Putovanje u Egipat

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 08.10.-15.10. (garantirani polazak), 10.12.-17.12.2019., 18.02.-25.02., 07.04.-14.04.2020.


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:15 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2. dan, Istanbul – Kairo

Nastavak putovanja prema Kairu na liniji TK692 u 00:35 sati. Dolazak u Kairo predviđen je u 01:45 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj u hotel i noćenje. Doručak. Posjet egipatskom muzeju kako biste vidjeli blago drevnog Egipta u kojem se nalazi više od 200.000 eksponata. Prvi kat je posvećen kralju Tut Ankh Amunu, gdje ćete se diviti nevjerojatnim bogatstvima, uključujući sarkofag od čistog zlata i njegovu spektakularnu masku za smrt koja je posebno ukrašena. Obilazak citadele Salah El Din koja je jedna od glavnih atrakcija u Kairu i vjerojatno najpopularniji nefaraonski spomenik u egipatskoj prijestolnici, zatim slijedi posjet džamiji Mohamed Ali. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje

3. dan, Kairo – Memphis

Doručak. Odlazak do Gize kako biste posjetili veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova) i slavnu sfingu. Među najmonumentalnijim ljudskim konstrukcijama, piramide u Gizi svjedoče o dvije najveće opsesije drevnih Egipćana; arhitekturi i zagrobnom životu. Piramide su još u starom vijeku smatrane jednim od sedam svjetskih čuda, a danas su velika turistička atrakcija. Poznata Sfinga, čuvar velikih piramida, 73 metara dugačka skulptura s tijelom lava i čovječjim licem. Izgrađena gotovo u cijelosti iz stijene, figura je duga 80 metara i promatra svijet s visine od 22 metra. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Sakkari, gradu mrtvih, gdje ćemo posjetiti stepensku piramidu Zosera. Transfer do željezničke stanice i vožnja noćnim vlakom prema Asuanu. Večera u vlaku.

4. dan, Ausan – Fakultativni izlet: Nubijsko selo

Doručak u vlaku. Po dolasku u Asuan, slijedi transfer do broda. Jutarnji izlet na staru branu, najširu branu na svijetu. Gigantska asuanska brana izgrađena je između 1960. i 1971., a ondje ćete vidjeti jezero Nasser i drevne granitne kamenolome te poznati nedovršeni obelisk. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Nubijsko selo koje se nalazi u blizini Elafantinskog otoka. Imat ćete priliku vidjeti kako lokalno stanovništvo zarađuje za život. Nubijci su drevna plemena koja su naselila ovaj dio Asuana. Ti jednostavni ljudi su u potpunoj suprotnosti s arapskim zemljacima. Imat ćete priliku okusiti ukusan kruh koji peku u svojim kućanstvima i vidjeti domaće rukotvorine koje izrađuju, a posebno su zanimljive njihove kuće od keramike. Ostatak dana je slobodno za samostalno istraživanje grada ili za opuštanje na brodu. Noćenje.

5. dan, Ausan – Fakultativni izlet: Abu Simbel – Kom Ombo – Edfu

Doručak. Preporučujemo fakultativni odlazak do jednog od najpoznatijih arheoloških lokaliteta Abu Simbel, dva hrama Ramzesa II. koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Isklesan iz čvrste litice u 13.
stoljeću prije Krista, veliki hram Abu Simbela i manji hram Hathora oduzet će vam dah. Povratak na brod i plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku slijedi odlazak u razgled. Posjet impozantnom grčko-rimskom hramu koji gleda na Nil. Hram Kom Ombo posvećen je dvojici bogova, Horusu Starijem i Sobeku-Ra. Zapanjujući spomenik sastoji se od dva povezana hramova, s ulazom i mjestom za svako od božanstava. Hramski reljefi Kom Omba sadrže prikaze iz života bogova i faraona, tekstove kalendara i opise svetih tradicionalnih znanosti. Povratak na brod. Nastavak putovanja po rijeci Nil prema Edfu. Večera i noćenje.

6. dan, Edfu – Luksor

Doručak. Razgled hrama Edfu koji je posvećen bogu Horusu, najveći i najbolje očuvani ptolomejski hram u Egiptu, koji je ostao ukopan ispod pijeska i mulja, star gotovo dvije tisuće godina. Plovidba prema Esni, prelaz preko brane te daljnja plovidba prema Luksoru. Po dolasku u Luksor, obilazak hramova. Hram Karnak, smješten na sjevernoj periferiji Luksora, bio je glavno mjesto štovanja tebanske triade s bogom Amunom na čelu. Hram Amuna bio je ideološki i ekonomski najvažniji u cijelom Egiptu. Luksorski hram, smješten u središtu grada, bio je usko povezan s velikim hramom Amuna u Karnaku. Povratak na brod. Večera i noćenje.

7. dan, Luksor

Doručak i odjava s broda. Odlazak u nastavak razgleda – zapadna obalu Nila s Memnonovim kolosima – velike statue faraona Amenhotepa III. koje su čuvale grobno područje, Dolinu kraljeva, vječno počivalište faraona urezano u vapnenačke stijene i hram božice Hatšepsut. Smatra se da je pusta Dolina kraljeva bila u blizini bogova i smatrana je idealnim grobljem. Ondje je otkriveno više od 60 grobova od kojih je vrlo malo otvoreno za javnost. Nastavak razgleda hrama zastrašujuće kraljice Hatšepsut. Nalazi se u podnožju strme litice visoke 100 metara u nizu terasa oslonjenih na stupove. Hram je pažljivo obnovljen i interijer je iznimno atraktivan. Transfer do hotela u Luksoru. Poslijepodne slobodno vrijeme, kada imate priliku obaviti shopping ili se opustiti u hotelu. U kasnim večernjim satima, transfer prema zračnoj luci.

8. dan, Luksor – Istanbul – Zagreb

Polijetanje zrakoplova na liniji TK683 u 02:15 sati. Dolazak u Istanbul u 06:25 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Datum putovanja: 08.10. 10.12. 18.02. 17.04.
First minute cijena 9.010 kn 9.390 kn 9.390 kn
Redovna cijena 9.380 kn 9.380 kn 9.780 kn 9.780 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn 1.490 kn 1.490 kn 2.090 kn

*First minute cijena važeća je do 60 dana prije putovanja ili do popunjenja određenog broja kapaciteta.

Zrakoplovne pristojbe (1.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Kairo i Luksor – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, noćna vožnja vlakom na relaciji Kairo – Asuan (spavaća kola za dvije osobe), noćenja: 2 noćenja u hotelu 5* u Kairu, 1 noćenje u vlaku, 3 noćenja na brodu 5*, 1 noćenje u Luksoru u hotelu 5*, obroci prema programu, razgledi i ulaznice prema programu, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, prijevoz autobusom, trošak organizacije i prodaje putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

vizu za Egipat, dodatne obroke, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice lokalnim, vodičima, vozaču, osoblju na brodu (preporuka otprilike 5o eur po osobi) putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza.

Fakultativni izleti (cijene po osobi):

– Nubijsko selo 270 kn
– Abu Simbel 950 kn
Minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete: 15

 

*Red letenja za polaske 10.12.2019. i 18.2.2020.

TK1054 10DEC ZAG IST 09:10 13:15
TK 694 10DEC IST CAI 19:10 20:30
TK 683 17DEC LXR IST 03:45 07:55
TK1055 17DEC IST ZAG 18:55 19:05

Napomene:

• Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću i za djecu ispod 6 godina.
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Prijava na brod u Asuanu je poslije 13.00 sati, a odjava zadnji dan do 11 sati.
• Napojnice u Egiptu su uobičajene, te se očekuju i na neki način smatraju obveznima.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
• Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Minimalan broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 03

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka