlehem – Tel Aviv – Istanbul – Zagreb

Nakon doručka transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 14.15 sati na liniji TK765. Dolazak u Istanbul u 16.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.05 sati na liniji TK1055, te dolazak u zagrebačku zračnu luku u 19.15 sati po lokalnom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

– polazak 24.03.: 9.490 kn

– polazak 28.04.: 8.990 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.690 kn

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
– smještaj na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* prema programu
– 6 večera (set menu) u hotelima prema programu
– grupne prijevoze i razglede prema programu
– ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
– lokalne vodiče na engleskom jeziku
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jordansku vizu
– jamčevinu
– trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka 1.690 kn (obavezna doplata kod prijave; visina pristojbi podložna je promjenama te se točan iznos istih određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)
– doplatu za jednokrevetnu sobu za polazak 24.3.2018: 2.000 kn, za polazak 28.4.2018. 1.900 kn
– izlaznu taksu u Jordanu 10 jordanskih dinara (JOD) odnosno cca 15 USD (plaća se na licu mjesta)
– napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
– putno osiguranje (preporučujemo)
– dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”

Obavezne doplate po osobi:

– pristojbe zračnih luka 1.690 kn (podložne promjenama)
– napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD (plaćaju se pratitelju putovanja na licu mjesta)
– jordanska izlazna taksa na graničnom prijelazu s Izraelom u Aqabi: 10 jordanskih dinara (JOD) odnosno cca 15 USD

Napomene:

– Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Jordanu i Izraelu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
– Važno: molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
– samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu, gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli).
Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela (uključeno u cijenu programa)

Min. broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 06

Naša preporuka

Iran | 10 dana First minute

Iran | 10 dana

Već od 12 980 KN

Putovanje u Iran Zrakoplovom iz Zagreba Datum putovanja: 22.04.-01.05.2018. 1. dan, Zagreb - Istanbul  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 90 minuta prije polijetanja. …