Indija i Maldivi

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba, 11 dana

Datum putovanja: 27.02.-09.03.2018.


1. dan, Zagreb – Istanbul – New Delhi 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera Pošte u 07.00h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1054 u 09.10h. Dolazak u 13.15h te nastavak leta za Delhi u 20.55h na liniji TK 716. Večera i odmor tijekom noćnog leta.

2. dan, New Delhi  

Očekivano slijetanje u Delhi u 05.15h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Doručak te nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala. Tijekom razgleda imat ćete priliku iskusiti vožnju rikšom jednim od najstarijih i najprometnijih bazara Chandni Chowk, sa spletom uskih uličica i trgovina u kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Noćenje.

3. dan, New Delhi – Agra (205 km / cca 5h)

Nakon doručka, razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Kutab minareta (dio UNESCO-a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Put dalje vodi do Vrata Indije, spomenika indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; pa do Predsjedničke rezidencije; Parlamenta i ostalih zgrada vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Prije polaska prema srednjovjekovnoj Agri, kratko ćemo se zaustaviti kod hrama Lotus, jednog od simbola grada i remek-djela moderne indijske arhitekture. Slijedi prijevoz do Agre, prve mogulske prijestolnice. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, Agra

Doručak te posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do impozantne tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Slijedi posjet grobnici Itimad-ud-Daulah, prvoj grobnici izgrađenoj od bijelog mramora i na obalama rijeke Yamuna te je zato često nazivaju Baby Taj. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu “Saga o ljubavi” (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan, Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur (245 km / cca 5h)

Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Impresivna je džamija Jama Masjid; Buland Darwaza – Vrata pobjede visoka 54 m izgrađena u čast Akbarove pobjede u Gujaratu; palača Jodha Bai, zanimljiv spoj hinduističke i islamske arhitekture; mramorna grobnica šeika Salim Chistia. Po dolasku u Jaipur, smještaj u hotel. Ovaj slikoviti “ružičasti grad” dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno je jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje.

6. dan, Jaipur 

Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te posjet Hawa Mahalu – Palači vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. U smiraj dana razgled ćemo zaokružiti posjetom monumentalnom hinduističkom hramu Birla Mandir, posvećenom bogu Višnu, smještenom podno utvrde Moti Dungri. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, Jaipur – New Delhi (255 km / cca 5h)

Doručak. Iskoristite današnji dan za posljednju kupovinu na jednoj od mnogobrojnih tržnica jer grad je prava riznica za kupnju suvenira, nakita, tradicionalnih predmeta i dr. U poslijepodnevnim satima polazak autobusom prema zračnoj luci u Delhiju. Po dolasku, prijava za let za Maldive.

8. dan, New Delhi – Male/Maldivi  

Let za Maldive. Po slijetanju u zračnu luku u Maléu, prijevoz brzim brodom do hotela. Prijava i smještaj u sobe/bungalove. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor i opuštanje. Maldive čini arhipelag od 26 atola s 1200 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana – visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama, prekrasnim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom, pravi je raj za dušu i tijelo! Večera. Noćenje.

9. dan, Maldivi 

Doručak. Slobodan dan za uživanje u suncu, moru i rajskim plažama. Večera. Noćenje.

10. dan, Maldivi – Istanbul 

Doručak. Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku u večernjim satima. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK 731 u 23.50h.

11. dan, Istanbul – Zagreb 

Dolazak u Istanbul u 06.25h te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 08.05h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

27.02.-09.03.2018.

Ultra first minute do 31.12.2017.

13.990 kn

First minute do 15.01.2018.

14.490 kn

Redovna cijena 14.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu

4.790 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe

2.690 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) uključujući i lokalni let Delhi – Malé;
 • prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • smještaj u New Delhiju u hotelu Crowne Plaza Mayur Vihar 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
 • smještaj u Agri u hotelu Double Tree by Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • smještaj u Jaipuru u hotelu Jaipur Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • smještaj na Maldivima u hotelu Paradise Island Resort & Spa 5* ili sl. na osnovi 2 polupansiona;
 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • vožnju rikšom u New Delhiju;
 • jahanje na slonu u Jaipuru;
 • pratitelja iz Zagreba;
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

 

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.690  kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 4.790 kn,
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD,
 • trošak vize za Indiju (370 kn),
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
 • osobne troškove,
 • putno osiguranje (preporučamo).

 

Popusti:

Dijete 2-4,99 godina u krevetu s roditeljima: 2.500 kn

Dijete 5-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 1.000 kn

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 500 kn

Napomena: Smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:

 • Polupansion u Indiji (6 večera u hotelima): 690 kn
 • Puni pansion na Maldivima (2 ručka): 550 kn
 • Predstava Saga o ljubavi u Agri: 260 kn po osobi – uključeno: ulaznica (platinum kategorija) i povratni transfer

 

Vize:

Hrvatski državljani trebaju vizu i za Indiju i za Maldive. Indijsku vizu je moguće ishoditi on-line putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html Cijena vize iznosi 370 kn (51,25 USD uključivši bankovni trošak), a plaćanje je moguće MasterCard ili Visa karticama. Vizu je moguće ishoditi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju. Viza za Maldive se dobiva po ulasku u zemlju i besplatna je.

 

Red letenja:

TK 1054

Zagreb

09:10

Istanbul

13:15

TK 716

Istanbul

20:55

Delhi

05:15 +1

TK 731

Male

23:50

Istanbul

06:25 +1

TK 1053

Istanbul

08:05

Zagreb

08:15

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 45

Naša preporuka