Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Anadolija i Kapadokija

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 15.10.-20.10.2018.


1. dan, Zagreb – Istanbul – Ankara

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 07.15h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.15h. Dolazak u Istanbul u 12.30h te nastavak leta za Ankaru na letu TK 2154 u 14.00h. Po dolasku u 15.15h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti, susret s lokalnim vodičem te prijevoz autobusom do hotela. Prijava i smještaj u sobe, večera. Nakon večere predlažemo odlazak do četvrti Kizilay, epicentra poslovne i društvene scene grada, s mnogim dizajnerskim trgovinama, robnim kućama, restoranima s turskim specijalitetima te noćnim klubovima i barovima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, Ankara – Kapadokija/Urgup

Nakon doručka odlazak u razgled Mauzoleja Mustafe Kemala Atatürka (Anitkabir), osnivača moderne turske države kojeg godišnje obiđe više od 15 milijuna ljudi. Mauzolej je monumentalni spomenik sagrađen 1953. godine, u kojem se nalazi Atatürkov grob – veličanstveni 40 tona težak sarkofag smješten u Dvorani časti. Ovdje je također posebno zanimljiva i smjena straže, prava atrakcija za sve posjetitelje. U nastavku mogućnost fakultativne posjete Etnografskom muzeju koji sadrži zbirku narodne umjetnosti iz otomanskog i seldžučkog doba. Slijedi panoramska vožnja gradom: Državna koncertna dvorana; džamija Kocatepe u neoklasičnom osmanskom arhitektonskom stilu; Predsjednička palača; Atakule, toranj visok 125 m, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad; Ulus Meydani, spomenik Atatürku; Zgrada prve skupštine u kojoj je danas Muzej rata i neovisnosti; Julijanov stup; Rimske kupelji; Augustov hram, ostaci amfiteatra; Citadela s gradskim zidinama, Otomanskim tornjem i Aladinovom džamijom. U poslijepodnevnim satima polazak autobusom prema Kapadokiji. Po dolasku u Urgüp, prijava i smještaj u hotel. Večera. Nakon večere mogućnost fakultativnog odlaska na tradicionalni show Turska noć uz trbušni ples i narodne grupne plesove. Noćenje.

3. dan, Kapadokija

Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04.30h). Povratak u hotel na doručak te odlazak na cjelodnevni obilazak regije: Avanos – centar terakote, smješten na obalama rijeke Kızılırmak koje obiluju crvenom glinom od koje lokalno stanovništvo izrađuje tradicionalne kućanske predmete i ukrase te se u industriji koristi za građevinske blokove i crijep; Göreme, najspektakularnije i najpoznatije mjesto među dolinama Kapadokije. Cijeli grad je muzej na otvorenom – nekadašnje redovničko središte s dobro očuvanim crkvama isklesanim u stijenama i ukrašenim freskama iz doba Bizanta; Zelve – jedna od najranije naseljenih i posljednje napuštenih dolina koja je najpoznatija po „vilinskim dimnjacima“, stijenama u obliku gljiva; dolina Devrent, poznata po svom lunarnom krajoliku (izgled kao mjesečeva površina) i neobičnim stijenama u obliku životinja; selo Cavusin, jedno od najstarijih naselja u tom području s crkvom sv. Ivana Krstitelja iz 5 stoljeća. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan, Kapadokija – Konya – Pamukkale/Denizli

Doručak te polazak prema Konyi, gradu u središnjoj Anadoliji (dio UNESCO-a), poznat kao grad rotirajućih derviša i jedinstvene seldžučke arhitekture. Mogućnost usputnog zaustavljanja u Kervansarayu Sultan Han nedaleko Aksaraya, jednog od najboljih primjera seldžučke arhitekture u Anadoliji, sagrađenog u 13.st. Ovo monumentalno zdanje služilo je u vrijeme karavanskih puteva u srednjem vijeku za okrijepu i smještaj trgovaca i njihovih životinja preko noći. Po dolasku u Konyu, rodni grad važnih imena turske kulture i književnosti, posjet džamiji i muzeju Mevlana u kojem se nalazi riznica muslimanske umjetnosti i obrta te grobnica velikog pjesnika i filozofa Celâleddina Rumija Mevlana iz 13.st., osnivača derviškog reda. U nastavku odlazak prema Pamukkalama, odnosno obližnjeg grada Denizlija. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Nakon večere predlažemo opuštanje u hotelskom bazenu s termalnom vodom. Noćenje.

5. dan, Pamukkale – Efez – Izmir

Nakon doručka odlazak  do Pamukkala – „pamučne palače“, jednog od najimpresivnijih prirodnih fenomena Turske, komleks od niza bijelih i neobično oblikovanih plitkih terasastih bazena od vapnenca omeđenih stalaktitima, a ispunjava ih mineralna voda čarobne plave boje. Stanka za fotografiranje. Mogućnost posjete i obližnjem Hierapolisu (Svetom gradu) osnovanom u 2 st.pr.Kr. Tu se nalaze ostaci kupelji, hramova i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika te originalne ranokršćanske građevine, zbog čega je zajedno s Pamukkalama upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Nastavak putovanja prema turskoj obali Egejskog mora, uz Kuşadasו „otok ptica“, jednog od najstarijih i najpoznatijih turskih ljetovališta, do Efeza, antičke metropole i jednog od najbolje očuvanih arheoloških lokaliteta na svijetu. Obilazak: Celsusova knjižnica; Hadrijanov hram; Agora; grčko-rimski amfiteatar; bazilika sv. Ivana; ostaci hrama posvećenog grčkoj boginji Artemidi, jedno od sedam svjetskih čuda Staroga vijeka. Mogućnost odlaska i do kuće sv. Marije u kojoj je navodno provela u tajnosti zadnje godine života. Slijedi polazak prema Izmiru. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan, Izmir – Istanbul – Zagreb

Doručak i slobodno vrijeme za šetnju gradom. Izmir je poznata turistička destinacija, „biser na zapadu Turske“, moderna metropola bogate povijesne i kulturne baštine. Grčki „otac povijest“ Herodot nekoć ga je opisao kao „grad pod najljepšim nebom i s najboljom klimom na Zemlji“. Oko 13 sati prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 2325 u 15.05h. Dolazak u Istanbul u 16.25h te nastavak leta za Zagreb na letu TK1055 u 18.05h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.10h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi:

Cijena aranžmana po osobi:
Ultra first minute cijena 4.490 kn
First minute cijena 4.690 kn
Redovna cijena 4.890 kn

 

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 1.390 kn 

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.08. odnosno 15.09.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

  

Cijena aranžmana uključuje:

Povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba (ekonomska klasa) prema programu (Zagreb – Istanbul – Ankara / Izmir – Istanbul – Zagreb);

Prijevoz turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u Ankari u hotelu Atalay 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;

Smještaj u Ürgüpu ili okolici u hotelu Perissia 5*  ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona

Smještaj u Denizliju u hotelu Richmond Pamukkale 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;

Smještaj u Izmiru u hotelu Blanca 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;

Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča;

Pratitelja iz Zagreba;

Ishođenje turske vize;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.390 kn (promjenljivo do izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.090 kn, trošak turske vize 150 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo). 

 

Popust za djecu na pomoćnom ležaju:

Dijete 2-9,99 godina: 1.000 kn

Dijete 10-11,99 godina: 500 kn 

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi uz najmanje 10 prijavljenih putnika:

Paket ulaznica: 420 kn (Etnografski muzej u Ankari; Kapadokija: Göreme i Zelve; Sultan Han; Hierapolis; Efes; kuća sv. Marije)

Turska noć u Kapadokiji: 350 kn (povratni transfer, show, neograničena lokalna pića, vino ili pivo)

Let balonom iznad Kapadokije: 1.290 kn (povratni transfer do/od mjesta polaska, let u trajanju cca. 1 sat)

 

Red letenja:

TK1054 ZAGREB                ISTANBUL            09:15 12:30

TK2154 ISTANBUL             ANKARA               14:00  15:15

TK2325 IZMIR                      ISTANBUL            15:05  16:25

TK1055  ISTANBUL           ZAGREB               18:05 19:10

*lokalna vremena 

 

Važno:

Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.

Putnička agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize.

Cijena online vize iznosi 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. 

Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

 

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka