Putovanje Vijetnam i Kambodža

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 02.12.-14.12.2018. (stop booking)


1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta.. Podjela putne dokumentacije.Let za Dohu  na liniji QR 216 u 09h05. Slijetanje u 16h35. Nastavak leta za Hanoi u 20h45.

2. dan, Doha – Hanoi

Po slijetanju u 07h25 ,prijevoz  do hotela. Smještaj u sobe.Nakon odmora razgled grada: trg neovisnosti Ba Dinh, mauzolej Ho Hochiminh (izvana), predsjednička palača,pagoda na jednom stupu, hram Tran Quoc. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi  vožnja rikšama te lutkarska predstava na vodi .Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, Hanoi – Halong

Doručak. Odlazak do hrama književnosti, a zatim šetnja uz jezero Hoan Kiem. Razgled hrama Ngoc Son i crvenog mosta. Nastavljamo prema hramu Cheval Blanc tipičnim uličicama Hanoia. Šetnju završavamo posjetom tržnici i ručkom u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima odlazak u zaljev Halong. Smještaj u hotel,noćenje.

4. dan, Halong – Hanoi – Danang – Hoi An

Nakon doručka  krstarenje rajskim zaljevom sa preko 2000 otoka i otočića fantastičnih oblika u odsjaju smaragdne boje mora. Zaustavljanje  kod špilje Thien Cung te vožnja do plutajućih ribarskih kućica – posjet jednoj od njih. Ručak (morski plodovi) na brodu. U poslijepodnevnim satima  prijevoz na aerodrom. Let za Danang.Po slijetanju,prijevoz do Hoi Ana-smještaj u hotel, noćenje.

5. dan, Hoi An

Doručak te razgled grada Hoian: lokalna tržnica, hram Phuc Kien,japanski most,kuća Tan Ky,atelier za proizvodnju  svilene tkanine (ako vrijeme dozvoli).Slobodno poslijepodne. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

6. dan, Hoi An – Hue

Poslije doručka vožnja do mjesta Hue Po dolasku  razgled kraljevske grobnice Tu Duc sa njenom tradicionalnom arhitekturom i  najstarije pagode Thien Mu. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima obilazak Carskog grada s kraljevskim palačama i svetištima.Hue je bio glavni grad vijetnamske dinastije Nguyen, iz kojeg je razdoblja ostalo puno znamenitih građevina i spomenika koji se nalaze na popisu UNESCO-a. Dan završavamo posjetom tržnice Dong Ba. Noćenje.

7. dan, Hue – Saigon

Nakon  doručka prijevoz na aerodrom. Let za Saigon. Prijevoz  do grada i početak razgleda : palača ujedinjenja, katedrala, centralna pošta..Nastavljamo ulicom Catinat prolazeći pored Opere, vijećnice,starih hotela Grand i Majestic.. razgled hrama Cara Žada te ratnog muzeja. Zaustavljanje u kineskoj četvrti : tržnica Binh Tay, kineski hram Thien Hau, tržnica Ben Thanh. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. dan, Saigon – My Tho – Saigon

Nakon doručka odlazak u My Tho, glavni grad delte, 75 km južno od Saigona.Brodski izlet  deltom jedne od najvećih azijskih rijeka Mekong. Plodonosne, muljevite naplavine stvorile su bezbrojne otočiće i otoke  plodnih rižinih polja, povrtnjaka i voćnjaka. Degustacija sezonskog voća i čaja uz tradicionalnu južnjačku glazbu i pjesme. Povratak u Saigon. Večera u lokalnom restoranu,noćenje.

9. dan, Saigon – Cu Chi – Siem Reap

Nakon doručka odlazak sjeverno od grada,u 70 km udaljeni Cu Chi – razgled labirinta od 200 km podzemnih tunela, nastalih u vrijeme američko-vijetnamskog rata. Povratak u Saigon, ručak  te prijevoz na aerodrom. Let za  Siem Reap.

10. dan, Siem Reap 

Doručak.Razgled  monumentalnog hrama Bayon s 54 tornja ukrašena golemim kmerskim glavama, južna vrata kraljevskog grada Angkor Thom  i remekdjela kmerske umjetnosti:terasa Gubavog kralja,terasa slonova… Prijepodnevni razgled završavamo sa božanskom palačom Phimen Akas, piramidom  na 3 kata koja predstavlja brdo Meru. Kmeri najstariji nastanjen narod u Indokini, ostavio nam je čuda vjerske umjetnosti u Angkoru. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima razgled epskog središnjeg hrama  Angkor Wat koji fascinira svojom arhitekturom i reljefima. Razgled budističkog hrama Ta Prohm iz 12.st. u kojem je snimljen filmski hit Tomb raider nakon kojeg se Angkor pročuo u svijetu.Povratak u hotel, noćenje.

11. dan, Siam Reap

Nakon doručka  razgled grada  i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture, budističkog hrama Banteay  Kdei.Posjet tvrtke “Obrtnici Angkora” , nastala s ciljem oživljavanja drevne kmerske umjetnosti i obrta te poboljšanja života tisuća ljudi koji žive u ruralnim područjima. Zaposlenici s ponosom pokazuju da je kambodžansko obrtništvo još živo i kreativnije no ikad, inspirirano baštinom Angkora ali i suvremenim životnim stilom. Tu se izradjuju predmeti od svile,kamena,drva, rezbari se, oslikava,lakira..U poslijepodnevnim satima odlazak do ribarskog sela pored jezera Tonle Sap. Uz lijepi prizor zalaska sunca,posjet kućama lokalnog stanovništva a potom  povratak u grad, večera u lokalnom restoranu.Noćenje.

12. dan, Siam Reap – Saigon – Doha

Doručak i  slobodno do prijevoza na aerodrom-let za Saigon . Nastavak leta za Dohu u 19h25 na liniji QR 971/slijetanje u 00h20.

13. dan, Doha – Zagreb

Let za Zagreb u 01h50. Dolazak u  Zagreb u 06h00.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.450 kn 13.725 kn first minute*

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.500 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.100 kn     

Doplata za manji broj putnika: 1.250 kn                             

*First Minute popust 5% vrijedi za rezervacije do 01.08.2018. ili do popunjenja kapaciteta!

 

Cijena aranžmana uključuje:

povratnu avio kartu Zagreb-Hanoi –Saigon-Zagreb, avio-karte unutar programa,smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluga navedenih u programu u hotelima 4* (lokalna kategorizacija), razglede, izlete navedene u programu, lokalne vodiče ,pratioca grupe na hrvatskom jeziku,jamčevina .

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe, troškovi vize (vijetnamska –USD 25 ( za 1 ulaz); kambodžanska –USD 30-dobivaju se i plaćaju na licu mjesta, troškovi nosača prtljage i napojnice (cca 5$ dnevno)

 

Viza za Vijetnam:

Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize 25 USD – plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.

Viza za Kambodžu:

Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize za Kambodžu je 30 USD, plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.

Napomena:

Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Važno: Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Min. broj prijavljenih putnika: 16


Šifra aranžmana: 05

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka