Putovanje Vijetnam i Kambodža

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 25.02.-09.03.2018.


1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:15 sati. Dolazak u Dohu u 23:45 sati po lokalnom vremenu.

2. dan, Doha – Ho Chi Min (Saigon) 

Nastavak leta za Ho Chi Min na liniji QR970 u 02:20 sati. Noćni let. Dolazak u Ho Chi Min predviđen je u 13:25 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz prema gradu i panoramsko razgledavanjeHo Chi Mina, najvećeg vijetnamskog grada. Ovaj grad, nekadašnji Saigon, smješten na desnoj obali istoimene rijeke, bio je glavni grad Južnog Vijetnama od 1955. do 1976. godine. Središte grada karakterizira francuska kolonijalna arhitektura. Šetnja do rijeke Saigon i Gradske vijećnice te katedrale Notre -Dame, Kineske četvrti Cholon s kanalima i hramovima. Znamenitosti koje ćete vidjeti tijekom razgleda: Reunification palača, predsjednička palača, Muzej Rata, Ben Thanh tržnica, Notre Dame katedrala i još mnoge druge znamenitosti.Prijava i smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. Nakon odmora odlazak na večeru u lokalni restoran. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan, Ho Chi Min – My Tho (Mekong delta) – Ho Chi Min 

Nakon doručka, polazak prema gradu My Tho, udaljenom oko 70 km od Ho Chi Mina. Zaustavit ćete se kod My Tho grada u kojem su izmiješane religije poput budizma, taoizma, kršćanstva i konfucionizma. Po dolasku u My Tho do obale moćne Mekong rijeke, motornim čamcem otisnut ćete se uz Tan Long otočje preko gornjeg dijela rijeke i uživati u jedinstvenom prizoru stvarnog života uz rijeku. Zaustavljanje u jednom od sela gdje ćete doći u dodir s lokalnim stanovništvom i vidjeti način proizvodnje predmeta od kokosovog drveta. Ručak – specijaliteti Delte (uključeno u cijenu). Povratak prema Ho Chi Min-u uz zaustavljanje u kineskoj četvrti, vidjet ćete kineski Lady Hram i čuti legendu o izbjeglicama iz Kine. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Ho Chi Min – Cu Chi tuneli – Hue

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na izlet do tunela Cuchi (oko 75 km od grada). Tunele je dao sagraditi vijetnamski Pokret otpora. Šire se pod zemljom kao mreža, dužine više od 200 km od kojih neki vode sve do Kambodže. Povratak u Ho Chi Min. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Hue. Dolazak u Hue, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

5. dan, Hue – Danang – Hoi An

Doručak i odjava iz hotela.Vožnja brodom po rijeci Perfume do pagode Thien Mu.Odlazak u organizirani razgled carskog grada. Vidjet ćete King Tu Duc grobnice. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka,vožnja prema Hoi Anu kroz Hai Van prolaz. Zaustavit ćete se na kratko u Da Nangu te obići muzej Cham – koji se nalazi u blizini rijeke Han.Nastavak putovanja prema Hoi An. Večera u lokalnom restoranu. Dolazak u hotel, smještaj i noćenje.

6. dan, Hoi An

Doručak. U prijepodnevnim satima obilazak simpatičnog starog grada koji je prepun lanterna, galerija, starinarnica. Šetnja po slikovitoj tržnici te slobodno vrijeme za kupovinu. Poslijepodne je slobodno za odmor i šetnju prekrasnim pješačkim središtem ovog malenog lučkog grada. Noćenje u hotelu.

7. dan, Hoi An – Danang (zračna luka) – Hanoi

Rani doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi, odlazak u razgled grada. Temple of Literature – Prvo Vijetnamsko Sveučilište originalno izgrađeno kao Konfucijev hram, prvi put se spominje kao vijetnamsko sveučilište 1070 g.  Zatim jezero Hoan Kiem, Ngoc Son hram i vožnja rikšama po starom gradu. Smještaj u hotel i odmor. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Nakon večere, odlazak na Water Puppet show, kazalište sa tradicionalnom izvedbom vijetnamske muzike i plesa lutaka na vodi. Povratak u hotel i noćenje.

8. dan, Hanoi – Halong – Hanoi 

Doručak. Odlazak prema Halongu. Vožnja traje oko 3 sata uključujući i zaustavljanje u humanitarnom selu osnovanom za žrtve „Agent Oragne-a“. Dolazak u Halong Bay oko podneva. Odlazak na četverosatno krstarenje zaljevom. Ručak na brodu (morski plodovi). Tijekom krstarenja vidjet ćete spilju Thien Cung (Nebeska palača) i otočić Titop. Po povratku na kopno vožnja do Hanoia gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

9. dan, Hanoi – Siam Reap

Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siam Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Saim Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

10. dan, Siam Reap 

Nakon doručka odlazak do najviše fotografiranog hrama Ta Prohm-a koji se proslavio prikazom u filmu „Tomb Raider“. Hram je slavni podsjetnik rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drame ljudske povijesti, otkrio ga je francuski istraživatelj Henry Mouhout 1860. godine. Slijedi odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađenog sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvečen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnjih godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralna stupa ukrašena muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. U kasnim poslijepodnevnim satima, povratak do glavnog Angkor Parka i Tasoma, kmerskog hrama koji je na popisu UNESCO-ove svjetske baštine. Razgled će završiti sa zalaskom sunca u Angkor Wat hramu. Večera i noćenje.

11. dan, Siam Reap – Angkor Thom – Angkor Wat – Siam Reap

Odlazak na fantastični izlazak sunca i razgled drevne prijestolnice Angkor Wat hrama iz 12.stoljeća. Povratak u hotel na doručak. Odlazak na drugi dio razgleda kompleksa Angkor Thom. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih sa preko 200 nasmijanih lica božanstava, zatim Baphuon hram koji leži na sjeveru Bayon i predstavlja prikaz mitske Mont Meru te Phimeanks hram – veliki kompleks kraljeva i Preah Palilay – hram stariji čak i od Angkor Thom. Uživajte u sat vremena masaže stopala a zatim prošećite po ulici prepunoj kafića ili po tržnici. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

12. dan, Siam Reap – Bangkok – Doha

Doručak. Transfer do zračne luke u Siam Reapu i polijetanje zrakoplova na liniji PG914 u 15:35 sati. Predviđen dolazak u Bangkok je u 16:50 sati. Nastavak leta prema Dohi na liniji QR833 u 20:40 sati.

13. dan, Doha – Zagreb

Dolazak Dohu u 00:15 sati po lokalom vremenu. Polijetanje zrakoplova za Zagreb u 01:50 sati na liniji QR215. Dolazak u Zagreb u 06:00 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 16.490 kn 15.665 kn first minute*

*First Minute popust 5% vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.490 kn                                 

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.390 kn

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati s drugim popustima.

Cijena aranžmana “Vijetnam i Kambodža” uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha – Saigon / Siam Reap – Bangkok – Doha – Zagreb na ekonomskoj klasi, unutarnje letove: Ho Chi Minh – Hue, Hoi An – Hanoi, Hanoi – Siam Reap, smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 10 noćenja s obrocima prema programu, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratnja pratitelja putovanja, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, trošak organizacije i prodaje putovanja.

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe, dodatne obroke, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice vodiču i vozaču na putu, vizu za Vijetnam i Kambodžu, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Obavezne doplate:

pristojbe zračnih luka 2.390 kn, napojnice vodiču i vozaču (ukupno ca. 50 USD) – plaćanje na licu mjesta.

Viza za Vijetnam:

Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize 45 USD – plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.

Viza za Kambodžu:

Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize za Kambodžu je 30 USD, plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.

Napomena:

Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Važno: Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Min. broj prijavljenih putnika: 15


Šifra aranžmana: 03

Naša preporuka

Istočni američki trokut i Kanada

Istočni američki trokut i Kanada

Već od 10 990 KN

Doživite američku unutrašnjost od New Yorka do slapova Niagare, modernu arhitekturu Toronta te razgledajte poznati Washington.

Meksiko | 9 dana

Meksiko | 9 dana

Već od 14 240 KN

Pridružite nam se i otkrijte ljepote Meksika! Od ogromnog Mexico Citya to legendarnih piramida Chichen Itza!