Putovanje Indija i Nepal

Putovanje Indija i Nepal zrakoplovom iz Zagreba, 12 dana

Kathmandu – Delhi – Mandawa – Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra – Delhi – Varanasi

Datum putovanja: 14.03.-25.03.2017. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci, 90 minuta prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let za Istanbul, TK 1056, u 20h10.

2. dan, Istanbul – Kathmandu

Slijetanje u 00h10 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kathmandu u 01h45. Slijetanje u 11h50. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela – smještaj u sobe. Ostatak dana slobodno za odmor. Predlažemo poslijepodnevnu šetnju trgom Durbar. Večera, noćenje.

3. dan, Kathmandu

Doručak, te razgled grada koji je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisan na listu svjetske baštine UNESCO-a. U gradu postoje brojni budistički i hinduistički hramovi i pagode koji su nastajali tokom stoljeća. Posebno je značajan kompleks brojnih kraljevskih palača. Razgled: Durbar Square, stara palača Hanuman Dhoka, a potom odlazak za Pashupatinath (na obali rijeke Bagmati, pritoke Gange), jedno od najsvetijih hinduskih (boga Shive) svetišta u Nepalu – ulaz dozvoljen samo hindusima; zatim do Boudnatha, najsvetijeg mjesta tibetanskog budizma sa veličanstvenom stupom (svetište u kojem se čuva prah učitelja budizma).Razgled hodočasničkog mjesta Swayambunath (stupa sagrađena prije više od 2500 godina).  Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. dan, Kathmandu

Nakon doručka razgled stare prijestolnice Bhaktapur; prekrasan gradić sačuvao je sa svojim palačama i prelijepim kućama duh srednjovjekovlja. Odlazak do stare kraljevske prijestolnice Patan i njegovih brojnih hinduističkih i budističkih hramova. Poznat i kao grad umjetnika. Povratak u hotel. Tradicionalna večera u lokalnom restoranu.

5. dan, Kathmandu – Delhi – Mandawa

Doručak. Prijevoz u zračnu luku na let za Delhi. Nakon carinskih formalnosti sastanak sa vašim vodičem te vožnja u pravcu Mandawe. Mandawa je turističko mjesto u regiji Shekhawati. Nazivaju ga “galerijom na otvorenom” Rajasthana, jer u cijeloj  regiji, a ne samo u Mandawi, se nalaze fascinantne palače (havelis) koje imaju bogato oslikane zidove. Neke od njih su danas pretvoreni u hotele. U Mandawi su se snimali brojni Bollywood filmovi. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

6. dan, Mandawa – Jaipur 

Doručak i razgled  nekih od palača: Murmuria, Binsidar Newatia, Chokhani Double, Hanuman Prasad Goenka… Nakon razgleda vožnja u pravcu Jaipura, glavnog grada Rajasthana. Po dolasku, smještaj u hotel, večera, noćenje.

7. dan, Jaipur

Doručak. Odlazak na izlet do radžastanske palače Fort Amber, obilazak dvorišta, zgrada i palače ogledala, što podsjećaju na slavne dane mogulskih vladara. Utvrda izgleda impresivno, u cijelosti izgrađena od bijelog mramora i ružičastog pješčenjaka, sa vidljivim utjecajem hinduističkog i muslimanskog načina ukršavanja. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće). Slijedi razgled grada: Palača vjetrova (Hawa Mahal) – prekrasno pročelje s  953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike; Jantar Mantar – najveća zvjezdarnica na svijetu izgrađena od kamena i mramora; gradska palača sa izvanrednom arhitekturom. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan, Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Doručak. Na putu prema Agri, obilazak napuštenog grada Fatehpur Sikri (upisan u UNESCO-vu svjetsku baštinu), sagrađenog u crvenom pješčenjaku 1569.g.: kombinacija indijske, iranske i srednjoazijske arhitekture. Današnji nadrealistički ostaci grada podsjećaju na nekadašnju prijestolnicu mogulskog kralja Akbara. Po dolasku u Agru razgled  Crvene tvrđave (1565.g.) u čijoj unutrašnjosti se nalaze palače, džamija, carske prijemne dvorane. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, zovu je i “Baby Taj” – to je grobnica perzijskog plemića i djeda Mumtaz Mahal. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

9. dan, Agra – Delhi – Varanasi 

Doručak. Razgled svjetski poznatog remek djela od bijelog mramora Taj Mahala na obali rijeke Yamune, mauzoleja kojim je mogulski car Shah Jahan ovjekovječio svoju ljubav prema supruzi Mumtaz. Opisan kao najekstravagantniji ikada izgrađen spomenik ljubavi. Nakon razgleda vožnja prema aerodromu Delhi, let za Varanasi. (Benares), grad poznat po svojim prenapučenim obalama svete rijeke Ganges. Po slijetanju smještaj u hotel. Na večer odlazak do rijeke Ganges, na čije obale dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Večera, noćenje.

10. dan, Varanasi

Doručak. Slijedi razgled: Sarnath, mjesto gdje je Budha izrekao svoju prvu propovijed poslije prosvjećenja; hram Vishwanath – jedan od najpoznatijih hinduističkih hramova posvećen je Šivi. Hram se nalazi na zapadnoj obali svete rijeke Gange. Varanasi se također zove Kashi, pa se i hram  popularno naziva Kashi Vishvanath Temple. Kip posvećen Bharat Mati, izgrađen od mramora, simbolizira nepodijeljenu Indiju. Slobodno do prijevoza na aerodrom. Let za Delhi. Po slijetanju, prijevoz u hotel, večera, noćenje.

11. dan, Delhi

Nakon doručka razgled starog i novog Delhija: Crvena utvrda sa svojom šarolikom tržnicom, mošeja Jama Masjid (najveća u Indiji); Raj Gath (memorijal Mahatma Gandhiu); vožnja pored Crvene utvrde – zaustavljanje radi fotografiranja; vožnja rikšom bazarom Chandni Chowk u kojem se prodaje gotovo sve; grobnica Humayun – nalazi se na UNESCO-vom popisu; Qutab Minar jedan od najvećih minareta na svijetu i drugi najviši u Indiji; hram Lotus – jedan od simbola grada i remek-djelo moderne  arhitekture; zgrada parlamenta; predsjednička rezidencija; India Gate – spomenik žrtvama 1.svjetskog rata. Večera i noćenje u hotelu.

12. dan, Delhi – Istanbul – Zagreb

Let za Istanbul na liniji TK 717 u 06h55/slijetanje u 11h50. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18h05 / slijetanje u 19h15. Za vrijeme čekanja leta za Zagreb mogućnost boravka u Prime Class Lounge – plaćanje na licu mjesta.

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.590 kn

Obavezna doplata za aerodromske pristojbe: 2.400 kn (cijena podložna promjenama)

Doplata za manji broj putnika: 1.350 kn

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom Zagreb- Kathmandu-Delhi-Varanasi-Delhi-Zagreb na ekonomskoj klasi , smještaj u hotelima 4 * (kategorizacija hotela prema lokalnim standardima), obroke prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku i hrvatskog  pratitelja tijekom čitavog putovanja.

Cijena ne uključuje:

aerodromske pristojbe (cca 2.400 – podložne promjenama,točan iznos na dan pisanja karte), lokalnu  pristojbu u zračnoj luci Kathmandu (cca 25 $), napojnice lokalnim vodičima i vozačima ( cca 5 $  dnevno). Kalkulacija je rađena na temelju tečaja USD –EUR –HRK, na dan 24.7.2017. U slučaju promjene  tečaja za više od 1,5%, agencija zadržava pravo promjene cijene,kao i pravo otkaza putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda  izleta

 

Viza za Indiju

se može dobiti :

-on-line putem

-u Indijskom  veleposlanstvu u Zagrebu. Potrebni dokumenti: ispunjen i potpisani obrazac, putovnica (koja mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja i mora imati 2. prazne stranice), dvije novije fotografije za osobne dokumente veličine 5cm x 5cm. Cijena turističke vize je 370 kn. Posredovanje pri dobivanju vize: 50,00 kn.

Viza za Nepal

se dobiva u zračnoj luci u Kathmanduu – iznos od 25USD  se plaća na licu mjesta. Potrebne su 2 fotografije u boji.

 

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 05

Za navedeno putovanje vrijedi Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka