Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Etiopija

Etiopija putovanje, zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 01.03.-09.03.2020.


1. dan, Zagreb – Beč

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije početka leta. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Croatia Airlines na liniji OU442 u 17.50 sati. Dolazak u Beč u 18.45 sati. Nastavak putovanja na liniji ET727 (Ethiopian Airlines) u 22.50 sati.

2. dan, Beč – Addis Ababa

Dolazak u  Addis Ababu u 7.10 sati. Organizirani prijevoz do hotela. Smještaj te odmor. Odlazak u organizirani  razgled grada. Tijekom obilaska posjetit ćete nacionalni muzej, Katedralu Svetog Trojstva, sagrađenu nakon oslobođenja od Italije, Menelikov mauzolej, spomenik slobodi, trg mučenika „crvenog terora“ itd. Nakon razgleda odlazak do tržnice Shiro Meda. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, Addis Ababa – Bahir Dar – Slapovi Plavog Nila – Jezero Tana

Rani doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Bahir Dar na liniji ET188 (Ethiopian Airlines) u 11.40 sati. Dolazak u Bahir Dar u 12.40 sati.  Ostavit ćete stvari u hotelu te krenuti prema malom gradu Tiss Abay  udaljenom tridesetak kilometara od Bahir Dara, gdje ćete vidjeti Slapovi Plavog Nila, oko kojih se nalaze sela i zaseoci kroz koje ćete proći. U poslijepodnevnim satima organizirana je vožnja po  najvećem jezeru u Etiopiji, jezeru Tana, na kojem se  nalazi 37 otoka, a na 20 se nalaze crkve od velike povijesne i kulturne važnosti za Etiopiju. Najpoznatiji samostani Ura Kidane Mihret i Azwa Mariam nalaze se na najvećem otoku na jezeru. Poznati su po freskama religijskih motiva, slika, murala i biblijskih zapisa na najstarijem etiopskom jeziku. Povratak u hotel, smještaj i noćenje.

4. dan, Bahir Dar – Gondar

Nakon doručka i odjave iz hotela odlazak prema Gondaru, prvoj etiopskoj prijestolnici vozeći se uz prekrasne krajolike. Kralj Fasilledes je tu sagradio prvu utvrdu 1632.godine što je bila praksa ostalih vladara tijekom slijedećih 236 godina. U Gondaru ćemo razgledati palaču kralja Fasilledesa sa otvorenim kupalištem, samostan Qusquom te crkvu Debre Berhan Sellassie sa slikama i freskama iz 16.st. Noćenje.

5. dan, Gondar – Nacionalni park Semien – Gondar

Nakon doručka slijedi vožnja do Nacionalnog parka Semien. Vozit ćemo se uz mjesto Debark do ulaza u NP kroz prekrasne krajolike Etiopije i uz sela lokalnih plemena Ahmara. NP Semien je pod zaštitom UNESCO-a. Uživat ćemo u prekrasnoj prirodi, endemskoj flori i fauni, prekrasnoj planini Semien. NP Semien je i dom Gelada babuna, sisavca tipičnog za ovaj kraj. Noćenje hotelu u Gondaru.

6. dan, Gondar – Axum

Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Axum na liniji ET122 (Ethiopian Airlines) u 10 sati. Dolazak u Axum u 11.40 sati. Axum je sveti etiopski grad, star više od 2000 godina. Kolijevka je etiopske civilizacije i središte velikog drevnog Axumitskog kraljevstva. Odlazak u razgled grada. Axum je poznat po najvišim obeliscima i stelama napravljenim od jednog komada kamena te prekrasnim utvrdama bivših vladara. Razgled ostataka Sabine palače, kraljice koja je prema predaji bila zavedena od kralja Solomona i rodila Menelika I, prvog vladara Etiopije. Razgled parka stela sa kraljevskim grobnicama axumskih kraljeva i stelom Kralja Ezane, koji je prvi prihvatio kršćanstvo u Etiopiji. Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan, Axum – Lalibela

Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Lalibelu na liniji ET123 (Ethiopian Airlines) u 12.10 sati. Dolazak u Lalibelu u 12.50 sati. Odlazak prema samostanu Asheten Mariam. Samostan je iz 6.st. i nalazi se na više od 3000 metara nadmorske visine.  Do samostana se na kraju dolazi pješice kroz prekrasan krajolik. U poslijepodnevnim satima vožnja do samostana i crkve Yimrahene Kirstos. Povratak u hotel, smještaj i noćenje.

8. dan, Lalibela

Odlazak u obilazak fascinantnih crkvi isklesanih u stijenama u 12.st. U gradu se nalazi ukupno 11 crkvi od ružičastog granita pod zaštitom UNESCO-a. Svaka crkva ima jedinstveni stil, vrlo detaljne rezbarije i vrlo dobro očuvane slike. Cijeli grad može se opisati kao jedna velika skulptura posvećena Bogu. Danas ćemo posjetiti nekoliko crkvi, od kojih je najpoznatija crkva Sv.Jurja. Noćenje u hotelu.

9. dan, Lalibela – Addis Ababa – Frankfurt

Doručak u hotelu i odjava. Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava za let za Addis Ababu na liniji ET123 (Ethiopian Airlines) u 13.20 sati. Dolazak u Addis Ababu u 15.30 sati. Prijava na let za Frankfurt na liniji ET 706 (Ethiopian Airlines) u 23.55 sati.

10. dan, Frankfurt – Zagreb

Dolazak u Frankfurt u 5.10 sati. Nastavak putovanja na liniji OU417 (Croatia Airlines) u 9.30 sati za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 10.55 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Datum putovanja: 27.10.2019. 01.03.2020.
First minute cijena po osobi: 16.990 kn* 16.490 kn*
Redovna cijena po osobi: 17.490 kn 16.990 kn

*First Minute popust 500 kn je važeći do popunjenja određenog broja mjesta

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.590 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.990 kn 

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi Zagreb – Addis Ababa – Zagreb, unutarnje letove: Addis Ababa-Bahir Dar, Gondar- Axum,  Axum-Lalibela i Lalibela -Addis Ababa, smještaj u hotelima 3*/4* na osnovi 1 noćenja s doručkom u Addis Ababi, 1 noćenja s doručkom u Bahir Dar, 2 noćenja s doručkom u Gondaru, 1 noćenje s doručkom u Axumu, 2 noćenja s doručkom u Lalibeli, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, lokalnog pratitelja/predstavnika, sve transfere i prijevoze prema programu, sve ulaznice za lokalitete koji se posjećuju (muzeji, crkve, dvorci, arheološka nalazišta, parkovi i sela), vožnju brodom po rijeci Jezeru Tana, skaute u pratnji u Nacionalnom parku, razgled Addis Ababe,  jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 3.590 kn (podložno promjenama, plaćanje prilikom rezervacije putovanja), trošak vize i usluge za viziranje 440 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1.990 kn, trošak vize i usluge za viziranje ukoliko agencija posreduje pri viziranju, osobne troškove i putna osiguranja (preporučujemo

 

Obavezne doplate: zrakoplovne pristojbe 3.590 kn, trošak vize 52 USD (e-viza), 50 USD napojnice za lokalne vozače i vodiče (plaćanje na licu mjesta), putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)

Važno!

Obvezno je cijepljenje protiv žute groznice; preporučuje se uzimanje lijekova protiv malarije (početak najmanje dva tjedna prije odlaska). Detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, 10000 Zagreb, tel. +01 48 63 222, www.hzjz.hr

VIZA ZA ETIOPIJU:

Hrvatskim državljanima za ulazak u Etiopiju turističke vize izdaju se  online apliciranjem na stranicama https://www.evisa.gov.et/#/home, cijena vize je 52 USD (plaćanje u protuvrijednosti u kunama) 340 kn po osobi ukoliko Agencija posreduje pri izradi, uz naknadu za uslugu ishođenja vize 100 kn po osobi. Prilikom rezervacije potrebno je dostaviti u boji skeniranu putovnicu (stranica s podacima), 1 fotografiju sa svijetlom pozadinom u digitalnom obliku (.jpg) dimenzija kao za putovnicu (3,5 x 4,5 cm).

Na ulasku u zemlju  hrvatski državljani ne mogu dobiti vizu.

 

Važne napomene:

– Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Etiopiji  i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje

– Potrebno je dostaviti skeniranu kopiju putovnice u prilikom rezervacije.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


Etiopija putovanje – minimalan broj putnika za realizaciju putovanja: 15

Naša preporuka