Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Egipat

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja:  07.04.-14.04.2020. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:15 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2. dan, Istanbul – Kairo

Nastavak putovanja prema Kairu na liniji TK692 u 00:35 sati. Dolazak u Kairo predviđen je u 01:45 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj u hotel i noćenje. Doručak. Posjet egipatskom muzeju kako biste vidjeli blago drevnog Egipta u kojem se nalazi više od 200.000 eksponata. Prvi kat je posvećen kralju Tut Ankh Amunu, gdje ćete se diviti nevjerojatnim bogatstvima, uključujući sarkofag od čistog zlata i njegovu spektakularnu masku za smrt koja je posebno ukrašena. Obilazak citadele Salah El Din koja je jedna od glavnih atrakcija u Kairu i vjerojatno najpopularniji nefaraonski spomenik u egipatskoj prijestolnici, zatim slijedi posjet džamiji Mohamed Ali. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje

3. dan, Kairo – Memphis

Doručak. Odlazak do Gize kako biste posjetili veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova) i slavnu sfingu. Među najmonumentalnijim ljudskim konstrukcijama, piramide u Gizi svjedoče o dvije najveće opsesije drevnih Egipćana; arhitekturi i zagrobnom životu. Piramide su još u starom vijeku smatrane jednim od sedam svjetskih čuda, a danas su velika turistička atrakcija. Poznata Sfinga, čuvar velikih piramida, 73 metara dugačka skulptura s tijelom lava i čovječjim licem. Izgrađena gotovo u cijelosti iz stijene, figura je duga 80 metara i promatra svijet s visine od 22 metra. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Sakkari, gradu mrtvih, gdje ćemo posjetiti stepensku piramidu Zosera. Transfer do željezničke stanice i vožnja noćnim vlakom prema Asuanu. Večera u vlaku.

4. dan, Ausan – Fakultativni izlet: Nubijsko selo

Doručak u vlaku. Po dolasku u Asuan, slijedi transfer do broda. Jutarnji izlet na staru branu, najširu branu na svijetu. Gigantska asuanska brana izgrađena je između 1960. i 1971., a ondje ćete vidjeti jezero Nasser i drevne granitne kamenolome te poznati nedovršeni obelisk. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Nubijsko selo koje se nalazi u blizini Elafantinskog otoka. Imat ćete priliku vidjeti kako lokalno stanovništvo zarađuje za život. Nubijci su drevna plemena koja su naselila ovaj dio Asuana. Ti jednostavni ljudi su u potpunoj suprotnosti s arapskim zemljacima. Imat ćete priliku okusiti ukusan kruh koji peku u svojim kućanstvima i vidjeti domaće rukotvorine koje izrađuju, a posebno su zanimljive njihove kuće od keramike. Ostatak dana je slobodno za samostalno istraživanje grada ili za opuštanje na brodu. Noćenje.

5. dan, Ausan – Fakultativni izlet: Abu Simbel – Kom Ombo – Edfu

Doručak. Preporučujemo fakultativni odlazak do jednog od najpoznatijih arheoloških lokaliteta Abu Simbel, dva hrama Ramzesa II. koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Isklesan iz čvrste litice u 13.
stoljeću prije Krista, veliki hram Abu Simbela i manji hram Hathora oduzet će vam dah. Povratak na brod i plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku slijedi odlazak u razgled. Posjet impozantnom grčko-rimskom hramu koji gleda na Nil. Hram Kom Ombo posvećen je dvojici bogova, Horusu Starijem i Sobeku-Ra. Zapanjujući spomenik sastoji se od dva povezana hramova, s ulazom i mjestom za svako od božanstava. Hramski reljefi Kom Omba sadrže prikaze iz života bogova i faraona, tekstove kalendara i opise svetih tradicionalnih znanosti. Povratak na brod. Nastavak putovanja po rijeci Nil prema Edfu. Večera i noćenje.

6. dan, Edfu – Luksor

Doručak. Razgled hrama Edfu koji je posvećen bogu Horusu, najveći i najbolje očuvani ptolomejski hram u Egiptu, koji je ostao ukopan ispod pijeska i mulja, star gotovo dvije tisuće godina. Plovidba prema Esni, prelaz preko brane te daljnja plovidba prema Luksoru. Po dolasku u Luksor, obilazak hramova. Hram Karnak, smješten na sjevernoj periferiji Luksora, bio je glavno mjesto štovanja tebanske triade s bogom Amunom na čelu. Hram Amuna bio je ideološki i ekonomski najvažniji u cijelom Egiptu. Luksorski hram, smješten u središtu grada, bio je usko povezan s velikim hramom Amuna u Karnaku. Povratak na brod. Večera i noćenje.

7. dan, Luksor

Doručak i odjava s broda. Odlazak u nastavak razgleda – zapadna obalu Nila s Memnonovim kolosima – velike statue faraona Amenhotepa III. koje su čuvale grobno područje, Dolinu kraljeva, vječno počivalište faraona urezano u vapnenačke stijene i hram božice Hatšepsut. Smatra se da je pusta Dolina kraljeva bila u blizini bogova i smatrana je idealnim grobljem. Ondje je otkriveno više od 60 grobova od kojih je vrlo malo otvoreno za javnost. Nastavak razgleda hrama zastrašujuće kraljice Hatšepsut. Nalazi se u podnožju strme litice visoke 100 metara u nizu terasa oslonjenih na stupove. Hram je pažljivo obnovljen i interijer je iznimno atraktivan. Transfer do hotela u Luksoru. Poslijepodne slobodno vrijeme, kada imate priliku obaviti shopping ili se opustiti u hotelu. U kasnim večernjim satima, transfer prema zračnoj luci.

8. dan, Luksor – Istanbul – Zagreb

Polijetanje zrakoplova na liniji TK683 u 02:15 sati. Dolazak u Istanbul u 06:25 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.780 kn

Zrakoplovne pristojbe (1.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Kairo i Luksor – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, noćna vožnja vlakom na relaciji Kairo – Asuan (spavaća kola za dvije osobe), noćenja: 2 noćenja u hotelu 5* u Kairu, 1 noćenje u vlaku, 3 noćenja na brodu 5*, 1 noćenje u Luksoru u hotelu 5*, obroci prema programu, razgledi i ulaznice prema programu, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, prijevoz autobusom, trošak organizacije i prodaje putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

vizu za Egipat, dodatne obroke, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice lokalnim, vodičima, vozaču, osoblju na brodu (preporuka otprilike 5o eur po osobi) putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza.

Fakultativni izleti (cijene po osobi):

– Nubijsko selo 270 kn
– Abu Simbel 950 kn
Minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete: 15

 

*Red letenja za polaske 10.12.2019. i 18.2.2020.

TK1054 10DEC ZAG IST 09:10 13:15
TK 694 10DEC IST CAI 19:10 20:30
TK 683 17DEC LXR IST 03:45 07:55
TK1055 17DEC IST ZAG 18:55 19:05

Napomene:

• Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću i za djecu ispod 6 godina.
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Prijava na brod u Asuanu je poslije 13.00 sati, a odjava zadnji dan do 11 sati.
• Napojnice u Egiptu su uobičajene, te se očekuju i na neki način smatraju obveznima.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
• Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Minimalan broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 03

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka